Goedkoop verhuizen, tips gevraagd

Goedkoop verhuizen, tips gevraagd. Vorige week konden jullie lezen hoe het in september gegaan is met mijn spaarplan. Deze week vraag ik tips aan jullie om zo goedkoop mogelijk te verhuizen.

Goedkoop verhuizen, tips gevraagd

Goedkoop verhuizen, tips gevraagd

Goedkoop verhuizen, tips gevraagd. Jullie weten zo onderhand wel dat ik binnenkort wil gaan verhuizen, maar nu heb ik jullie hulp nodig! Ik wil graag zo goedkoop mogelijk verhuizen, zo min mogelijk extra kosten hebben die erbij komen. Dus daarom vraag ik vandaag tips aan jullie.

Bij een verhuizing komt natuurlijk heel veel kijken. Zo wordt het sowieso een koophuis, maar hoe hou je dit nou zo goedkoop mogelijk? Ik overweeg meerdere dingen.

Waarschijnlijk wordt het een huis waar ik nog veel aan wil veranderen, zoals bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen wanneer dit nog niet gebeurt is. Ook wil ik het huis zo goed mogelijk (geluiddicht) laten isoleren. Heeft iemand daar nog tips voor? Hoe je dit goed kunt doen (dus goede kwaliteit) maar wel betaalbaar kunt houden? Ik wil dan de tussenmuren, buitenmuren en vloeren geïsoleerd hebben en het liefst ook nog triple ramen erin. Maar die ramen zouden kunnen wachten. vloeren en muren wil ik eigenlijk wel direct gedaan hebben. Want daar komt natuurlijk van alles op en tegenaan te staan. En ik wil mijn muren ook gewoon (bijna) gelijk kunnen verven. Want dan voel ik me sneller thuis. Dat maakt een huis gewoon af.

Dan hebben we ook nog het verhuizen zelf. Letterlijk álles zelf verhuizen is geen optie, want er moeten echt zware en grote dingen met de trap naar beneden en als er dan dus iets kapot gaat, of beschadigd, dan ben ik daar natuurlijk niet voor verzekerd. Voor zo ver ik weet.

Plan is dus; zoveel mogelijk losse spullen en kleine dingen zelf doen, met bijvoorbeeld een busje, en de grote zware dingen door verhuizers laten doen. Maar weet iemand nog een goedkope én goede verhuizer? Die géén extra geld rekent omdat het van 2 hoog met de trap naar beneden moet? Want daar rekenen veel verhuizers namelijk een toeslag voor. Wat ik overigens nergens op vind slaan, want wanneer je verhuisd uit een gewoon huis moeten ze ook dingen van zolder halen met de trap…. Maar ok.

Mochten jullie verder nog tips voor mij hebben, laat het dan weten in de reacties! Alle reacties, tips en ervaringen zijn welkom! Ik doe alle klussen in mijn huis die gebeuren moeten het liefst zo snel mogelijk, dan kan ik mij daarna weer echt richten op het extra aflossen van de hypotheek.

Hoe doen jullie dit soort dingen?

3 thoughts on “Goedkoop verhuizen, tips gevraagd”

 1. Ik kan je echt aanraden om goed te kijken naar het soort muur wat je hebt. Neemt het snel verf op of juist niet? Ga dan gelijk voor een goede primer, want anders ga je je scheel betalen aan verf. Ook goed de structuur bekijken. Zo heb ik granol en ben dat met de hand gaan schilderen. Behalve dat het een rotklus was, heb ik ook veel meer verf gebruikt dan als ik een verfspuit had gehuurd. Nu willen wij dit in de toekomst laten stucen, maar als ik het nog een keer moet doen, zeker met een verfspuit.

  Ik heb trouwens een aantal muurtjes zelf gestuct, daar kwam behang overheen dus de kleine oneffenheden zag je ook niet. Heeft ons 800 euro bespaard: de offertes waren 1000 euro en ik heb voor ongeveer 200 euro materiaal gekocht. Vond het een rotklus maar ben er wel enorm trots op.

  Neem gelijk de wat minder ingrijpende bespaaropties mee, zoals folie achter je radiatoren of goede gordijnen. Wij hebben gordijnen van Veneta, bij alle andere winkels was ik voor onze keuze bijna 900 euro kwijt, bij Veneta 600 euro. En ik merk groot verschil in toch in onze ramen.

  Dak isolatie van binnen uit gaan wij zelf doen (Lang leve creativelingen en YouTube) maar vloer isolatie ben ik nog niet overuit. Veel gelezen over Tonzon, maar ik ben niet overtuigd. Alles wat positief is, is enorm positief, maar sommige berichten zijn juist weer erg slecht. Wij wonen in een oud huis (1912) en hebben nu nog een laminaten vloer van de vorige bewoners. Die waren geen klussers, dus er ligt zelfs geen isolerende ondervloer in. Gevolg is een ijskoude vloer. Willen in de toekomst vloerverwarming, dus dan vervangen we het al helemaal.

  Wij hebben dit huis gekocht om over een paar jaar met winst te verkopen. Het was een hele basic woning die we langzaam duurzamer maken. Eerstvolgende doel zijn zonnepanelen, want ik wil die maandlasten omlaag hebben.
  Succes! Ik lees mee 🙂

  1. Slim plan om jullie woning weer met winst te gaan verkopen na het klussen. Succes met het proces! En bedankt voor je tips 🙂 In het huidige huis heb ik destijds ook zelf alles geverfd idd, scheelt ook een hoop geld en moeilijk is het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *