Goed regelen

Goed regelen

22 maart 2021 3 Door Marìs

Graag wil ik alles goed regelen voordat mijn derde contract bij de post afloopt. Op financieel gebied bedoel ik dan.

Goed regelen

Voordat ik weg moet bij de post eind april/ begin mei 2022 wil ik alles goed regelen op financieel gebied. Dat betekent dat ik bepaalde bedragen behaald wil hebben op bepaalde spaarrekeningen en dat ik daarvoor dus wat extra geld weg zal moeten zetten dan de standaard maandbedragen die ik nu weg zet.

Leestip: De noodzaak van een buffer!

Hiervoor heb ik dus t/m april 2022 de tijd, maar het is wel zo fijn als ik dit jaar alles al zoveel mogelijk geregeld heb. Ik denk graag wat verder vooruit, zeker wat dit soort dingen betreft, omdat mijn inkomsten nu natuurlijk nog dubbel zijn (zo wel geld uit werk als uit overige inkomsten). En ik ben dol op lijstjes, dus maakte ik voor mezelf een lijstje zodat ik goed overzicht heb van het extra geld dat nodig is. Deels heb ik het al meegenomen in mijn jaardoelen voor 2021, deels ook niet.

  • 1000 euro extra op de aankopen rekening naast vast maandbedrag (al meegenomen in 2021 doelenlijst)
  • 500 euro extra op de auto rekening (deels meegenomen in jaardoelen lijst 2021, niet helemaal)
  • 800 euro Freedom rekening voor cursussen die ik wil volgen in 2022
  • 150 euro extra meeneem geld Gran Canaria (we gaan een week langer in 2023 dan dat we in 2020 zouden gaan, dus wil ik extra geld meenemen, dit heeft dus geen haast, maar het zou leuk zijn als het behaald is eind april 2022)
  • 150 euro meenemen vakantie herfst 2021

Zo ga ik het aanpakken

Natuurlijk ben ik begonnen met het hoogste bedrag, want dat is de belangrijkste. Ik had erop gerekend 1000 euro aan vakantiegeld én belastingteruggave te ontvangen. Omdat dit een heel stuk minder zal zijn, ben ik alvast begonnen met extra geld wegzetten op deze rekening. 126 euro extra staat er al op, de rest nog te gaan. In mei als ik mijn vakantiegeld ontvang, zal dit er in zijn geheel naartoe gaan, dus dan krijgt deze rekening een fijne boost.

Daarna ga ik over naar de auto rekening, want de eerste 5 maanden heb ik hier geen geld op gezet, omdat ik toen nog bezig was mijn spaarrekeningen weer te vullen. Van diverse spaarrekeningen had ik toen geld geleend om de auto te kunnen kopen. Nu vind ik het toch wel fijn om dat geld als nog op de auto spaarrekening te zetten van alle maanden dat ik dat niet gedaan heb, dus vandaar de 500 euro. Dit betreft juni 2020 t/m oktober 2020.

Tot slot de derde grote uitdaging. 800 euro wegzetten voor cursussen die ik wil volgen in 2022 op moment dat ik weg ben bij de post. Er zijn 2 cursussen die ik dan graag zou willen gaan volgen, waarvan de ene écht mijn grote doel is en de andere gewoon voor de leuk is. Dus eentje moet ik sowieso gaan volgen van mezelf, daar heb ik al heel veel zin in. Hierover volgt later meer als ik ook écht ga starten. Alles gewoon vanuit huis 😉

Tot slot

Dan nog de 2 vakantiedoelen. Dit en de andere doelen kan ik behalen met b.v. onder anderen verjaardaggeld en volle zegelboekjes. Maar ook met bloginkomsten. Zo lang ik maar meer geld ga verdienen dan ik nu doe met bloggen, kan ik van dat extra geld stukje bij beetje mijn extra doelen gaan behalen. Ook komt er in juni nog een resultaat afhankelijke uitkering van het werk, dus dat gaat ook naar een van de bovenstaande doelen. Tot slot gaat ook extra geld van mijn oma naar deze doelen. Zo wil ik alles goed regelen voordat mijn contract afloopt.

Leestip: 2000 euro buffer sparen!

Maak jij wel eens doelen aan die je alleen kunt bereiken met het ontvangen van je extra inkomsten? Die je bijvoorbeeld betaald van ingeleverde zegelboekjes en verjaardaggeld?