Foutje bedankt!

Foutje bedankt!

10 juli 2021 4 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn artikel; foutje bedankt! Er werd namelijk een foutje gemaakt waardoor ik 100 euro extra ontving, die ik nog mag houden ook.

Foutje bedankt

Foutje bedankt!

Foutje bedankt! Eind van de oude maand/ begin van de nieuwe maand maakt mijn oma altijd geld naar mij over. Sinds alles weg viel doet zij dit steeds voor 2 maanden in 1x, omdat ze minder giro’s uitschrijft. Logisch, zo kan ze weer geld besparen, want ouderwets uitschrijven kost geld. Omdat je de giroboekjes moet betalen. So far so good.

Leestip: 30.000 euro sparen kun jij ook!

Dus eind juni maakte zij 2 maanden geld naar mij over, de laatste tijd doet ze dan 50 euro per maand in plaats van 25 euro. Want ze heeft toch geen andere kosten aan uitjes en vakanties (haar woorden). Ook helemaal fijn! Dat zet ik dan altijd weer standaard naar mijn auto rekening. Zo heb ik al een derde van mijn maandbedrag voor de autorekening binnen.

Maar eind deze week zag ik in de ochtend ineens veel extra geld op mijn rekening staan. 100 euro. En daar stond weer bij; juli/ augustus. Dus ik dacht; huh? Is dat nou een foutje of extra geld voor mij? Want mijn oma wil nog wel eens als verrassing extra geld overmaken naar een van ons. Maar meestal staat er dan wel zo’n soort omschrijving bij, nu gewoon weer de maanden die zij al had overgemaakt.

Dus ik belde haar op en zei uit een geintje; heb je een foutje gemaakt, of probeer je mij in de war te maken? Waarop zij heel verbaasd reageerde; wat bedoel je? Dus toen zei ik dat ze juli/ augustus al overgemaakt had. En toen bleek het inderdaad een foutje te zijn. Het bleek dat ze haar nieuwe giroboekje gepakt had, zonder in de oude te kijken of ze het geld al naar mij had overgemaakt. Even snel regelen dacht ze, omdat ze ook geld voor een vakantie en uitjes moest overmaken, dat begint weer op gang te komen namelijk.

Van terugstorten naar haar wilde ze niks weten. Nee, doe er maar iets leuks van! Dan heb je een mazzeltje! Zeker weten? Ja doe er maar wat leuks van! Ok dank je wel! Lief van je! Als zij dat eenmaal zegt meent ze het ook en hoef je er ook niks tegenin te brengen verder, dat win je toch niet 😉 Het is niks voor haar om zo’n foutje te maken, normaal is ze altijd heel oplettend met dat soort dingen. Maar goed, dat krijg je als je even snel iets wilt doen, dat heb ik ook wel eens dat ik dan iets doe wat niet klopt. Dan leg ik ineens een mes in de lade tussen de vorken, met de vaatwasser uitruimen en denk ik; wat doe ik nou?

Omdat ze graag wil dat ik er iets leuks mee/ van doe, heb ik besloten om het geld te investeren. Ik had daar nog 400 euro voor staan, maar investeer altijd per 500 euro, dus nu staat er weer geld klaar voor 1 project. Zo kan ik toch nog een klein beetje werken aan meer inkomsten binnenhalen voordat ik weg moet bij de post. Want eenmaal 500 euro uitgegeven, is wat mij betreft ook uitgegeven, dus zie ik het altijd als inkomsten als het maandelijks terugbetaald wordt. Momenteel is er nog geen project beschikbaar, maar ik hou het weer in de gaten. Het voelt in elk geval heel fijn dat ik weer een stukje verder in mijn toekomst kan investeren!

Leestip: Mijn inkomstenbronnen!

Heb jij wel eens extra geld ontvangen door een foutje wat je mocht houden?