Geef jij geld uit aan een paraplu?

Geef jij geld uit aan een paraplu?

13 maart 2022 9 Door Marìs

Je zou het bijna vergeten nu de zon zich weer steeds vaker laat zien, maar het regent vaak in Nederland. Daarom vroeg ik mij af; geef jij geld uit aan een paraplu?

Geef jij geld uit aan een paraplu

Geef jij geld uit aan een paraplu?

Ik vroeg mij ineens af; Geef jij geld uit aan een paraplu? Soms heb je van die random gedachten als je een voorwerp ziet, dat had ik deze keer met mijn paraplu. Ineens dacht ik; hoe gaan andere mensen om met paraplu’s? Kopen ze de meest simpele goedkoopste basic plu die er te vinden is, wil je juist een stormparaplu omdat het ook steeds vaker hard waait? Of eentje met een leuke opdruk?

Leestip: 15.000 euro is mijn doel!

Welke eisen stellen jullie aan je paraplu? Moet hij stevig zijn, of moet hij vooral goedkoop zijn? Moet hij ook tegen een klein beetje wind kunnen, moet hij opvouwbaar zijn, of moet hij ook gebruikt kunnen worden als het hard waait? Ik denk dat niemand van ons echt fan is van regen. En zeker niet wanneer we naar buiten moeten. Zelf heb ik helemaal niks met de regen en ik heb er dan ook een hekel aan om nat te regenen. Sommige mensen vinden het juist lekker om in de regen buiten te zijn, maar daar kan ik mij dan persoonlijk weer helemaal niks bij voorstellen.

Hoe denk jij over paraplu’s? Vind jij het ondingen en bezit jij geen paraplu maar zet je gewoon je capuchon op? Want dat is natuurlijk ook nog een optie. Wat ook nog kan, al zie ik dat niet zo héél vaak, is zo’n mini paraplu die je op je hoofd kunt zetten. Door middel van een hoofdband zit hij dan vast aan je hoofd. Zo hoef je niks vast te houden en blijf je toch droog. Maar of het nou heel functioneel is als het waait, weet ik nogal zo net niet. Volgens mij moet je hem dan juist wél vasthouden, want anders waait hij weg. Maar wellicht heb ik het mis, dan vertellen de ervaringsdeskundigen mij daar vast meer over!

Hoe kijk jij aan tegen regen? Heb jij er net zo’n hekel aan als ik? Of vindt jij de regen juist gezellig? Zelf kan ik er helemaal niet tegen als het te lang grijs weer is. Die droevige stemming die er dan hangt vind ik maar niks. En mensen worden sneller chagrijnig, wat ze dan weer op anderen afreageren. Dus no thanks. Van mij mag het wel regenen, maar dan lekker in de nacht of zo, als bijna niemand naar buiten hoeft.

Naar mijn idee hebben/ krijgen we een heel mooi voorjaar, met lekker veel zon. Waarom ik dat denk weet ik ook niet, dat is gewoon gevoelsmatig. Wat voor voorjaar denk jij dat we dit jaar gaan krijgen? Komt er nog veel storm? Of wordt het juist een mooi voorjaar waarin we al lekker vaak zonder jas naar buiten kunnen om lekker de natuur in de gaan? En wat doe jij graag op een regenachtige dag? Heb jij bepaalde bezigheden die je oppakt wanneer het regent waar je normaal bijvoorbeeld niet aan toe komt?

Mijn persoonlijke eisen die ik aan een paraplu stel zijn; niet te felle kleuren, want daar komt ongedierte op af. Daarnaast vind ik een printje erop wel leuk, maar het moet wel een stevige paraplu zijn. Het handvat moet een ronding hebben, zodat je de ronding kunt vasthouden. Wanneer het dan waait, is het gemakkelijker je paraplu vast te houden zonder kracht te hoeven zetten omdat het handvat makkelijk uit je handen glijdt. Daarnaast moet hij ook niet te duur zijn. Liefst toch wel een stuk onder de 20 euro. Over het algemeen doe ik lang met mijn paraplu’s, als het echt hard waait, zet ik eerder mijn capuchon op, die ik dan vasthou met mijn hand.

Leestip: Wat staat er dit jaar op mijn programma?!

Geef jij geld uit aan een paraplu en zo ja, hoeveel? Wat zijn jouw paraplu-eisen?

Geef jij geld uit aan een paraplu