Geldlijstje gemaakt

Geldlijstje gemaakt

18 april 2020 4 Door Marìs

Geldlijstje gemaakt. Afgelopen weekend maakte ik een lijstje van dingen die ik nog moet kopen, maar bijvoorbeeld al een lange tijd uitstel. Of die ik wíl kopen.

Geldlijstje gemaakt

Geldlijstje gemaakt

Geldlijstje gemaakt. Soms heb je van die dingen die je al een lange tijd moet of wilt kopen, maar die je gewoon steeds uitstelt. Daar had ik ook dingen van. De meeste dingen hadden ook geen haast, en iets anders kwam weer zo tussendoor omdat er iets kapot ging. Daarop besloot ik een lijstje te maken mét prijzen erbij. Want dit zijn van die dingen die ook steeds door mijn hoofd blijven spoken.

Leestip: Crowdfunding hoe staat het er nu voor?

Stuk voor stuk komen ze dan eens in de zoveel tijd voorbij. Zo van; ik moet dat cadeau voor Canarische vriendin nummer 2 nog bestellen. Of; mijn telefoon hoesje wordt steeds lelijker, nou ja, laat maar, hij is nog niet kapot. Of; ik wil nog fotopuzzels bestellen! En ik moet nog een cadeau bestellen van mijn moeder en mij samen voor mijn vriendinnen. Maar wat? En ook; o mijn Itunes tegoed is alweer bijna op, binnenkort maar eens een nieuwe giftcard kopen. Maar dan wel als er een actie is dat je extra tegoed cadeau krijgt.

Herkenbaar waarschijnlijk zulke gedachtes? En soms ook wel vervelend, want het zijn altijd van die dingen waarvan je denkt; o ja, dat moet ik onthouden! En dat zit je dan op een gegeven moment in de weg, vooral omdat het steeds meer wordt. Omdat je alles maar uit blijft stellen.

Dus maakte ik een lijstje!

  • Nieuw telefoon hoesje kopen 29,- (want ik wist al welke)
  • Cadeau Canarische vriendin nummer 2 11,90 euro
  • Fotopuzzels 90,51 (deels voor mezelf en deels voor mijn vriendinnen)
  • Itunes giftcard 50,- euro
  • Nog wat extra GC geld extra meenemen 50,- euro (dan heb ik een mooi afgerond bedrag)
  • Wat apotheek/ drogisterij spullen a 29,95 en wss 54,- euro

Dat is wat er nu allemaal op staat. Want ik het precies uitgezocht hoeveel het mij gaat kosten/ hoeveel ik zelf ervan betaal.

Tot slot

Telefoonhoesje, ik weet precies welke ik wil hebben, dus dat is gemakkelijk uitzoeken. Daarnaast weet ik ook precies welk cadeau ik ga kopen voor mijn 2e Canarische vriendin, dus ook dat bedrag was heel gemakkelijk op te schrijven.

Dan komen we op het onderwerp fotopuzzels. Die bestel ik altijd bij Kruidvat, want die heeft goede kwaliteit. Ik wilde nog een viertal foto’s als puzzel hebben, die had ik al apart gezet in een mapje op mijn bureaublad. Dit is dus een van die dingen die ik al een jaar lang uitstel. Omdat ik het soms lastig vind om geld aan mezelf uit te geven. Maar nu vind ik dat dat ook wel eens mag. Later bedachten mijn moeder en ik als gezamenlijk cadeau voor mijn vriendinnen om een fotopuzzel aan ze te geven. Zij betaald daarvan dus 1 puzzel en ik betaal daarvan 1 puzzel. Wel zo eerlijk. Want het is een cadeau van ons samen. Beide meiden krijgen dezelfde puzzel van 500 stukjes.

Dan komen we op 50 euro extra meenemen op vakantie, ik rond mijn bedragen altijd graag af op ronde getallen, en in dit geval vond ik het wel mooi om het af te ronden op een honderdtal. Dus moet er nog 50 euro bij. In het verleden ben ik nog weleens zuinig geweest met geld meenemen op vakantie en dan had ik vaak net iets te weinig bij me. Zonde. Dus dat wil ik nu voorkomen.
Daarnaast wil ik ook weer een Itunes giftcard kopen van 50 euro. In de nieuwe AH folder zag ik toevallig dat ze nu weer een actie hebben dat je extra tegoed krijgt, dus even kijken of ik die al kan kopen!

Tot slot dan nog de apotheek/ drogisterij uitgaven. Die bedragen heb ik ook al uitgezocht, alleen is de 54 euro nog niet zeker. Want ik weet nog niet of ik het ook daadwerkelijk in die webshop ga kopen, of toch ergens anders. En dan zou het bedrag wellicht nog lager kunnen uitvallen. Dat moet ik eerst nog even beter uitzoeken. Ik ga jullie weer op de hoogte houden van wanneer ik dit lijstje afgerond heb!

Leestip: Doe gewoon normaal!

Wat voor aankopen stel jij vaak lang uit? 

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, krijg ik hier een vergoeding voor. Jij betaald gewoon het normale bedrag. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.

Geldlijstje gemaakt