Ga jij anders met je geld om sinds covid?

Ga jij anders met je geld om sinds covid?

29 juli 2021 4 Door Marìs

Graag wil ik vandaag van jullie weten; Ga jij anders met je geld om sinds covid? Veel mensen zijn dingen namelijk wel anders gaan doen. Bijvoorbeeld online shoppen.

Ga jij anders met je geld om sinds covid

Ga jij anders met je geld om sinds covid?

Recent dacht ik ineens; Ga jij anders met je geld om sinds covid? Je hoort steeds dat mensen veel meer zijn gaan sparen sinds de corona-pandemie. Maar nu ben ik wel eens benieuwd hoe dit onder mijn lezers is. Ben jij heel anders met je geld om gegaan sinds er een pandemie in ons land is?

Leestip: Kun jij om gaan met…?!

De dingen je die nu veel hoort zijn dat mensen veel meer online aankopen zijn gaan doen. Maar ook dat mensen bijvoorbeeld online hun boodschappen bestellen in plaats van naar de supermarkt te gaan. Of dat mensen met zijn allen nu veel meer sparen dan voor de pandemie, omdat ze zien hoe belangrijk het is om een buffer te hebben.

Het enige dat ik zelf anders ben gaan doen is mijn ‘extra’ potje. Daar koop ik altijd dingen van zoals tandpasta en deodorant. Kort gezegd de verzorgingsproducten die je niet wekelijks hoeft te kopen. Dit potje had ik eerst altijd contant, want dan ging ik vaak op een aanbieding af bij Kruidvat. Maar sinds corona kwam ik eigenlijk niet meer in de winkels, dus is dat potje een digitaal potje geworden. Deze aankopen doe ik nog steeds bij Kruidvat, maar dan online. En dan wel op zo’n manier dat ik geen verzendkosten hoef te betalen 😉 Want als je de maaltijdshakes gebruikt, zoals ik soms doe, dan wordt je bestelling meestal gratis bezorgd. Ik geef daar dus geen extra geld voor uit, maar heb gewoon geluk met de producten die ik koop.

Mijn contante potje is dus digitaal geworden. Of ik dit zo ga voortzetten na de pandemie, weet ik nog niet. Dat zie ik dan wel weer. Op zich vind ik het wel erg handig dat ik geen tijd kwijt ben aan de Kruidvat bezoeken. Maar aan de andere kant heeft het ook wel gewoon iets om naar de winkel te gaan. Dus wellicht wordt het een combinatie van deze 2. Soms online en soms de winkel.

Sinds de pandemie ben ik zelf niet méér gaan sparen. In totaal spaar ik net zoveel als voorheen. Gewoon wat ik kan. Alleen is mijn doelstelling wel verschoven, want ik wil gewoon mijn huis zo snel mogelijk helemaal af hebben. Maar dat heeft vrij weinig tot niks met de pandemie te maken. De tuin is het duurste wat nu nog gedaan moet worden, maar dat gebeurt dit najaar, daarna komen er iets goedkopere klussen aan. In elk geval niks meer boven de 5.000 euro! Behalve de zonnepanelen, dat ligt wel ergens rond die prijs.

Leestip: Kakeibo!

Ga jij anders met je geld om sinds covid? Zo ja, op welke manier?

Ga jij anders met je geld om sinds covid