Gran Canaria

27 oktober 2018 10 Door Marìs

Gran Canaria. Vorige week konden jullie zien welke blogs ik volg. Deze week vertel ik jullie over mijn vakantie op Gran Canaria.

Gran Canaria

Gran Canaria, ik ben er inmiddels nu al 8x geweest. In 2004 kwam ik voor de eerste keer op Gran Canaria. Mijn moeder kwam er al sinds haar 15e samen met haar ouders en zusje. Dus zij heeft het eiland ook nog gezien toen het nog helemaal niet zo toeristisch was als nu. Je kunt dus wel zeggen dat de liefde voor het eiland in de familie zit.

Jullie kunnen je dus ook wel voorstellen dat ik inmiddels al héél veel van het eiland gezien heb. Ik wil niet zeggen dat ik alles gezien heb, want dat is simpelweg gewoon niet waar. Maar wel heel veel. Deze vakantie heb ik cadeau gekregen voor mijn verjaardag, omdat ik 30 werd. En sinds ik daar voor het eerst kom, riep ik altijd al dat ik heel graag een keer mijn verjaardag daar wilde vieren. Lekker in de zon en échte warmte. En dat gebeurde nu dan eindelijk.

In het begin gingen wij vooral in de meivakantie omdat ik nog aan schoolvakanties gebonden zat. Later werd dat augustus/ september en nu gingen we dus voor de eerste keer in oktober. Alle seizoenen hebben wel wat. Dus een echte voorkeur is er niet persé. Behalve dan om te kijken wanneer de prijzen voor ons het voordeligste zijn 😉 En wat uit komt op het werk.

Deze keer besloten wij eens een keer geen excursie te doen. Wel hadden we een lijst gemaakt van de dingen die we doen wilden. Zoals alle winkelcentra die we wilden bezoeken, welke markt we wilden zien en naar welke punten we toe wilden om leuke/ mooie foto’s te maken. En tot slot planden we nog een paar keer strand en zwembad in. Want we gingen ten slotte ook op vakantie om uit te rusten.

Zo ontstond langzaam ons schema voor de 13 dagen dat we daar waren. We weten precies hoeveel tijd we kwijt zijn aan welk winkelcentrum, dus ook precies wat we nog daarnaast kunnen doen die dag. Heel handig! Het enige wat we nog niet eerder zelf gedaan hadden waren wat fotoplekken bezoeken. Dit hadden we voorheen vaak tijdens excursies, maar zoals bijvoorbeeld Riu Palace met uitzicht op de duinen kun je ook heel gemakkelijk zelf doen met een taxi (of huurauto als je die hebt). Tijdens een excursie had je vaak zo weinig tijd en waren er zóveel mensen dat je niet echt de foto’s kon maken die je wilde. Nu hadden we alle tijd, dus dat was wel echt ideaal.

Nu merkten we heel erg dat 13 dagen voor ons eigenlijk gewoon veel te kort is. Wij willen altijd zoveel doen. En lekker veel shoppen, maar ook gewoon lekker rustig op het strand of bij het zwembad liggen. 1 dag viel al af omdat ik jarig was en dat gewoon graag met mijn vriendinnen wilde vieren. Maar voor excursies was ook eigenlijk geen plaats. Op zich hadden we best nog wat willen doen. Voor mij is het bijvoorbeeld ook alweer zo’n 8 a 10 jaar geleden dat ik voor het laatst in Las Palmas was, dus die staat nog wel op mijn lijstje voor de volgende keer.

Echt genoten!

We hebben het tijdens onze vakantie zo ontzettend leuk gehad. 1 van de 2 meiden kennen we al sinds 2004 (mijn moeder sinds 2003). Dus een hele lange tijd. De 2e hebben we 2 jaar terug leren kennen, maar deze vakantie leerden we haar nog beter kennen en ze was ook zó lief voor mij op mijn verjaardag en vooral tijdens het afscheid. Met haar is ook een nog hechtere band ontstaan en we zijn nu ook écht vriendinnen. Ik noemde haar ook al mijn vriendin omdat ze gewoon zo leuk en gezellig en lief is. Maar dat is nu nóg meer/ écht zo.

Tijdens het afscheid had ik het zó moeilijk. Ik voelde alweer de stress van het thuis zijn/ niet thuis willen zijn vanwege de buren. Gewoon niet lekker in mijn vel zitten. Wat de dagen daar gewoon helemaal weg geweest was. Ik voelde me eindelijk weer lekker in mijn vel. Maar ja, dan vliegt de tijd ook zo voorbij. Ik zag er zo gigantisch tegenop om weg te moeten dat ik ook echt moest huilen.

Maar ik werd heel lief getroost met dikke knuffels en ze zei ook gelijk; niet huilen, je komt gewoon weer terug! (ja ze zijn Spaans, dus alles gaat in het Spaans). Eigenlijk moest ze gewoon aan het werk, er zaten mensen te wachten. Maar toch namen ze allebei gewoon de tijd, zo ontzettend lief! Wat de mensen die zaten te wachten overigens ook totaal niet erg vonden gelukkig.

Omdat ik dus tijdens de vakantie nog wat kleding van mijn moeder gekregen had, hield ik aan het eind van de vakantie geld over. Voordat we weg gingen zei ik nog heel stellig; ik ga hierna pas weer over 5 jaar op vakantie. Want ik wil verhuizen. Maar als ik heel eerlijk ben naar mezelf toe vind ik de concessie te groot. Ik kan en wil helemaal geen 5 jaar wachten tot ik die meiden weer kan zien en kan knuffelen. Zij zitten zo in mijn hart.

Daarom heb ik besloten dat de 150 euro die ik over had (omdat ik die zelf apart gestopt had) naar mijn vakantie spaarrekening te storten alvast voor de volgende keer. Daarnaast had ik nog 20 euro écht over en die stopte ik alvast in mijn spaarpot als meeneemgeld. Dan heb ik ook daarvoor alvast een beginnetje. En dan is ons streven 2020 of 2021. Want ik heb ze al wel vertelt dat ik geld moet sparen om te verhuizen. En dat begrepen ze volkomen.

Klik hier voor de uitgaven van week 1 van onze vakantie.

Verder heb ik afgelopen maandag mijn fotoboek gemaakt en besteld en het leuke was dat ik daar 30% korting op kreeg én al meer geld ervoor gerekend had dan dat het kostte. Dus daardoor had ik van dat bedrag ook nog 25 euro over. Dat geld stond al op mijn rekening, dus ook dat stortte ik alvast naar mijn vakantie spaarrekening. Zo staat daar nu alweer 175 euro op. En van mijn komende/ laatste salaris zet ik daar nog 25 euro bij om het alvast mooi af te ronden op 200 euro. En de rest komt dan wel weer als ik weer werk heb vanaf april.

Klik hier voor de uitgaven van week 2 van onze vakantie.

Zou jij dezelfde keuze maken als je nu alweer zo’n heimwee hebt naar Gran Canaria en je vriendinnen?

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, krijg ik daar een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.