Gran Canaria week 2 – diary 29

Gran Canaria week 2- diary 29. Vorige week konden jullie mijn review lezen van de financiële detox. Deze week heb ik voor jullie mijn photodiary van week 2 van mijn vakantie.

Gran Canaria week 2 - diary 29

Gran Canaria week 2 – diary 29

Gran Canaria week 2 – diary 29. En vandaag kunnen jullie de foto’s van mijn 2e vakantieweek zien. Deze loopt t/m 19 oktober. Mijn diary van volgende week begint dan gewoon weer op maandag. Afgelopen zaterdag en zondag ben ik namelijk gelijk zo druk geweest met wassen en opruimen, mail checken en mijn verjaardag vieren voor een deel van de familie en voor vrienden dat ik toen helemaal vergeten ben om foto’s te maken.

Zondag 14 oktober

Gran Canaria week 2 - diary 29

Vandaag deden we het weer even lekker een dagje rustig aan! We hebben lekker de hele ochtend en begin van de middag bij het zwembad gelegen en ik heb op mijn laptop allerlei liedjes zitten opzoeken die ze op vakantie steeds draaien. Halverwege de middag zijn we ons gaan omkleden om nog even gezellig bij onze vriendinnen te gaan zitten.

Maandag 15 oktober

Gran Canaria week 2 - diary 29

Het welbekende ‘witte kerkje’. Vandaag hadden we weer een shopdagje!

Gran Canaria week 2 - diary 29

Vandaag waren de Kasbah & Plaza aan de beurt. Deze winkelcentra zitten tegenover elkaar, dus die pakken wij altijd tegelijk. We waren vroeg en als er staat dat de winkel om 10 uur open gaat, dan komen ze op Gran Canaria rustig om half 11 een keertje aankakken en gaan ze alles rustig op hun gemakje buiten zetten. Zo grappig, dat hoef je in Nederland niet te flikken, dan zijn je klanten al weg.

Net zoals dat er 1 winkel was die bij de openingstijden op zondag zette: ? Ofterwijl; weet ik niet, soms wel en soms niet. Haha, heerlijk!

Gran Canaria week 2 - diary 29

Oh en weer even genieten van al het lekkers hier! Ik nam lang niet elke dag ijs. Die oranje is trouwens sinaasappelsmaak. Erg lekker fris! Maar op vakantie vind ik dat ik wel wat extra mag genieten, omdat ik dan ook altijd extra veel beweeg. Want we lopen altijd vrij veel.

Dinsdag 16 oktober

Gran Canaria week 2 - diary 29

Vandaag begonnen we onze dag in Maspalomas bij de Faro (vuurtoren). Want we wilden hier graag wat mooie foto’s maken en dat is gelukt!

Gran Canaria week 2 - diary 29

Ik vind dit dus echt een geweldige combinatie! Heerlijk het zonnetje, palmbomen en naar de oceaan staan te kijken. Dat is zó rustgevend!

Gran Canaria week 2 - diary 29

Dit zou zo een kaart kunnen zijn, groetjes uit Maspalomas. Of een poster. Vind ik dan 😉 Ik heb hier echt een hele tijd naar de oceaan staan kijken.

Gran Canaria week 2 - diary 29

En deze is gemaakt vanaf de pier. Het water was redelijk wild en dat levert altijd weer mooie plaatjes op. De taxi’s zijn overigens vrij goedkoop op Gran Canaria, mits je binnen het toeristen gebied blijft. Dus wij nemen daar ook vaak een taxi. Voor 6 euro inclusief fooi sta je in Maspalomas. Vanaf waar wij zaten dan. Ideaal! En als je binnen Playa del Inglés blijft, dan zit je rond tussen de 3 en 4,50 euro. Dus dat is prima te doen.

Gran Canaria week 2 - diary 29

Toen we klaar waren met foto’s maken gingen we door naar de Hiperdino. Dit waren onze inkopen die we mee terug naar huis namen (op het taartje na, die wilden we proeven). De helft van de yoghurt en chips was trouwens voor mijn moeder 😉

Gran Canaria week 2 - diary 29

Toen we de boodschappen naar onze kamer gebracht hadden, zijn we nog lekker even naar het strand gegaan.

