Geschoven met geld

Geschoven met geld. Zoals jullie vorige week konden lezen kostte de stress me mijn gezondheid. dus tot slot besloot ik om met geld te schuiven om de stress te verbannen.

Geschoven met geld

Geschoven met geld

Geschoven met geld. Nadat ik het geld van 2 van mijn spaarrekeningen samenvoegde was de stress pas een heel klein beetje minder. Dus ik was nog niet klaar met een oplossing zoeken. Daarom besloot ik om met wat geld te schuiven.

Wat nu nog stress veroorzaakte was het doel ‘kleding’. Aangezien je toch echt kleding nodig hebt in je leven en ik dingen móét vervangen die echt te versleten zijn om nog lang te dragen, kon ik dat doel niet schrappen. Dus ik besloot om met geld te schuiven.

Ik zette 240 euro van mijn ‘hypotheek betalen zonder werk’ rekening naar de kledingreekening. Daar stond al 10 euro op, dus nu in totaal 250 euro van de 300. De laatste 50 euro zet ik weg van mijn Euroclix uitbetaling die ik verwacht zo rond april te krijgen.

Leestip: 10 tips om sneller te sparen!

Die 240 moet natuurlijk wel weer terug naar die rekening, maar dat heeft geen haast. Voor mijn gevoel heb ik (op de Euroclix uitbetaling na) nu dus beide kleine spaardoelen behaald! En dat geeft me zoveel rust! Er viel gelijk een zwaar betonnen blok van me af en ik merk ook dat dit mij enorm geholpen heeft, omdat ik me langzaam aan met de dag weer beter begin te voelen nu ik dit gedaan heb.

Ook al heb ik mezelf min of meer een beetje in de maling genomen, want ik moet nog steeds die 240 euro weer aanvullen. Maar aangezien dat uiteindelijk toch op de verhuisrekening terecht komt, heb ik veel meer de rust om dat te doen. Voor 1 april verhuis ik sowieso niet en staat dat geld er alweer op. Dus ach! Dan mag je jezelf wel een klein beetje in de maling nemen als dat je geruststelt 😉

Schuiven jullie ook wel eens met geld van de ene naar de andere rekening om iets sneller voor elkaar te krijgen?

2 thoughts on “Geschoven met geld”

  1. Ik heb het pas nog gedaan! Raakte ook wat in de stress van alle spaardoelen, dus besloten in een keer mijn buffer aan te vullen en de rest dan dit jaar verder bij elkaar te sparen. Dat kon omdat we ineens een meevaller hadden, maar anders had ik het ook gedaan. Het geeft zoveel rust om niet met 5 dingen tegelijk bezig te zijn. Succes met alle doelen! Ik zie het trouwens niet als in de maling nemen, maar jezelf gewoon focus gunnen. Dat maakt het makkelijker vol te houden en daardoor juist haalbaarder 🙂

    1. Ook slim idd, toch fijn dat door alleen schuiven met geld we onze stress ook weg kunnen krijgen, ondanks dat we in totaal nog steeds hetzelfde geldbedrag hebben. Daarom noemde ik het ook mezelf in de maling nemen. Maar jouw kijk erop vind ik eigenlijk nog wel mooier! Je hebt helemaal gelijk. Dankje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *