Helemaal geen rente meer

Helemaal geen rente meer

29 november 2021 4 Door Marìs

Vanaf januari krijg ik helemaal geen rente meer. Want ook ING stopt met het geven van rente. Het was niet veel, maar beter dan niks.

Helemaal geen rente meer

Helemaal geen rente meer

Vanaf volgend jaar ontvang ik dus helemaal geen rente meer op mijn spaarrekeningen. Dat zat er natuurlijk al een hele tijd aan te komen, maar helaas is het nu toch echt zo. Officieel heb ik daar van ING zelf nog niks over gehoord, maar ik las het in een bericht op nu punt nl.

Leestip: Overstappen van zorgverzekering voor 2022!

Zelf ontving ik zo’n 4 a 5 cent per maand de laatste tijd, natuurlijk kun je er een holle kies mee vullen en dan nog zou die kies niet vol zitten, maar het was nog altijd beter dan niks! Ik zette mijn rente altijd keurig weg op een rekening die ‘extra aflossen’ heet. Daar staat inmiddels ruim 12 euro op. Geen bedrag wat je gaat aflossen, maar wel een voorzichtig beginnetje.

Helaas komt er op die spaarrekening vanaf volgend jaar dus niks meer bij, in elk geval geen spaarrente, dus ik moet daar weer iets anders voor gaan verzinnen. Wellicht dan toch weer de centen van mijn inkomsten afronden en wegzetten op die rekening. En daarmee bedoel ik dan; stel mijn inkomsten zijn een bedrag van 1503,68 euro die maand. Dat ik dan de 0,68 cent weg zet op die rekening. En dan echt alleen de centen, want voor de euro’s heb ik momenteel al een andere bestemming.

Die 3 euro zou dan momenteel naar mijn rekening ‘cursussen’ gaan. Hoe dat vanaf mei 2022 gaat zijn weet ik nog niet, want vanaf dan werk ik niet meer bij de post en ga ik alles weer helemaal anders doen. Sterker nog; ik ga het vanaf december al anders aanpakken, maar daarover kunnen jullie nog een apart artikel lezen deze week.

Om terug te komen op de rente van ING, nog maar even van genieten dus, zo lang het nog kan! En hopen dat het ooit weer terug komt. Je weet ten slotte maar nooit wat de toekomst brengt. Aangezien de rente’s van de hypotheken weer voorzichtig aan hun weg omhoog beginnen te vinden, ben ik benieuwd wat er verder nog gaat gebeuren met zowel de rentes als de huizenprijzen.

Leestip: Vanaf woensdag…!

Ontving jij nog rente op je spaarrekening of was dat al klaar voor jou?

Helemaal geen rente meer