Geld voor de kermis

Geld voor de kermis

30 september 2020 9 Door Marìs

Geld voor de kermis. Vroeger als kind was ik dol op de kermis. Zodra er eentje in het dorp was, ging ik daar sowieso heen.

Geld voor de kermis

Hoe ik kwam aan geld voor de kermis? Sparen! Ik vond de kermis als kind zijnde zo ontzettend leuk dat ik een speciale spaarpot had voor de kermis. Daarin spaarde ik dan geld wat ik uit kon geven op de kermis.

Leestip: Eerste 1000 euro buffer!

Hoeveel dat precies was per keer weet ik niet meer, omdat ik echt nog heel jong was (basisschoolleeftijd). Ook was dit nog in het gulden-tijdperk. Ik heb zelfs een keer 2 muntjes van 5 gulden naast elkaar op de grond gevonden op de kermis. Die gaf ik ook ter plekke meteen weer uit. Ook deed ik wel extra klusjes voor geld. Met de kermisattracties had ik vroeger nooit zo heel veel. Want ik was heel smal en het deed me al snel pijn, omdat ik dan heen en weer schoof in zo’n attractie.

De grijpmachines vond ik wel altijd erg leuk. Niet dat ik er zo goed in was, want ik had bijna nooit prijs. Maar toch bleef ik ermee doorgaan omdat ik erin geloofde dat ik dat gewoon moest oefenen en dat ik dan beter zou worden. Toen nog niet wetende dat die machines gewoon op een bepaalde manier worden afgesteld waardoor je zo vaak mis grijpt. Of waardoor het uit je grijper valt.

Ook was ik dol op de schuifmachines (geen idee hoe die dingen heten, weet iemand dat?) Dat er dan muntjes en punten op zo’n schuiflade lagen en dan moest je er muntjes in werpen waardoor er weer wat in de bak viel wat je eruit kon halen. Die punten kon je dan weer inwisselen voor knuffels of andere cadeau’s. Maar helaas kwam die niet zo vaak in het dorp.

Eten

Ook nam ik altijd wel een suikerspin of oliebol als ik op de kermis was. Want lekker eten hoorde er voor mij ook altijd bij. Aangezien mijn moeder daar ook van hield kreeg ik altijd wel wat lekkers. Ook blikgooien vond ik leuk om te doen. Heerlijk even lekker je frustratie kwijt. Of schieten bij de schiettent.

Ik kom hier nu op omdat ik recent een artikel las over dat het nu in deze periode zo slecht gaat met de kermissen in Nederland. Zij hebben het piekseizoen afgesloten met een kwart van het aantal kermissen dan dat er normaal geweest zouden zijn. Dus je kunt wel natellen hoe een gigantisch verlies dat voor die mensen is. Wel zijn er nu in het najaar meer kermissen dan normaal, waardoor zij hopen dat verlies nog enigszins te beperken. Ik hoop voor ze dat dat gaat lukken!

Leestip: Sparen, hoe ik begon met niks!

Was jij vroeger ook zo dol op de kermis dat je daar speciaal voor spaarde?

Geld voor de kermis