Heb jij een vakantiebudget?

Heb jij een vakantiebudget? Heel langzaam aan gaan we alweer richting het voorjaar. Door de donkere dagen krijgen mensen sneller behoefte aan zon, warmte en vakantie. Dus het is weer tijd om te boeken!

Heb jij een vakantiebudget

Heb jij een vakantiebudget?

Heb jij een vakantiebudget? De tijd van het jaar om vakanties te boeken is weer aangebroken. De feestdagen zijn voorbij maar het is wel nog steeds donker. En ook niet al te warm. Dus krijgen we weer volop zin om op vakantie te gaan. Die van mij in de herfst van 2019 geboekt, maar ik ga pas in de herfst van 2020.

Leestip: 1200 euro vakantiegeld sparen voor 20 juni 2020 doe ik zo!

Langzaam aan komen er weer wat aanbiedingen op gang om je over te halen om die vakantie te boeken, maar hebben we daar eigenlijk een budget voor? Het liefst wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk op vakantie. Want ja, we zijn Nederlanders en die houden nou eenmaal van goedkoop/ aanbiedingen. Zelf heb ik altijd wel een maximaal bedrag in mijn hoofd. Bijvoorbeeld voor Gran Canaria weet ik gewoon wat de prijzen zijn voor mijn verblijf die ik boek. En dus ook welke periodes wat duurder zijn en welke wat goedkoper. Helaas is het rond mijn verjaardag wel vaak wat duurder, maar ik vind het gewoon zo fijn en leuk om mijn verjaardag met mijn vriendinnen te vieren, dat ik dat er wel voor over heb.

Als nog heb ik dan wel een maximaal bedrag in mijn hoofd, maar daar kom ik ook eigenlijk altijd wel mee uit. Dit jaar valt het gunstig omdat ik door de weeks kan vliegen en dat scheelt een hoop vergelijken met de prijzen van 2 jaar geleden. Omdat het 2 jaar geleden niet gunstig viel, zijn we uiteindelijk korter gegaan dan we wilden gaan. Zo konden we toch met mijn verjaardag daar zijn. Dat was dan de compromis.

Het ligt namelijk extra lastig omdat de vriend van mijn moeder 3 dagen na mij jarig is en zij dan dus altijd weer terug wil zijn in Nederland. Terwijl hij niks om zijn verjaardag geeft en het ook nooit viert. Maar toch wil ze dan niet weg zijn. Daarom zijn we altijd verplicht om óf de dag na mijn verjaardag te vertrekken óf de dag dáárna. Zelf zou ik het het leukste vinden als mijn verjaardag midden in de vakantie zou vallen. Dat zou qua kosten ook al een hoop schelen. Maar wie weet. Ooit.

Maar terug naar het budget! Ik heb dus altijd een maximaal bedrag in mijn hoofd. Dit verschilt ook per vakantie. Ga ik naar een andere bestemming dan ga ik gewoon uitzoeken welke periode het goedkoopste is, want in principe zitten we qua periode verder nergens aan vast. Gelukkig! De laatste jaren zijn we alleen maar eens in de 2 jaar naar Gran Canaria gegaan. Maar soms doen we ook een andere vakantie tussendoor. Zo willen we ook nog eens naar het vaste land van Spanje om familie te bezoeken die daar is gaan wonen. Maar eerst maar eens ervoor zorgen dat het huis af komt.

Leestip: Budgetteren op vakantie?

Hoe doe jij dat? Heb jij een maximaal budget in je hoofd wat je aan je reissom uit wilt geven, of kijk jij echt wanneer de reis het goedkoopste is? Bij ons ligt dat dus aan de bestemming. 

Heb jij een vakantiebudget

9 thoughts on “Heb jij een vakantiebudget?”

 1. Bij ons ligt het ook aan onze bestemming hoor! Ik spaar 200 per maand voor vakantie, 2400 per jaar. We gingen altijd met ons 5jes, dan was het iets meer, vorig jaar nog met ons 4 en vanaf dit jaar met ons 3tjes ( het wordt steeds goedkoper 😉 ).
  We zijn wel eens ver geweest wat ons in totaal alles bij elkaar wel 8000 euro heeft gekost, maar we kunnen ook prima van ons budget een week weg hoor. Ligt er net aan. Helaas zijn wij wel aan schoolvakanties gebonden dus altijd duurder. We gaan ook wel eens met ons 2tjes weg en zijn dan rond de 1000 kwijt voor een volle week, dan gaan we wel buiten seizoen om.

  1. Ha wel lekker dat het zo steeds goedkoper wordt! Ja schoolvakanties zijn idd schrikbarend duurder! Maar helaas is het niet anders. Ben wel blij dat ik daar niks meer mee te maken heb maar gewoon kan gaan wanneer ik wil.

 2. Wij betalen van het vakantiegeld van man, de reis en verblijf kosten. Meestal gingen we met onze kinderen (20 en 14), twee weken naar de zon. Griekenland is favoriet. Mijn vakantiegeld gaat naar de spaarrekening. Het geld dat we ter plaatse uitgeven aan eten, boodschappen en uitjes spaar bij elkaar met EUR 125, 00 per maand. Ik reken met EUR 100,00 per dag. We zijn nog een jaar aan het hoogseizoen gebonden.
  Dit jaar gaat onze oudste niet meer mee. Hij krijgt een deel van ons vakantie budget (onze kosten zijn lager) en daarvan gaat hij waarschijnlijk op vakantie.
  Van mijn vakantiegeld ga ik een kort weekje op vakantie met mams naar Benidorm, ergens in juni. Manlief en de kinderen gaan een paar dagen naar vrienden in het buitenland.

  1. Ook een mooie manier! Met 2 salarissen is het ook extra handig. Leuk wat jullie al in de planning hebben en fijn dat jullie volgend jaar niet meer aan dure periodes gebonden zijn. Dat scheelt ook weer een hoop geld!
   Ha grappig! Wij rekenen ook altijd 100 euro per dag (bij ons is dat ook incl. shoppen). Veel plezier alvast!

 3. Wij hebben een beperkt vast budget per jaar. Dat proberen we zo gunstig mogelijk te verdelen over het jaar heen. (Na)zomers graag naar Oostenrijk (goedkoop en goed en schoon) en s winters een paar keer goedkoop weekje op een bungalowpark. We zitten niet vast aan schoolvakanties.
  We zoeken echt superaanbiedingen en hebben intussen voldoende feeling om te weten of het dan nog wel goed is. Budget per jaar blijft onder de 1000 euro. Benzinegeld en boodschappen/ zakgeld komen uit het normale budget. We gaan niet uit eten, maar koken zelf. Hooguit een snitzelbroodje in een restauratie van een supermarkt (Mpreis).
  Gezelschap hebben we aan elkaar en we houden van wandelen. Rugtas en brood en thermoskan mee.

 4. Wij gaan altijd in de zomervakantie weg, met 5 personen. We maken een budget op basis van wat we dat jaar kunnen/willen missen. Heeft ook met onze aflosdoelen te maken. Dus soms is het 1500 Euro en soms 2500 Euro. Het ‘moet’ altijd binnen het vakantiegeld van mijn man passen. Dus de locatie, de plaatselijke kosten en uitjes. We nemen ons normale boodschappengeld erbij. (want dat zou je thuis ook uitgeven)
  Voor komend jaar weten we het nog niet. Ik hoop dat we een weekje weg kunnen in de meivakantie en dan nog 2-3 weken kamperen met onze vouwwagen in de zomervakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *