Geld winnen

Geld winnen

11 september 2020 6 Door Marìs

Geld winnen. Het gebeurt vrij weinig, maar toch blijft het ons als mensen aantrekken; de mogelijkheid om geld te winnen.

Geld winnen

Geld winnen

Geld winnen. Iedereen die ik er ooit over sprak trekt het wel aan; de mogelijkheid om geld te winnen. Vrij veel Nederlanders (en ook in bijvoorbeeld Spanje is het een ding) zouden graag een mooi geldbedrag willen winnen. Daarom doen we ook massaal mee aan loterijen of andere manieren om geld te winnen.

Leestip: Waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste!

De mogelijkheden die ik in het verleden geprobeerd heb is; een grijpmachine op de kermis, daar kon je briefjes geld grijpen die dan vast zaten aan een plastic ding waar ze ook horloges aan vast maken in de grijpmachines. Of het mij lukte? Nee, helaas niet.

Verder heb ik ook geprobeerd om geld te winnen door middel van wedstrijdpuzzels insturen. Ook daarmee heb ik nooit iets gewonnen. Ook heb ik mij weleens opgegeven voor Lingo, maar op de selectiedag werd ik onderweg daar naartoe ziek en ben ik weer omgekeerd naar huis. De belofte dat we mee mochten doen aan een andere selectiedag, zijn ze nooit nagekomen. Nu zou ik ook dat niet meer proberen, ten eerste wil ik niet op tv en ten tweede vind ik Lingo nu veel moeilijker met zoveel letters! En dan weer 5, dan 6 en dan 7 letterwoorden, dan moet je zoveel schakelen! Dan gaan mijn hersens op error.

De welbekende belspelletjes op tv, waarbij je dan een goed antwoord moet geven. Je moet dan eerst tot de laatste 10 behoren, dat was me gelukt. En vervolgens kon je teruggebeld worden. Ik was toen 16 en mijn moeder vond het te lang duren, want ze wilde naar de supermarkt. Dus ze ging. En je raadt het al… Natuurlijk werd ik precíes op dat moment teruggebeld dat ik geselecteerd was om het juiste antwoord te geven! Maar omdat ik 16 was, en dus nog geen 18, mocht het niet. Ik probeerde het nog te rekken tot mijn moeder thuis zou komen, maar dat lukte dus niet. Ik wist het goede antwoord en had 1000 euro kunnen winnen als ik mij het bedrag goed herinner (minder was het in elk geval niet!). Kwáád dat ik naderhand was op mijn moeder dat ze weggegaan was!

Loterijen

De eerste loterij waar ik wel eens aan mee deed was de Staatsloterij. Ik vroeg vaak een lot voor kerst en de grootste prijs die ik daar ooit 1x mee gewonnen had was 100 euro! Daar was ik toen ook echt onwijs blij mee. Verder won ik soms wel eens iets van 10 euro of zo. Altijd op gekregen loten, want ik kocht ze nooit zelf.

Verder heb ik ook ooit nog heel kort meegedaan aan de postcodeloterij, maar daarna kreeg ik te horen dat mijn werk zou stoppen, dus zei ik de loterij weer op. Nooit iets mee gewonnen (maar ik heb ook hoogstens 6 maanden meegedaan). Toen ik ongeveer een jaar (of anderhalf?) geleden las hoe klein de kans is om écht een groot bedrag te winnen in een loterij besloot ik om ook niet meer opnieuw mee te doen.

En tot slot de krasloten. Met normale krasloten won ik nooit wat bijzonders, hier en daar een euro. Maar met de december kraskalender won ik wel. Daar won ik afgelopen jaar in totaal 30 euro mee. Op een totaal van 6 kraskalenders was dat, dus ook weer geen mega groot bedrag. Maar toch leuk, want wederom waren dat gekregen kraskalenders, voor de feestdagen!

Leestip: Makkelijk geld verdienen!

Met welke mogelijkheden om geld te winnen heb jij ooit meegedaan? En wat is het hoogste bedrag dat je won en waarmee?

Geld winnen