Geef jij meer geld uit in de zomer of winter?

Geef jij meer geld uit in de zomer of winter?

17 oktober 2021 7 Door Marìs

Geef jij meer geld uit in de zomer of winter? Laatst vroeg ik mijzelf af, wanneer geven mensen nou eigenlijk het meeste geld uit? In de zomer, of juist in de winter?

Geef jij meer geld uit in de zomer of winter?

Geef jij meer geld uit in de zomer (en het voorjaar) of in de herfst/ winter? Toen ik dat eens na ging bij mezelf ging ik nog best wel twijfelen. In de zomer zijn de meeste mensen die ik ken namelijk jarig, dus geef ik meer cadeaugeld uit, in de zomer koop ik veel vaker ijs dan in de winter, dus geef ik ook meer geld uit. Ook onderneem ik sneller uitjes in de zomer dan in de winter, omdat het dan vaak lekkerder weer is.

Leestip: Snel je financiële doelen behalen!

Maar daar tegenover staat dat ik in de winter zelf jarig ben, meestal op vakantie ga in de herfst. En natuurlijk heb je eind van het jaar de kerst. Dan geef ik altijd een stuk meer geld uit aan boodschappen en natuurlijk ook weer aan cadeau’s. En dan koop ik ook nog wel eens wat lekkers voor mezelf wat ik kan opwarmen. En ik koop vaker chocolademelk (poeder dan, wat ik meng met gekookt water).

Maar als ik alles bij elkaar optel, denk ik toch dat ik meer geld uit geef in de zomer. Al zal het elkaar denk ik ook weer niet zo gek veel ontlopen. Momenteel kan ik sowieso met volle overtuiging zeggen dat het op dit moment de zomer is. Omdat ik vorig jaar zomer volop in de verbouwing zat en afgelopen zomer ook weer een grote klus aan liet pakken. Dus vorig jaar én dit jaar gaf ik in de zomer het meeste geld uit!

Door het jaar heen heb ik sowieso ook niet heel veel verjaardagen. In het voorjaar/ de zomer heb ik er 7 waarvoor ik geld uit geef. En in het najaar/ de winter eigenlijk geen. Wanneer zijn bij jou de meeste verjaardagen?

Leestip: Sparen om je droom te vervullen!

Geef jij meer geld uit in het voorjaar/ de zomer of geef jij juist meer geld uit in de herfst/ de winter? En waarom geef je in die periode meer geld uit dan anders?