Gran Canaria week 2 - diary 29

Ik was nog helemaal niet de oceaan in geweest deze vakantie. Dus vandaag pakte ik mijn kans en ben lekker een heel stuk door het water gaan lopen. Zwemmen was niet echt een optie, want hey, de oceaan was wild.

Woensdag 17 oktober

Gran Canaria week 2 - diary 29

Vandaag hadden we nog een dagje ‘over’, dus gingen we toch maar eens naar de Cita. Hoewel we dit centrum 2 jaar terug al tegen vonden vallen, hadden we gehoord dat iemand zei dat het weer gezellig was. Maar dit viel flink tegen. Dus voor ons staat de Cita nog steeds op het lijstje ‘overslaan’. Er zijn veel lege winkels helaas.

Gran Canaria week 2 - diary 29

Hoe heerlijk als je naar buiten loopt uit het winkelcentrum en je ziet dit op de achtergrond. De zon en de bergen op de achtergrond, tig palmbomen. Mij krijg je niet gelukkiger!

Hierna zijn we naar onze kamer gegaan om alvast onze koffers deels in te pakken. Dit wilde ik namelijk niet op mijn verjaardag doen.

Gran Canaria week 2 - diary 29

Ook kochten we nog dit doosje, om de toetjes veilig thuis te krijgen. Deze paste precies in mijn koffer en dan had ik nog de helft van die kant leeg voor andere dingen. Perfect! Deze doos kochten we trouwens gewoon bij het postkantoor in Playa del Inglés. Daar kun je doosjes kopen met diverse afmetingen. Dit was de een na kleinste.

Gran Canaria week 2 - diary 29

Van mijn verjaardag maar 1 foto. Want meer heb ik er niet om te delen. Ik was voornamelijk bezig met jarig zijn en foto’s maken/ lol hebben met mijn vriendinnen.
In de ochtend na het ontbijt zijn we eerst nog eventjes naar het strand gegaan om nog even lekker door het water te lopen. Daarna zijn we terug gegaan naar onze kamer en hebben we ons omgekleed om lekker gezellig bij die meiden te gaan zitten. Waar we ook geluncht hebben.

Het was echt een hele gezellige dag, ik had nog een kaart gekregen van de directie van ons verblijf met o.a. een toilettasje erbij. Ook hadden we zelf onze kamer gezellig versierd. En verder heb ik ook nog een hele lieve kaart gekregen van mijn vriendinnen met mega lieve tekst erin. Dus ik voelde me helemaal jarig en blij. Ik ben ook tig keer gefeliciteerd dus dat was ook helemaal leuk!

Vrijdag 19 oktober

Gran Canaria week 2 - diary 29

In de ochtend hebben we afscheid genomen van de mensen die we voor het laatst zagen, daarna zijn we gezellig bij onze vriendinnen gaan zitten. Totdat het moment kwam ‘s middags dat we ook afscheid van hun moesten nemen.
Dat vond ik zó moeilijk, ik zag er gigantisch tegenop om weer naar huis te gaan en deze lieverds te moeten missen dat ik spontaan begon te janken. Waarop de vriendin van wie ik op dat moment afscheid nam gelijk zei; niet huilen, je komt gewoon weer terug!! En me vervolgens net zo lang bleef knuffelen tot ik weer rustig was. Super lief.

Gran Canaria week 2 - diary 29

Begin van de avond vlogen we weer naar huis. Op wat flinke turbulentie na onderweg was het een goede vlucht. En voor mijn gevoel waren we binnen no time weer in Nederland.

Gran Canaria week 2 - diary 29

Onderweg nog hele mooie uitzichten ook. Dus dat moest nog even op de foto.

Gran Canaria week 2 - diary 29

Jaaa alles is veilig en heel thuis gekomen! Dus de ideale manier. De doos hebben we heel kunnen houden, dus die gaat de volgende keer weer gewoon mee!

Nemen jullie ook wel eens eten/ snacks mee naar huis vanaf vakantie?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *