Grote aanpassingen

Grote aanpassingen

2 april 2021 9 Door Marìs

Onlangs deed ik weer grote aanpassingen in mijn uitgave schema. Of eigenlijk spaar- en reserveer-schema. Want 1 bedrag aanpassen zette natuurlijk geen zoden aan de dijk.

Grote aanpassingen

Grote aanpassingen

Dus deed ik grote aanpassingen. En wel op zo’n manier dat ik eigenlijk alles overhoop haalde wat ik eerder bedacht had. Puur en alleen omdat ik deze herfst de tuin af wil hebben. Ik ben het zat om tegen een gekapt oerwoud aan te kijken en tussen het onkruid dat keihard omhoog schiet door te moeten lopen als ik thuis kom.

Leestip: Ontloop jij betaald parkeren?!

We hebben pas 1 offerte binnen voor de tuin, op moment dat ik dit schrijf, maar daarmee werd al wel direct duidelijk dat er héél veel duizendjes gespaard moeten worden. Dat kan alleen door nu drastisch alles om te gooien. Wel wil ik eerst mijn buffer nog íéts ophogen, zodat ik daar wel een hele stap verder mee ben, dan ik ooit geweest ben. Dat geeft mij gewoon een prettiger gevoel. Ook mijn moeder doet nog wat kleine aanpassingen in haar spaarbedragen, want de tuin wordt de grootste uitgave die er nú nog gedaan moet worden om het huis (en wat erbij hoort) af te krijgen. Dus gaan we allebei even extra zuinig aan doen tot en met december 2021, maar het meeste geld zal bij mij weg komen.

Ik denk dat ik vanaf mijn salaris van mei dan écht de dingen voor elkaar heb. Hieronder zal ik jullie nog even de huidige maandbedragen vertellen, zoals ze op dít moment nog zijn.

 • 100 euro auto spaarrekening
 • 100 euro buffer
 • 100 euro vakantie naar buitenlandse vriendinnen
 • 100 euro beleggen
 • 250 euro investeren
 • 150 euro aankopen
 • 200 verbouwing
 • extra geld; wisselend

Leestip: Hoe ik mijn clix verdien!

Zo gaat het worden

En dan nu de aanpassingen, ik zet vanaf mei mijn spaarbedragen even helemaal aan de kant. Want ik deelde tijdelijk alles opnieuw in. Dit doe ik echt alleen t/m december dit jaar (2021) en daarna gaat het weer terug zoals het hierboven is. Tenzij ik op dat moment andere bedragen passend vind. Voor nu zal het er als volgt uit gaan zien:

 • 100 euro auto spaarrekening
 • 10 euro buffer
 • 890 euro verbouwing (voor de tuin dus in dit geval)
 • extra geld; zoveel mogelijk voor de verbouwing, tenzij op moment van ontvangst anders beter uit komt

Er zal door mij dus fors meer gespaard worden voor de verbouwing, in dit geval specifiek voor de tuin, zodat ik deze het najaar kan laten opknappen. Naast mijn geld wordt er dus nog meer gespaard en apart gezet voor de tuin. Hierdoor zal het sparen extra snel gaan en kan ik hopelijk het gehele proces van het huis af krijgen wat versnellen.

Als de offerte meevalt?

Wanneer de uiteindelijke offerte meevalt, spaar ik daarna t/m december op deze manier verder (maar ga ik wel weer beleggen!) voor de zonnepanelen. Op dit moment ga ik tijdelijk stoppen met beleggen en investeren. Voor investeren komt met het salaris van april het laatste bedrag op de rekening te staan, omdat er nog 1 project betaald moet worden. Voor beleggen komt er alleen nog dividend bij, een deze dagen. En van het geld wat in mijn vrije ruimte staat, kan ik dan nog 1 aankoop doen. Deze zal ik gewoon in april uitvoeren op het gebruikelijke tijdstip van de maand.

Al met al dus echt een flinke verandering, die gewoon écht noodzakelijk is als ik dit najaar mijn tuin wil laten doen. Ik ben er niet zo blij mee dat ik het op deze manier moet doen, maar zal wel blij zijn als het uiteindelijk netjes eruit ziet! En dan snel weer terug naar mijn potjes systeem! Want dat werkt voor mij persoonlijk toch wel écht het fijnste. Zo zie ik precies in 1 oogopslag hoeveel geld ik voor welk doel in mijn bezit heb. En dat geeft mij rust. Wanneer ik de offertes voor de tuin uiteindelijk compleet heb, zal ik daarvan natuurlijk nog de bedragen met jullie delen in een apart artikel.

Leestip: Affiliate marketing!

Hoe lang heb jij erover gedaan om de kosten voor je tuin bij elkaar te sparen? En welk bedrag had je daarvoor nodig?

Grote aanpassingen