Geld geven aan Europa of uitlenen?

Geld geven aan Europa of uitlenen?

15 juli 2020 8 Door Marìs

Geld geven aan Europa of uitlenen? We zitten met zijn allen nog midden in de Corona-crisis en er zijn nu al diverse landen die extra financiële hulp nodig hebben van buitenaf. Zoals Spanje en Italië.

Geld geven aan Europa of uitlenen

Geld geven aan Europa of uitlenen?

Geld geven aan Europa of uitlenen? Er zijn al diverse landen die om (extra) financiële hulp gevraagd hebben vanwege de Corona-crisis. Nu wordt er overlegd tussen alle Europese landen hoe of deze hulp eruit moet gaan zien. De landen die om hulp vroegen willen natuurlijk een gift. Lekker makkelijk. Nederland is daartegen. En terecht wat mij betreft. Anders mogen wij als burgers gaan betalen voor die landen die hun zaakjes niet zelf op orde hebben. Dat vind ik nogal krom. Ook al ben je als Europa natuurlijk wel 1 geheel. Het moet niet zo zijn dat een deel van Europa dan de dupe wordt van een ander deel van Europa.

Leestip: Slechte geldadviezen! 

Deels een gift en deels geld lenen die voldoen aan diverse regeltjes vind ik daarom een prima voorstel. Ik weet verder het fijne er niet van, omdat ik het niet precies volg, maar wel de grote lijnen. Zo weet ik bijvoorbeeld dat er als voorwaarde gesteld wordt dat het land wat het geld krijgt/ leent ook hervormingen door gaat voeren. Zodat ze bij een volgende crisis niet weer komen aankloppen en hun handje ophouden. Wat mij betreft is dat een prima eis. Het is niet meer dan normaal dat je er zelf ook iets aan zult moeten doen om dit in het vervolg te voorkomen. Voorkomen is ten slotte beter dan genezen 😉

Nu ben ik wel benieuwd naar de reactie van mijn lezers. Volgen jullie dit onderwerp op de voet? Of alleen wat je mee krijgt net als ik? En hoe sta jij hierin?
Ik vraag dit niet om een discussie op gang te brengen, want ik ga hierover geen discussie aan. Maar ik ben wel heel benieuwd naar hoe jullie over dit onderwerp denken en waarom je er zo over denkt. Laat het weten in de reacties! Ik vind het leuk om te weten hoe de rest van Nederland die veel met geld bezig is erover denkt.

Hoe denk jij over dit onderwerp?

Geld geven aan Europa of uitlenen