Groep miljonairs wil helpen

Groep miljonairs wil helpen

19 juli 2020 2 Door Marìs

Groep miljonairs wil helpen. Laatst las ik een positief Corona-nieuwsbericht op Nu punt nl. Een groep miljonairs vraagt om hogere belasting om hun steentje bij te dragen aan de Corona crisis.

Groep miljonairs wil helpen

Groep miljonairs wil helpen

Groep miljonairs wil helpen. We roepen vaak; waarom betalen die miljonairs niet de grote rekeningen via belastingen in plaats van de middenmoot of de ‘beetje rijken’? Zij hebben toch geld zat, dus kunnen ook wel wat extra’s missen.

Leestip: Spaardoelen 2020 bijgesteld!

Nu wil het geval dat er momenteel een groep miljonairs is, die dat zelf ook vinden. Tientallen miljonairs en miljardairs hebben een een brief ondertekend waarin staat dat zij willen dat rijken zwaarder belast worden. Zij schrijven dat hun geld nu en de komende jaren hard nodig zal zijn vanwege de Corona-crisis. En dat ze daarmee graag de overheden willen helpen. Hoe bijzonder is dat! Mensen die graag hun geld weg willen geven omdat ze toch al genoeg hebben. Ik vind het een heel mooi gebaar van deze mensen dat zij willen helpen.

De brief is onder anderen ondertekend door Tim Disney van de familie Walt Disney. Maar ook door de oprichter van het bekende ijsmerk Ben & …. (je weet wel).

In de brief schrijven ze dat zij een cruciale rol kunnen spelen bij het oplossen van deze crisis. Met hun geld kunnen zij natuurlijk geen levens redden, of het virus afkopen zodat het weggaat. Maar ze kunnen wel ervoor zorgen dat de economie sneller weer op gang komt en dat er minder ontslagen vallen, door bijvoorbeeld in bedrijven te investeren (of giften te doen).

Zij kwamen helemaal uit zichzelf met dit voorstel en zoals ik hierboven al eerder schreef; ik vind dat een heel mooi gebaar. Gezondheid kun je niet kopen, maar de economische crisis kunnen zij wel verminderen met hun geld.

Wat vinden jullie van dit gebaar van deze groep rijke mensen?

Groep miljonairs wil helpen