Heb jij een vakantiebudget?

19 januari 2020 13 Door Marìs

Heb jij een vakantiebudget? Heel langzaam aan gaan we alweer richting het voorjaar. Door de donkere dagen krijgen mensen sneller behoefte aan zon, warmte en vakantie. Dus het is weer tijd om te boeken!

Heb jij een vakantiebudget

Heb jij een vakantiebudget?

Heb jij een vakantiebudget? De tijd van het jaar om vakanties te boeken is weer aangebroken. De feestdagen zijn voorbij maar het is wel nog steeds donker. En ook niet al te warm. Dus krijgen we weer volop zin om op vakantie te gaan. Die van mij in de herfst van 2019 geboekt, maar ik ga pas in de herfst van 2020.

Leestip: 1200 euro vakantiegeld sparen voor 20 juni 2020 doe ik zo!

Langzaam aan komen er weer wat aanbiedingen op gang om je over te halen om die vakantie te boeken, maar hebben we daar eigenlijk een budget voor? Het liefst wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk op vakantie. Want ja, we zijn Nederlanders en die houden nou eenmaal van goedkoop/ aanbiedingen. Zelf heb ik altijd wel een maximaal bedrag in mijn hoofd. Bijvoorbeeld voor Gran Canaria weet ik gewoon wat de prijzen zijn voor mijn verblijf die ik boek. En dus ook welke periodes wat duurder zijn en welke wat goedkoper. Helaas is het rond mijn verjaardag wel vaak wat duurder, maar ik vind het gewoon zo fijn en leuk om mijn verjaardag met mijn vriendinnen te vieren, dat ik dat er wel voor over heb.

Als nog heb ik dan wel een maximaal bedrag in mijn hoofd, maar daar kom ik ook eigenlijk altijd wel mee uit. Dit jaar valt het gunstig omdat ik door de weeks kan vliegen en dat scheelt een hoop vergelijken met de prijzen van 2 jaar geleden. Omdat het 2 jaar geleden niet gunstig viel, zijn we uiteindelijk korter gegaan dan we wilden gaan. Zo konden we toch met mijn verjaardag daar zijn. Dat was dan de compromis.

Het ligt namelijk extra lastig omdat de vriend van mijn moeder 3 dagen na mij jarig is en zij dan dus altijd weer terug wil zijn in Nederland. Terwijl hij niks om zijn verjaardag geeft en het ook nooit viert. Maar toch wil ze dan niet weg zijn. Daarom zijn we altijd verplicht om óf de dag na mijn verjaardag te vertrekken óf de dag dáárna. Zelf zou ik het het leukste vinden als mijn verjaardag midden in de vakantie zou vallen. Dat zou qua kosten ook al een hoop schelen. Maar wie weet. Ooit.

Maar terug naar het budget! Ik heb dus altijd een maximaal bedrag in mijn hoofd. Dit verschilt ook per vakantie. Ga ik naar een andere bestemming dan ga ik gewoon uitzoeken welke periode het goedkoopste is, want in principe zitten we qua periode verder nergens aan vast. Gelukkig! De laatste jaren zijn we alleen maar eens in de 2 jaar naar Gran Canaria gegaan. Maar soms doen we ook een andere vakantie tussendoor. Zo willen we ook nog eens naar het vaste land van Spanje om familie te bezoeken die daar is gaan wonen. Maar eerst maar eens ervoor zorgen dat het huis af komt.

Leestip: Budgetteren op vakantie?

Hoe doe jij dat? Heb jij een maximaal budget in je hoofd wat je aan je reissom uit wilt geven, of kijk jij echt wanneer de reis het goedkoopste is? Bij ons ligt dat dus aan de bestemming. 

Heb jij een vakantiebudget