Financieel vooruit denken

Financieel vooruit denken. Het is altijd verstandig om financieel vooruit te denken. Zelf vind ik dat altijd wel erg prettig.

Financieel vooruit denken

Financieel vooruit denken. Zelf vind ik het altijd verstandig om financieel vooruit te denken. Hoe ver je vooruit wilt denken verschilt per persoon. De een vind het fijn om al 5 jaar vooruit te denken, de ander kijkt liever niet verder dan de huidige maand.

Leestip: Hoe groot is de financiële schade?

Omdat het einde van het jaar nu nadert, kijk ik heel erg naar wat ik dit jaar nog kan bereiken met het geld wat dit jaar nog binnen komt/ verdient wordt. En ook kijk ik alvast naar wat ik volgend jaar allemaal met mijn geld wil gaan bereiken.

Mijn spaardoelen die ik begin van dit jaar had voor 2019 zijn natuurlijk wel flink veranderd omdat ik ging verhuizen en de verbouwing nu al veel meer geld gekost heeft dan verwacht. Dat is niet erg, want doelen zijn er om behaald óf aangepast te worden. Gaandeweg de verbouwing heb ik dus mijn spaardoelen voor dit jaar wel bijgesteld. Want dat was gewoon nodig.

Wat ik nu in deze laatste maanden wil bereiken met mijn geld wat nog binnen komt is; de klusser het gedeelte terugbetalen wat hij voorgeschoten heeft voor het verwijderen van het asbest (1500 euro). En daarnaast wil ik zo snel mogelijk mijn minstand weer op kunnen heffen en dus zsm weer in de plus terecht komen op mijn betaalrekening.

Leestip: Zo wil ik graag wat meer geld gaan bijverdienen! Ik ben al goed op weg!

Tot slot vind ik het altijd wel een uitdaging om mezelf te prikkelen met een doel die wat rekbaarder is en dat is dus alle kleine bedragen die ik van mezelf geleend heb nog bij mezelf terugzetten. Dan kan ik volgend jaar weer een frisse start maken met het aanvullen van mijn bufferrekening. Want dat is het plan voor daarna. En dan wil ik ook meer op mijn bufferrekening zetten dan wat ik erop had staan. Er stond namelijk 1000 euro op en dat wil ik eind volgend jaar graag op 2500 hebben staan.

Zo langzaam aan begin ik dus nu al na te denken over mijn spaardoelen van volgend jaar. Zijn jullie daar ook nu al mee bezig, of zijn jullie nog volop bezig met je spaardoelen van dit jaar?

12 Replies to “Financieel vooruit denken”

 1. Ja vooruit denken. Denken in doelen heb ik altijd gedaan. Ik kan slecht tegen de stress die ik heb als ik geen buffer heb. Krijg er dan letterlijk hoofdpijn van. Dus ik spaar ieder jaar behoorlijk. Maak ook ieder jaar doelen, die wel realistisch zijn. Dit help mij met de motivatie om de doelen vast te houden.

  1. Dat helpt zeker om je doelen te behalen als ze realistisch zijn ja! Ik vind het ook altijd leuk om het af te wisselen. Voornamelijk realistische doelen, maar daarnaast ook bijvoorbeeld 1 doel die dan uitdagend is. Zo van; red ik die nét wel of nét niet. Dan is het voor mij de uitdaging om ervoor te zorgen dat ik het toch nét wel haal.

 2. Ja ik heb ook al doelen voor 2020 bedacht. Ik krijg er dan ook echt zin in om ze te gaan halen.

  Ik vraag me af of je eens iets meer wilt vertellen over crowdfunding. De risico’s en waar je dat kan doen en hoe het bij jou gaat.

  1. Leuk dat je ook al vooruit gedacht hebt! Ik heb ook al erg veel zin om aan het nieuwe jaar te beginnen door mijn doelen van volgend jaar.
   Dat heb je vorige keer ook al gevraagd en toen had ik ook gereageerd dat ik daar niks over te vertellen heb dan wat ik al ooit eens gemeld heb.

   1. He Maris, iemand die jouw blog pas later ontdekt weet niet goed hoe ze aan die informatie kunnen komen. Wat je zou kunnen doen is in een reactie de link geven van het artikel waar jij naar verwijst, zodat ze het na kunnen lezen.
    Bijkomend voordeel is dat iemand langer op je blog blijft lezen, en je google resultaten beter worden daardoor 🙂

    1. Welke informatie bedoel je precies? Mijn spaardoelen voor 2019? Die kan ik idd nog wel even toevoegen 🙂 dank voor je tip. Ik verwijs idd altijd graag naar andere artikelen, mede om die reden.

     1. Ik bedoelde in jouw reactie op mymoneylife even reageren met de link van jouw artikel over crowdfunding, omdat daarover de vraag gaat in dit specifieke geval.
      Als je nu nog iets toevoegd in het artikel gaan mensen dat niet lezen, omdat ze het artikel al gelezen hebben (als je begrijpt wat ik bedoel)
      Groetjes

      1. Ah zo, dat heb ik vorige keer ook al gedaan. Dit was nu weer precies dezelfde vraag, dus ik had er geen zin meer in om dat weer op te zoeken voor dezelfde persoon (niet onaardig bedoeld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *