Ga ik wel of niet maandelijks beleggen?

Ga ik wel of niet maandelijks beleggen?

10 april 2020 8 Door Marìs

Ga ik wel of niet maandelijks beleggen? Het zijn gekke tijden, onlangs werd tóch mijn contract met 1 jaar verlengd en dus heb ik werk t/m eind april 2021.

Ga ik wel of niet maandelijks beleggen

Ga ik wel of niet maandelijks beleggen?

Ga ik wel of niet maandelijks beleggen? Er zijn nog steeds meerdere doelen die ik graag wil behalen. Maar nu ik de zekerheid heb op nog 1 jaar werk, kon ik echt beslissingen gaan nemen en dat heb ik dus ook gedaan!

Leestip: Sparen om je droom te vervullen!

Zo was er ook de vraag; ga ik wel of niet maandelijks beleggen? Als mijn contract niet verlengd zou zijn, zou ik dat niet gedaan hebben. Maar nu mijn contract wél verlengd is, vind ik het een mooie kans om dus maandelijks te gaan beleggen om zo een mooi potje op te bouwen. Ik doe dit alleen met geld wat ik een hele lange tijd wil en kan missen. Voor mijn gevoel krijg ik nu de kans om dit te gaan doen door mijn verlenging. Daarnaast blijf ik ook maandelijks geld reserveren om te investeren. Zo heb ik dubbel op! Want geld wat ik investeer ik crowdfunding projecten betaald zich ook weer direct maandelijks terug waardoor ik (tijdelijk) hogere maandelijkse inkomsten heb.

Hoe het er nu voor staat met mijn crowdfunding projecten kunnen jullie later deze week lezen.

Wat is nu mijn plan? Komende maand wil ik in elk geval weer 2 aankopen doen van VWRL. Dat maakt dat ik dan in totaal op 5x VWRL sta. Dit ga ik pas doen wanneer mijn salaris gestort is. Maar ik heb dit wel alvast meegenomen in mijn ongeveer berekening van wat ik uit kan geven deze maand.

Op dit moment staat mijn portefeuille er helemaal niet eens zo slecht voor, zelfs in de plus! Ik begon in augustus 2019 met 1 aankoop VWRL. Die kocht ik voor 75,82 euro. Daarna kakte de beurs vorige maand gigantisch in en kocht ik op 23 maart 2020 2x VWRL voor 59,46 euro per stuk. Op moment van het schrijven van dit artikel staat mijn portefeuille in totaal op 201,27 euro. Dat is 7,16 euro in de plus.

Dit zegt natuurlijk niks, omdat het elk moment weer kan veranderen, maar ik vind het wel leuk om dit een beetje bij te houden, dus ik kijk meerdere keren per week wel even hoe ik er op dat moment voor sta. Ook toen ik nog dik in het rood stond, bleef ik gewoon kalm en dat is fijn om te merken. Zo weet ik dus dat beleggen voor mij wel weggelegd is. Aangezien dat rode getalletje maar een momentopname is en niet definitief, tenzij je gaat verkopen. Maar dat is nou juist precies wat je níét moet doen in een crisis.

Leestip: Denk in mogelijkheden, alles is mogelijk!

Hoe gaat het bij jou met beleggen? Sta jij erg in het rood? Kocht je ook extra bij of deed je gewoon je normale aankopen?