Geld terug!

Geld terug!

10 juni 2020 11 Door Marìs

Geld terug! Een paar weken terug kreeg ik al bericht dat ik ‘binnenkort’ mijn jaarafrekening zou krijgen en dús zou ik dan weten of het maandbedrag voor het nieuwe huis geschikt is. Want ik vond hem zelf wel erg hoog ingeschat destijds.

Geld terug

Geld terug!

Geld terug! Ik zei het net al even, ik vond het maandbedrag destijds erg hoog inschat, maar toch heb ik het laten staan. Want ik ging ten slotte van een flat naar een rijtjeshuis en dat is toch altijd weer anders. Zowel qua verwarmen als qua elektriciteit. Er werd namelijk flink meer elektriciteit verbruikt omdat er een flinke verbouwing aan de gang was.

Leestip: Hoe vaak neem jij vrij?

Momenteel is die verbouwing nog steeds niet afgerond, maar wel is weer even een pauze ingelast. Want alle kozijnen en nieuwe deuren zitten er nu in! Al het asbest is verwijderd! Dat geeft een fijn gevoel, want dat was echt voor mijn gevoel de grootste klus die nog ín huis moest gebeuren. Omdat ze dan natuurlijk in meerdere ruimtes tegelijk aan de slag gingen.

Het maandbedrag was 138 euro, maar in het maandelijkse overzicht zag ik de laatste maanden al steeds dat ik nog minder verbruikte dan een 1 persoons huishouden. In de winter zat ik wel op 2 personen, maar dat kan dus wel kloppen aangezien er toen nog volop verbouwd werd omdat ze bezig waren met de badkamer rond oktober.

Ook stadsverwarming werd niet gebruikt aangezien er niks meer aangesloten zat. Ook dit jaar zal er niks aangesloten zitten, er komen een paar elektrische kachels. In elk geval voor de slaapkamers zal dit ook zo blijven. Beneden denken we er nog over na wat we willen.

Lekker bedrag!

Terug naar de kern van dit artikel. Ik ontving de jaarafrekening en kreeg geld terug. Door het inzicht in mijn verbruik in de laatste paar maanden had ik dit ook wel verwacht, maar het bedrag had ik veel lager ingeschat wat ik terug zou krijgen. Ook omdat ik even niet uit mijn hoofd wist wat het maandbedrag nou eigenlijk was. Dus dat was een hele leuke verrassing toen ik zag dat ik ruim 870 euro terug kreeg!

Komt dat even mooi uit! Er moeten namelijk nog nieuwe sloten in de deuren, dus dat kan ik daar bijna volledig van betalen. Tevens was er 1 rooster geleverd die te groot was en die dus niet in het raam past, dus ook daarvoor moet een nieuwe besteld worden. En het schakelaartje om de deurbel aan en uit te zetten is ook kaduuk, dus hop ook weer een extra uitgave erbij.

Dit komt dus echt perfect uit! En ik vind het zelf ook een hele fijne timing dat het belastinggeld, vakantiegeld én deze teruggave dan ook zo vlak na elkaar komen. Dat was een mooi klus potje.

Het nieuwe maandbedrag stelden zij vast op 63 euro, maar zelf vind ik dat wel erg weinig, dat is meer dan de helft minder dan wat ik nu betaalde. Dus heb ik hem weer omhoog gezet naar 100 euro. Dat lijkt me wel een mooi bedrag. Zo zou ik volgend jaar ook nog wat geld terug moeten krijgen over komend jaar. Al zal dat dan wel een stukje minder zijn dan nu, maar dat maakt niet uit!

Leestip: Waarom ik rijk(er) wil worden!

Hoeveel geld kreeg jij terug van je energiemaatschappij? Of moest jij bijbetalen?

Geld terug