Heb jij stormschade?

Heb jij stormschade?

19 februari 2022 3 Door Marìs

Omdat het de afgelopen dagen zo gestormd heeft, vroeg ik mij af; heb jij stormschade? Ik zag het hier ook flink tekeer gaan en vroeg mij ernstig af of de schutting wel zou blijven staan met die rukwinden.

Heb jij stormschade

Heb jij stormschade?

We hebben de storm weer overleefd, maar heb jij stormschade? Ik zag de afgelopen dagen, vooral gisteren, van alles in het rond vliegen. Van plastic tot takken en weet ik het wat nog meer. Volgens mij vlogen er de meest gekke dingen door de lucht heen.

Leestip: Bruiloft cadeau!

Het was natuurlijk al groots aangekondigd; er komen 2 stormen achter elkaar over Nederland heen. Dus bereid je maar vast voor. De eerste storm vond ik nog redelijk meevallen. Ik moest naar de tandarts en reed dus terug door een windkracht van zo’n 50 a 55 kilometer per uur (dat kun je zo handig zien in de weer app). Het was wel echt goed opletten en stevig je stuur vasthouden, maar het was prima te doen. Ook omdat het droog was en niet regende. Met regen erbij vind ik het altijd erger, omdat je dan ineens een hele plens water op je voorruit krijgt waardoor je slechter kunt zien of je wel op je eigen weghelft blijft. Ook mét je ruitenwissers op vol vermogen aan.

Maar woensdag was het dus nog goed te doen om te rijden. Gisteren was ik vrij, want ik werk niet bij de post op vrijdag, dus ik hoefde ook niet te rijden. Mijn moeder wel, maar zij ging voor 12 uur al weg van haar werk en was dus net voor 1 uur thuis. Ze heeft flink in haar stuur zitten knijpen, maar is gelukkig gewoon veilig thuis gekomen. Dat geldt helaas niet voor iedereen, want ik las al diverse nieuwsberichten van mensen die overleden zijn doordat ze een omvallende boom op zich kregen. Heel  triest.

Het advies was; blijf thuis/ binnen. En toch zijn er eigenwijze mensen die dat niet doen. Ik snap dat niet. Dat is vragen om problemen. Ze gooien niet voor niks bibliotheken en andere diverse gebouwen dicht. Waar normaal de bussen nog wel rijden, stopten zelfs die halverwege de middag. Dat zegt toch vrij veel dat soort beslissingen.

Schade?

Natuurlijk zijn er flink wat afgerukte takken te vinden in het land, zo niet ook genoeg omgewaaide bomen. Ook zijn er wat daken de lucht in gevlogen en delen van gevels afgebroken. Nu vind ik het altijd interessant om te lezen wat er allemaal gebeurt is. Bij ons was er bijvoorbeeld ook ergens een stoplicht afgewaaid. Er zullen vast ook diverse dakpannen weggewaaid zijn, maar dat heb ik zelf nog niet gezien hier.

Hoe zijn jullie er vanaf gekomen? Hebben jullie zelf stormschade? Zo ja; wat is er kapot of beschadigd? En hoeveel denk je dat dat gaat kosten om het weer te repareren of vervangen? Kan dat op de korte termijn, of moet je daar lang op wachten? Ik hoorde namelijk ook al dat bijvoorbeeld de glaszetters dit weekend geen tijd zullen hebben. En dat is ook niet zo gek ook, want er zijn denk ik flink wat ramen gesneuveld deze dagen. Vooral gisteren.

Hopelijk zijn jullie een beetje goed van deze storm af gekomen. Bij mij staat alles gelukkig nog overeind. Zelfs de plantenbakken staan nog overeind (maar die zullen ook flink wat wegen met de aarde erin). Ik was het meeste bang voor de tuin, met name de schutting, maar ook die heeft het overleefd. Wel staat hij wat wankel, dus dat moet even verstevigd worden. Logisch na die idioot harde windstoten.

Denk eraan dat als je stormschade hebt, je de kosten wellicht terug kunt krijgen van je verzekeraar!

Leestip: Wat extra geld verdienen!

Is er bij jullie stormschade? En hoeveel gaat het je kosten om dat te vervangen of repareren?

Heb jij stormschade