Goedkoop verhuizen, tips gevraagd

10 oktober 2018 3 Door Marìs

Goedkoop verhuizen, tips gevraagd. Vorige week konden jullie lezen hoe het in september gegaan is met mijn spaarplan. Deze week vraag ik tips aan jullie om zo goedkoop mogelijk te verhuizen.

Goedkoop verhuizen, tips gevraagd

Goedkoop verhuizen, tips gevraagd. Jullie weten zo onderhand wel dat ik binnenkort wil gaan verhuizen, maar nu heb ik jullie hulp nodig! Ik wil graag zo goedkoop mogelijk verhuizen, zo min mogelijk extra kosten hebben die erbij komen. Dus daarom vraag ik vandaag tips aan jullie.

Bij een verhuizing komt natuurlijk heel veel kijken. Zo wordt het sowieso een koophuis, maar hoe hou je dit nou zo goedkoop mogelijk? Ik overweeg meerdere dingen.

Waarschijnlijk wordt het een huis waar ik nog veel aan wil veranderen, zoals bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen wanneer dit nog niet gebeurt is. Ook wil ik het huis zo goed mogelijk (geluiddicht) laten isoleren. Heeft iemand daar nog tips voor? Hoe je dit goed kunt doen (dus goede kwaliteit) maar wel betaalbaar kunt houden? Ik wil dan de tussenmuren, buitenmuren en vloeren geïsoleerd hebben en het liefst ook nog triple ramen erin. Maar die ramen zouden kunnen wachten. vloeren en muren wil ik eigenlijk wel direct gedaan hebben. Want daar komt natuurlijk van alles op en tegenaan te staan. En ik wil mijn muren ook gewoon (bijna) gelijk kunnen verven. Want dan voel ik me sneller thuis. Dat maakt een huis gewoon af.

Dan hebben we ook nog het verhuizen zelf. Letterlijk álles zelf verhuizen is geen optie, want er moeten echt zware en grote dingen met de trap naar beneden en als er dan dus iets kapot gaat, of beschadigd, dan ben ik daar natuurlijk niet voor verzekerd. Voor zo ver ik weet.

Plan is dus; zoveel mogelijk losse spullen en kleine dingen zelf doen, met bijvoorbeeld een busje, en de grote zware dingen door verhuizers laten doen. Maar weet iemand nog een goedkope én goede verhuizer? Die géén extra geld rekent omdat het van 2 hoog met de trap naar beneden moet? Want daar rekenen veel verhuizers namelijk een toeslag voor. Wat ik overigens nergens op vind slaan, want wanneer je verhuisd uit een gewoon huis moeten ze ook dingen van zolder halen met de trap…. Maar ok.

Mochten jullie verder nog tips voor mij hebben, laat het dan weten in de reacties! Alle reacties, tips en ervaringen zijn welkom! Ik doe alle klussen in mijn huis die gebeuren moeten het liefst zo snel mogelijk, dan kan ik mij daarna weer echt richten op het extra aflossen van de hypotheek.

Hoe doen jullie dit soort dingen?