Gran Canaria 2024 is geboekt!

Gran Canaria 2024 is geboekt!

24 oktober 2023 5 Door Marìs

Je leest het al in de titel, maar; Gran Canaria 2024 is geboekt! Toen we daar zaten zei mijn moeder; eigenlijk wil ik volgend jaar ook weer. Toen hebben we overlegt, omdat we in het voorjaar van 2025 ook gaan, omdat mijn beste vriendin van 50 wordt. We gaan dan als verrassing. Ze leest dit niet, dus ik kan dit rustig schrijven.

Gran Canaria 2024 is geboekt

Gran Canaria 2024 is geboekt!

Na overleg kan ik dus zeggen; Gran Canaria 2024 is geboekt! Mijn moeder zei; laten we eerst even gaan rekenen. Om te kijken of we zowel de reissom als het geld dat we willen meenemen bij elkaar kunnen krijgen. En als we ons vakantiebudget ophogen (wat ik toch al wilden doen), dan lukt dat. Dat betekend wel dat we natuurlijk weer moeten gaan schuiven in onze spaarbedragen, maar dat kan natuurlijk gewoon. Het leven bestaat uit keuzes maken en daar is dit er 1 van.

Leestip: 35 alweer!

Wij gaan het liefst vaak en lang naar Gran Canaria, want dat is ons thuis. Mijn moeder zegt altijd; dat is mijn 2e thuis. Voor mij ís het thuis, omdat Nederland voor mij geen thuis is. Dus je krijgt mij niet blijer dan zoveel mogelijk op Gran Canaria zijn. Omdat het natuurlijk wel wat kost en omdat mijn moeder nog werkt, moeten we kijken hoe we dit kunnen regelen, maar aankomend jaar gaat dit weer lukken. Zo ook in het voorjaar van 2025, al weten we dan nog niet precies hoeveel dagen we in het voorjaar van 2025 kunnen blijven, dat hangt een beetje af van de prijzen op dat moment.

Voor nu hebben we besloten; dat we weer 3 weken (22 dagen) daar zullen verblijven. Het verblijf zelf houden we zoals altijd privé. Daar zul je hier nooit iets over lezen. Maar ik kan jullie wel vertellen dat ik mijn verjaardag daar weer ga vieren volgend jaar. Tijdens onze vakantie zit er hier weer iemand in huis, dus dat is alweer goed geregeld. Wel zo prettig!

Ik zei voor de grap tegen mijn beste vriendin; ik heb een goed idee! Ik hou dit verblijf, dan hoef ik niet meer naar huis. Waarop ze moest lachen en zei; maar dat is duur! Ik heb een beter idee; ga naar huis, verkoop jullie huis en kom dan terug en koop hier een huis! Waarop ik heel droog zei; oké! Zij wist natuurlijk wel dat ik een grapje maakte, want dat dat allemaal niet zo simpel gaat als dat we beiden deden voorkomen. Wanneer je echt wilt emigreren heeft dat natuurlijk heel wat voeten in de aarde. Wat niet wegneemt dat ze het natuurlijk wel graag zou willen dat ik daar kom wonen.

Maar zo lang mijn oma nog leeft, maak ik van de tijd gebruik om mijn Spaans verder te verbeteren. Want ik merkte toch bij een aantal vragen of opmerkingen die we hadden, dat ik dat bijvoorbeeld in het Spaans niet duidelijk wist te maken. Terwijl het dan toch (in het Nederlands) iets simpels is. Dus daar is ruimte voor verbetering! Daarnaast heb ik dan in de tussentijd ook mooi de tijd om mijn financiën te verbeteren en mijn inkomsten op te hogen. Want ook emigreren kost veel geld. Wat betreft de vaste lasten daar, ben je juist weer minder geld kwijt dan in Nederland. Hoewel dat natuurlijk ook altijd een beetje aan je keuzes ligt.

Wat betreft de kosten voor onze aankomende vakantie, want dat is eigenlijk wat ik natuurlijk in dit artikel wil vermelden, zijn zitten we goed. Als ik dezelfde periode wilde reserveren bij TUI zou ik 300 euro meer kwijt geweest zijn, op het moment dat ik boekte. Dus we hebben weer een pakketreis bij Sunweb gereserveerd. Voor 22 dagen, op de data dat wij gaan; 1596,34 euro per persoon. Dan hebben we al het gewicht van onze bagage geselecteerd, maar geen transfer, want het is goedkoper om dat los te boeken. Dit bedrag betreft dan; ons verblijf op basis van half pension, de heen- en terugvlucht en dus de ruimbagage 30 kilo pp. Zowel heen als terug. Als je dit bedrag deelt door het aantal weken is het net iets meer dan 500 euro, dus netjes!

Voor een volgende keer weet ik dus wel dat inloggen op mijn blog niet lukt. Wellicht wel als ik bij een andere provider zit, maar ik ga er voor het gemak vanuit dat het niet lukt, dus dat ik ervoor moet zorgen dat al mijn artikelen helemaal af worden ingepland. Dat ik dan even geen reacties kan beantwoorden is niet zo heel erg. Dat doe ik dan gewoon later weer, net als nu!

Leestip: Ons dagbudget!

Deel jij het totaalbedrag van je reissom weleens door het aantal weken of dagen, om uit te rekenen waar de kosten dan op neerkomen? Wanneer vind jij een reis duur of juist goedkoop?

Gran Canaria 2024 is geboekt