Geld van oma gekregen

Geld van oma gekregen

9 augustus 2023 4 Door Marìs

Recent heb ik weer geld van oma gekregen. Voorheen deed ze elke maand een bedrag voor mij, maar inmiddels hebben we afgesproken dat ze het nog maar 2x per jaar overmaakt.

Geld van oma gekregen

Geld van oma gekregen

Vorige week heb ik weer geld van oma gekregen. Door een foutje ontving ik iets meer dan de bedoeling was, maar dan krijg ik volgende keer gewoon iets minder. Voorheen maakte mijn oma maandelijks geld over. Nu ze nogal veel vergeet en ik er steeds om moet vragen (op haar verzoek, want ze wil dat ik het zeg als ze het vergeet), hebben we afgesproken dat ze het nu nog maar 2x per jaar over maakt. Dan ontvang ik dus gewoon 2x per jaar een groot bedrag in plaats van elke maand een klein bedrag.

Leestip: Geld bespaard!

Eigenlijk vind ik dit zelf wel een stuk prettiger. Zo hoef ik niet elke maand om geld te vragen, want dat voelt gewoon niet fijn. 2x per jaar helpen herinneren vind ik niet zo heel erg. Nu wil mijn oma nog weleens aan mijn tante vragen; maak ff dit en dit bedrag over. Want mijn tante heeft een en/ of rekening met mijn oma samen. Mijn oma zelf doet het nog gewoon op de ouderwetse manier door het uitschrijven van een giro. Vlak voordat mijn tante op vakantie ging had mijn oma het ook gevraagd, maar toen was haar geld van de maand nog niet binnen. Mijn tante had toen dus ff 50 euro overgemaakt.

Dat was mijn oma alweer vergeten en daarom maakte ze gewoon 300 euro over. In plaats van de 250 die het dan nog had moeten zijn. In totaal heb ik nu dus 350 euro ontvangen. Dus eigenlijk gewoon juli t/m januari. En op dat geld zat ik te wachten! Ik moest mijn moeder namelijk nog een stukje van de hometrainer terugbetalen, waarvoor ik dus 300 euro nodig had, want de 8,90 euro die erbij hoort stond al netjes op mijn rekening te wachten.

Tot slot hou ik dan natuurlijk nog 50 euro over van het bedrag dat ik ontvangen heb. Wat ik daarmee ga doen weet ik eigenlijk nog niet precies. Ik heb er meerdere opties voor namelijk. Ik kan het reserveren voor mijn laptop reparatie (daar lezen jullie morgen meer over), maar ik kan het ook alvast wegzetten als reservering voor zwemmen. Of het wordt nog een heel ander doel, waar ik op dit moment nog niet aan denk. Het kan allemaal.

Deze keer ga ik mezelf ook niet haasten met het nemen van een beslissing, dan kan ik gewoon lekker rustig overdenken wat ik met het geld ga doen. Wat voor mij de meest handige optie is. Ik kan het geld natuurlijk ook nog leggen bij de aanschaf van mijn nieuwe stoelen of meubels. Opties te over! En precies daarom ga ik mezelf niet haasten. Het geld loopt niet weg en staat gewoon even tijdelijk netjes op de buffer rekening geparkeerd. Op een gegeven moment komt er dan vanzelf een idee in mijn hoofd op ploppen en weet ik; dit ga ik ermee doen!

Leestip: Meubels en stoelen gekocht!

Wanneer heb jij voor het laatst onverwachts extra geld ontvangen?!

Geld van oma gekregen