Geen kledingbudget

Geen kledingbudget

27 maart 2022 8 Door Marìs

Ik heb geen kledingbudget. Dit komt eigenlijk voort uit dat ik niet iemand ben die graag regelmatig shopt. Ik koop alleen kleding wanneer mijn oude kleding te klein is of kapot.

Geen kledingbudget

Geen kledingbudget

Momenteel heb ik geen kledingbudget. Dit komt omdat ik voorheen, voor covid, altijd mijn kleding kocht als ik op vakantie was en heel sporadisch soms eens wat in Nederland als ik toevallig iets tegen kwam wat mij beviel/ wat ik nodig had. Zelf hou ik niet zo van uitgebreid shoppen, ik heb er gewoon het geduld niet voor. En online shoppen vind ik al helemaal niks. De pasvorm kan ik gewoon niet goed inschatten en ik heb ook geen zin om mij daarin te gaan verdiepen. Daarom is shoppen op vakantie voor mij ideaal, want ik vind het extra leuk om dan gewoon in plaatselijke boetiekjes iets te kopen. Dat is dan al meteen uniek omdat niemand dat heeft.

Leestip: Jullie telefoon-eisen!

Vaak is wat ik koop wel gewoon goede kwaliteit, maar door een paar jaar al niet naar het buitenland te kunnen is mijn kledingkast wel aardig geslonken. Daarom heb ik mezelf wel een kledingbudget gegeven voor mijn aanstaande vakantie op Texel. Ik hoop daar dan wat leuke plaatselijke boetiekjes tegen te komen waarin ik wat zomer shirtjes kan scoren. Dus mocht iemand nog tips hebben voor winkeltjes, ze zijn welkom!

Ik heb erover nagedacht om mezelf een kledingbudget te geven, maar op dit moment komt dat én niet goed uit in mijn verwachte inkomsten en uitgaven patroon, én ik heb er ook geen behoefte aan om wel in Nederland te gaan shoppen voor kleding. Bij mijn vakantiebudget zit standaard kledinggeld in. Dan blijft natuurlijk over het stukje schoenen. Dat valt voor mij niet onder kleding. Voor nu ga ik eenmalig 200 euro wegzetten voor schoenen omdat ik 2 paar heb wat vervangen moet worden. Dus voorlopig ben ik dan weer gered. Maar voor de toekomst ben ik van plan om per maand 20 euro te gaan wegzetten voor schoenen, wellicht moet dat 30 euro worden, maar dat moet ik even aankijken.

Wanneer ik dit precies ga doen, weet ik ook nog niet. Dit hangt er vanaf hoe snel mijn inkomsten verder zullen gaan stijgen de komende maanden. Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd naar hoe jullie het doen met het kopen van schoenen. Hebben jullie hier een apart budget voor? Of koop je dit van je kledingbudget? Of betaal je schoenen op nog een andere manier? Laat het weten in de reacties, vind ik leuk om te weten! Wie weet kom ik dan voor mijzelf nog weer op een leuk idee.

Mocht er de komende maanden echt nood aan man komen, dan kan ik eventueel altijd nog (extra) schoenen kopen van de volle spaarzegelboekjes! Momenteel heb ik 1 vol boekje staan, het geld wat ik daarvoor krijg neem ik lekker mee naar Texel, want het is wel zo leuk als ik tijdens onze vakantie ook lekker op eten kan trakteren. Bijvoorbeeld een paar keer de supermarkt betalen en een keer avondeten of een lekkere lunch als we niet in het huisje eten. Dit geld neem ik mee naast mijn gewone weekgeld van 40 euro. Ook ligt er al 10 euro klaar om mee te nemen, waardoor ik voor dit soort dingen in elk geval al een budget van 100 euro heb. Naast de 300 euro die ik meeneem voor kleding/ souvenirs.

Ook ben ik wel benieuwd hoe lang jullie eigenlijk met schoenen doen waar je regelmatig op loopt. En kies jij bewust voor kwaliteit? Of ben jij een verzamelaar en heb je juist veel schoenen die je regelmatig afwisselt zodat het lijkt alsof je altijd wat nieuws draagt? Zelf ben ik wat schoenen betreft ook geen shopper. Ik heb echt maar een paar schoenen die ook goed moeten lopen. Ik wil per seizoen het liefst 2 paar goede schoenen afwisselend dragen. In de winter kan dit dus bijvoorbeeld zijn een paar wandelschoenen en een paar enkellaarsjes. In de zomer voor de niet zo mooie dagen een paar sneakers en voor de mooie dagen sandalen. Hoe zit dat bij jou?

Leestip: Heb je ooit geld uitgegeven aan zingen?!

Hoe betaal jij je schoenen? Van welk budget?

Geen kledingbudget