Genoeg dure klussen te gaan

Genoeg dure klussen te gaan

30 juli 2021 3 Door Marìs

Er zijn nog genoeg dure klussen te gaan hier in huis. In september wordt de allerduurste klus gedaan, daar ben ik heel blij mee, want daarna zijn er geen dure klussen meer van 5000 euro of duurder. Behalve de zonnepanelen.

Genoeg dure klussen te gaan

Genoeg dure klussen te gaan

Er zijn wel nog genoeg dure klussen te gaan in huis, die bij elkaar opgeteld gemakkelijk boven de 5000 euro uit komen. Zo laat ik de binnenmuren isoleren om geluid van de buren te dempen. Want aan de ene kant hebben ze een baby, die regelmatig huilt en straks als ze wat groter is ook dingen gaat laten vallen. Dat hoort nou eenmaal bij kinderen. En aan de andere kant is er een kleinkind van regelmatig van alles over de grond laat rollen, wat je ook letterlijk hoort rollen omdat ze een houten vloer hebben.

Leestip: Sneeuwbaleffect helpt je veel aflossen op je hypotheek!

Dat isoleren komt ongeveer uit op 3000 euro. Maar dan zijn ook de wanden die geïsoleerd zijn ook meteen gestuukt. Een duur grapje nog, maar dat ga ik absoluut laten uitvoeren, want ik erger me anders gewoon aan die geluiden. En geen ergernis meer, is mij heel wat waard! Het dempt het geluid voor zo’n 80% namelijk. Dus dat zal een groot verschil gaan opleveren.

Verder wil ik ook graag overal rolluiken, zodat het overal donker te maken is. Ik slaap namelijk gewoon niet als ik te lang in het licht zit, of als ik boven kom en er is ergens nog teveel licht. Ook dat klusje ligt op ongeveer 3500 euro (iets minder) voor de gehele woning.

Dan wordt (niet te vergeten) ook de badkamer nog hersteld (lekkage verholpen), maar dat is verzekeringswerk. Meteen daarna wordt ook de wc beneden eindelijk klaargemaakt, want dat is nu nog een bouwval. Daar ligt letterlijk alleen een vloer en er hangt een wc zonder echt bedieningspaneel, zodat je hem kunt gebruiken, maar daar is ook alles mee gezegd. Kosten; ongeveer 2000 euro, inclusief vervangen van het toilet. (dat is nu een flutmerk waarvan je geen losse onderdelen kunt vervangen).

Iets goedkoper, maar nog veel geld!

Daarnaast is ook het hele huis (muren en plafonds) laten verven nog een duur klusje van zo’n 1250 tot 1500 euro. Dan hebben wel gelijk de muren die ik een kleurtje wil geven ook gelijk de goede kleur. Dus op zich is de prijs netjes.

Verder is ook de gangkast meteen als je binnen komt, waar de waterbuizen/ leidingen en meterkast zich bevinden een lelijk geheel. Kapotte deurtjes en helemaal vergeeld. Die paneeldeuren zijn ook letterlijk al gebarsten en komen niet tot op de grond waardoor het een enorm stofnest is. Dit is een doorn in het oog en wil ik ook komend jaar aangepast hebben. Totale kosten; iets minder dan 500 euro.

Daarnaast denk ik dat de binnendeuren ook nog zo’n 1500 tot 2000 euro zullen gaan kosten, maar van die prijs ben ik nog niet zeker, dat wordt nog uitgezocht.

Leestip: Anders of kleiner wonen!

Totale kosten…

Alle klussen die ik in dit artikel benoem, zou ik graag in 2022 willen laten doen. Dus tel de som maar bij elkaar op… Dan kom je dus als ik de duurste bedragen neem uit op zo’n 12.500 euro. Je zit dan al gauw weer boven die 10.000. Exclusief de zonnepanelen. Want die stel ik denk ik nog een jaartje uit, dat ligt er even aan hoeveel geld ik volgend jaar bij elkaar kan krijgen. Want op zich zou het wel fijn zijn als die duurste klus dan ook gewoon gedaan is, omdat dit ook direct scheelt in de maandlasten.

Op de zonnepanelen na, dragen deze klussen bij aan het eindelijk van binnen ook helemaal mooi maken van mijn huis zodat het écht toonbaar wordt. Al die tijd heb ik behalve in het begin nog niemand uitgenodigd, dat had gewoon geen zin. En natuurlijk was er ook corona. Straks zal het verschil des te groter zijn als ze mijn woning weer zien. Maar het aan anderen kunnen laten zien is trotse bijzaak. Nog belangrijker is; ik zal zelf dagelijks het grote verschil zien en naar een (bijna) af huis kijken.

Daarna zijn er nog wat kleinere klussen zoals bijvoorbeeld overal plinten plaatsen, houten platen in 2 slaapkamers mooi wit maken. En hier en daar vergeet ik vast nog wel iets te noemen, want ik schrijf dit artikel uit mijn hoofd. Wat dat betreft heb ik nu al heel veel zin in het resultaat van 2022! Maar laten we eerst 2021 maar even mooi afronden 😉

Leestip: Zo spaar jij 30.000 euro!

Op welk moment in je leven merkte jij dat vele kleine bedragen heel snel 1 heel groot bedrag worden? Wat was jouw situatie?

Genoeg dure klussen te gaan