Financieel vooruit denken

Financieel vooruit denken

16 oktober 2019 15 Door Marìs

Financieel vooruit denken. Het is altijd verstandig om financieel vooruit te denken. Zelf vind ik dat altijd wel erg prettig.

Financieel vooruit denken

Financieel vooruit denken

Financieel vooruit denken. Zelf vind ik het altijd verstandig om financieel vooruit te denken. Hoe ver je vooruit wilt denken verschilt per persoon. De een vind het fijn om al 5 jaar vooruit te denken, de ander kijkt liever niet verder dan de huidige maand.

Leestip: Hoe groot is de financiële schade?

Omdat het einde van het jaar nu nadert, kijk ik heel erg naar wat ik dit jaar nog kan bereiken met het geld wat dit jaar nog binnen komt/ verdient wordt. En ook kijk ik alvast naar wat ik volgend jaar allemaal met mijn geld wil gaan bereiken.

Mijn spaardoelen die ik begin van dit jaar had voor 2019 zijn natuurlijk wel flink veranderd omdat ik ging verhuizen en de verbouwing nu al veel meer geld gekost heeft dan verwacht. Dat is niet erg, want doelen zijn er om behaald óf aangepast te worden. Gaandeweg de verbouwing heb ik dus mijn spaardoelen voor dit jaar wel bijgesteld. Want dat was gewoon nodig.

Wat ik nu in deze laatste maanden wil bereiken met mijn geld wat nog binnen komt is; de klusser het gedeelte terugbetalen wat hij voorgeschoten heeft voor het verwijderen van het asbest (1500 euro). En daarnaast wil ik zo snel mogelijk mijn minstand weer op kunnen heffen en dus zsm weer in de plus terecht komen op mijn betaalrekening.

Leestip: Zo wil ik graag wat meer geld gaan bijverdienen! Ik ben al goed op weg!

Tot slot vind ik het altijd wel een uitdaging om mezelf te prikkelen met een doel die wat rekbaarder is en dat is dus alle kleine bedragen die ik van mezelf geleend heb nog bij mezelf terugzetten. Dan kan ik volgend jaar weer een frisse start maken met het aanvullen van mijn bufferrekening. Want dat is het plan voor daarna. En dan wil ik ook meer op mijn bufferrekening zetten dan wat ik erop had staan. Er stond namelijk 1000 euro op en dat wil ik eind volgend jaar graag op 2500 hebben staan.

Elke keer zijn er wel weer momenten in je leven waardoor je inziet/ kunt inzien dat financieel vooruit denken erg belangrijk is. Mijn tip is om eens op te schrijven welke kosten je de komende jaren verwacht te krijgen. Op welk gebied dan ook. Dan kun je aan de hand daarvan financieel vooruit denken en een plan opstellen om deze kosten te kunnen betalen!

Zo langzaam aan begin ik dus nu al na te denken over mijn spaardoelen van volgend jaar. Zijn jullie daar ook nu al mee bezig, of zijn jullie nog volop bezig met je spaardoelen van dit jaar?