Geld bespaard

Geld bespaard

27 juli 2023 3 Door Marìs

Vandaag heb ik eens lekker wat geld bespaard! Gewoon door even 1 telefoontje te plegen. Hoe of wat, dat vertel ik jullie uitgebreid in dit artikel.

Geld bespaard

Geld bespaard

Ik heb geld bespaard door even 1 telefoontje te plegen. Dit heeft te maken met mijn internet en tv abonnement. Toen ik hier kwam wonen 4 jaar geleden sloot ik natuurlijk een internet en tv abonnement af. Door ik denk 2 jaar terug eens in te loggen bij mijn provider kon ik het abonnement al dusdanig aanpassen dat ik geld bespaarde.

Leestip: Veel schrijven!

Inmiddels is daar natuurlijk weer een paar keer inflatiecorrectie op toegepast en betaal ik weer teveel naar mijn zin voor mijn abonnement. Om te beginnen heb ik een glasvezel abonnement, 100 mbits qua snelheid en dus gewoon het basis tv pakket met 1 tv ontvanger. Want de tweede ontvanger heb ik er eventjes terug al uit gegooid.

Vanwege de laatste inflatiecorrectie zou ik 62,78 euro per maand gaan betalen voor dit abonnement, terwijl het voor nieuwe klanten 55 euro per maand kost, als je op de website kijkt. Natuurlijk krijgen nieuwe klanten nog veel meer korting (als ze voor die actie kiezen). Waardoor ze het eerste halfjaar korting hebben.

Omdat ik die 62,78 wel echt idioot veel geld vond, ben ik gaan bellen met mijn provider. Zij kunnen natuurlijk zien dat ik al 4 jaar klant ben. Ik belde en gaf aan ‘opzeggen’. Dan krijg je daarna echt iemand aan de telefoon dus ik zei; ik vind het nogal duur worden, dus als jullie geen aanbieding kunnen doen, zal ik moeten overstappen. Als reactie kreeg ik meteen een; ja dat begrijp ik. Maar we hebben wel een aanbieding! Wist ik natuurlijk, want ik weet gewoon dat het zo werkt. Ik had alleen nog niet eerder de moeite genomen om te bellen. Daar moet je jezelf gewoon even toe zetten. Zeker wanneer je mensen aan de telefoon door tinnitus vaak al niet goed verstaat.

Aanbieding die ze mij deden; de eerste 3 maanden 35 euro per maand, dan 3 maanden 47,50 euro per maand en daarna 6 maanden 55 euro per maand. Prima deal wat mij betreft! Wie weet krijgt een ander weer een ander aanbod, het ligt er natuurlijk aan wat voor abonnement je kiest. Het aanbod is gebaseerd op wat voor abonnement je op dat moment hebt. Ze gaan er vanuit dat je dat wilt behouden.

Als ik dus even ga rekenen. 12 maanden 62,78 euro betalen als ik niks gedaan zou hebben kost 753,36 euro voor 1 jaar. Of met aanbieding; 3 maanden 35 euro per maand, 3 maanden 47,50 euro per maand en nog 6 maanden 55 euro per maand is 577,50 euro voor 1 jaar.
Door 1 simpel telefoontje heb ik dus 175,86 euro bespaard in 1 jaar tijd. Na dat jaar komt er weer een inflatiecorrectie en kun je dus weer opnieuw bellen voor een aanbieding. Ik zeg; doen!

Wellicht moet je jezelf er even toe zetten, want bellen en om korting vragen voelt misschien een beetje gek. Maar ik merkte vooral dat deze meneer het heel normaal vond dat ik om korting vroeg. Zeker in deze tijden van hoge inflatie wordt er niet raar naar gekeken als je om korting vraagt. En je provider wil jou graag houden als klant. Let er wel op dat je aangeeft te willen opzeggen, want een andere afdeling mag jou geen korting aanbieden. Opzeggen doe je natuurlijk niet echt, je abonnement wordt na 2 weken bedenktijd gewoon ‘omgezet’ naar het nieuwe. Daar hoef je verder niks voor te doen. Hoogstens je nieuwe apparatuur aansluiten, mocht je die toegestuurd krijgen.

Leestip: Smaaktesten doen!

Heb jij al eens gebeld naar je provider voor korting? Voor mij was dit dus de eerste keer. Ik had er al wel over gehoord, maar het nog nooit geprobeerd omdat het in mijn ogen eerder nog niet echt nodig was.

Geld bespaard