Helemaal geen verwarming?

Helemaal geen verwarming? Recent wilde ik testen of de radiatoren die er nu nog hangen wel warm werden. Omdat er in het bouwkundig rapport stond dat er eentje niet warm werd. Maar er stond niet bij welke dat was.

Helemaal geen verwarming?

Helemaal geen verwarming? Vorige week testte ik mijn radiatoren. Er zijn er in het hele huis nu nog maar 2 die op zijn plek hangen en waar (dacht ik) niks mee gebeurt was. Omdat er in het bouwkundige rapport stond dat er 1 radiator helemaal niet warm werd, wilde ik weten of dat 1 van die 2 radiatoren was. Of dat het een radiator was die nu weg is. Want de herfst en winter komen eraan. Dus wel zo fijn om te weten waar je dan aan toe bent.

Leestip: Hoe sta ik er financieel voor?

De radiator in de keuken, badkamer en gang beneden heb ik helemaal laten verwijderen omdat dit plekken zijn die ik sowieso nog nooit verwarmd heb. Die heb ik dus ook gewoon niet nodig. In de woonkamer beneden komen nog nieuwe radiatoren, alleen de aansluiting was alvast gemaakt. Wel heb ik het vermoeden dat dit onder de grond (in de kruipruimte) nog niet aangesloten is, maar dit weet ik niet zeker. Aangezien het budget op is als de badkamer af is, wordt dit dus volgend jaar.

Ik dacht, ik kleed mij gewoon warm aan, laagjes over elkaar en dekentje beneden dan komt dat wel goed. Ik heb straks nieuwe kozijnen die al veel kou tegen houden, dus dat zal een hoop schelen. En mocht ik het écht koud krijgen, ga ik gewoon boven zitten op de kamer waar ik nu slaap, want daar hangt nog wel een radiator waar niks mee gebeurt is…

Niet aangesloten?

Dat had ik dus gedacht.. De 2 radiatoren die er boven nog hangen (in de dakkapel kamers) zijn namelijk helemaal niet meer aangesloten. Dat hebben die prutsers dus doodleuk afgekoppeld toen ze diverse buizen weghaalden. Ze zeiden dat dit kon en dat dat geen gevolgen had, maar toen ik nader onderzoek ging doen, begreep ik dat dat gewoon een leugen geweest is. Ze zitten namelijk niet meer aangesloten.

De buizen liepen via de ene dakkapel kamer naar de zolder, langs de achterwand van de zolder (waar ik nu een kast heb staan, die buizen liepen gewoon in de weg) en aan de andere kant van de zolder weer terug naar beneden om in de kast met stadsverwarming uit te komen. Heel omslachtig. Er is dus tig meter aan buizen weggehaald waar die verwarmingen op aangesloten waren, wat je ook niet meer even hersteld, want plafonds e.d. zijn al lang weer dichtgemaakt. Ik wilde de buizen weg hebben aangezien ik ook een stofallergie heb en die buizen zijn gewoon een giga stofnest.

Leestip: Zo kun je geld verdienen via internet!

En nu?

Gevolg; deze winter zit ik dus gewoon helemaal zonder verwarming. Inmiddels heb ik wel bedacht hoe ik dit kan oplossen, om in die slaapkamers achter wél weer verwarming te krijgen. Hier zullen elektrische radiatoren voor terug komen. Ik merkte tijdens het testen ook dat knoppen op de radiatoren niet meer compleet werkend waren, want je hoort ze tot 5 open te kunnen draaien, maar ze konden maar tot 3. Dus er had sowieso íéts aan vervangen moeten worden, maar dit wordt wel weer een dure grap.

Ook bij de verwarming van de 3e slaapkamer kon de knop niet verder open dan 3. En ik bepaal toch echt graag zélf op hoe warm ik een radiator wil zetten. Omdat deze kamer recht boven de kast ligt van de stadsverwarming, was deze leiding al omgelegd van boven de grond, naar in de vloer. Maar in de kast zelf is deze ook nog niet aangesloten. Hiervoor zal ik dus óf een losse nieuwe knop moeten aanschaffen of ook een nieuwe radiator, ik ben er nog niet over uit wat nou handiger is. Aangezien er dus 1 radiator in huis was die helemaal niet warm werd, zou dat ook wel eens deze kunnen zijn, want deze zat ook niet goed vast aan het ophangsysteem.

Mijn plan; snel gaan sparen zodat ik in elk geval beneden als eerste nieuwe radiatoren kan laten aansluiten, want daar zijn ze het hardste nodig.

Leestip: Spaarplan hoe gaat het nu Augustus 2019!

Hoe zouden jullie dit probleem gaan oplossen?

17 thoughts on “Helemaal geen verwarming?”

 1. Ik zou een winter overbruggen met 1 elektrisch (bijv infrarood) verplaatsbaar verwarmingspaneel. En zorgen dat je voor volgende winter de verwarming compleet maakt voor je hele huis in 1 keer. Want volgens mij kost het heel veel extra om telkens 1 radiator te laten aanleggen met de daarbij behorende aan- en afvoerbuizen. Vraag verschillende offertes aan. Voor onze zoon, in zijn gekochte klushuis was, de ene offerte meer dan het dubbele van de uiteindelijke offerte. Zorg wel voor een erkende installateur. Mocht het een strenge winter worden…je kunt ook op marktplaats zoeken voor een oliegevulde radiator erbij. Wel duur in verbruik, maar voor nood voor een paar daagjes.
  Succes met sparen

  1. Bedankt voor je tips 🙂 Ik zou het ook niet letterlijk radiator voor radiator doen dan, eerder; boven en beneden apart. Maar wel een goed idee om gewoon de prijs op te vragen als het wel in 1x gedaan wordt. Dan kan ik altijd nog kijken wat het gaat worden.

   1. geen idee? Ik ben geen expert op dat gebied, en eerlijk gezegd had ik nog niet eens nagedacht over zoiets als een bevroren waterleiding. Vochtproblemen zal wel meevallen. Gewoon goed luchten lijkt mij? Maar dat is altijd nodig.

  1. Dat is helaas geen optie. De prutsers zijn van de kozijnenfabriek en wilden die klussen alleen zwart doen. Hoop mooie praatjes en wij zaten omhoog en hadden heel snel klussers nodig. Dus akkoord gegaan. Kort om; geen poot om op te staan en nu zelf de lul. De man is een aantal jaar aannemer geweest en daarom hadden wij er beiden wel vertrouwen in. Maar helaas.. Zo zie je maar weer dat veel mensen tegenwoordig niet te vertrouwen zijn.

 2. Ehm…denkje ook wel ff aan de waarde van het huis? In de badkamer geen centrale verwarming is voor veel mensen een afknapper als ze een huis willen kopen

 3. Vorig jaar zijn wij verhuisd. We hebben vorige maand de heteluchtverwarming eruit gegooid en radiatoren laten plaatsen in alle ruimtes. Niet omdat we overal de kachel aan willen hebben, zo hebben we in ons vorig huis nooit de radiator in de slaapkamers en op zolder aangehad en echt zelden in de badkamer, maar omdat er wel de mogelijkheid is om dit te doen. Dat geeft ons een fijn gevoel, dat het kan.
  Als ik jouw verhaal lees zou ik eerst willen weten waar de waterleiding ligt en waar deze zou kunnen bevriezen (vooral op zolder, in kelder en bij buitenmuren). De ellende en kosten van een bevroren waterleiding wil je jezelf echt besparen! Heb ik één keer gehad, is echt niet leuk. Daar waar mogelijk een kans op bevriezing is zou ik een radiator laten plaatsen, daar heb je immers altijd verwarming nodig om bevriezing tegen te gaan. Als ik het geld had meteen een definitieve radiator, maar als ik nu geen geld had een tijdelijke op stroom, op marktplaats vind je soms nog hele goede, die ik aan zou zetten als het ging vriezen.
  Daarnaast zou ik één kamer uitkiezen waar ik zelf zou gaan zitten als ik het koud had, misschien kan dit een kamer zijn waar sowieso een radiator moet komen? En anders zou ik hier ook een radiator plaatsen.

 4. Ik schrok ervan hoe koud ons huis werd zonder verwarming. Bij een verbouwing een paar jaar geleden zaten we in een koude november een dag of 6 zonder cv. We hebben een warmte blazer geleend van de aannemer voor een kamer maar ik ben al snel met zoon naar mijn ouders vertrokken

 5. Een vriend waar ik wel eens logeer, heeft een gaskachel in de huiskamer. De rest is onverwarmd. Hij vindt een kachel gezellig, zegt hij. Ik vind het nogal primitief. Wel herinner ik me, dat ik twintig jaar geleden ook zo leefde en er niet bij nadacht. Goed beschouwd heb je in de keuken en de badkamer niet echt verwarming nodig. Prettig is het wel!

  1. Hier in de woonkamer gaan zeker gewoon radiatoren komen. Zelf heb ik niks met wat dan ook wat met gas te maken heeft. De keuken is hier half open, dus wanneer er in de woonkamer gewoon goede radiatoren staan, is de keuken ook gewoon warm, terwijl daar zelf dan geen radiator hoeft te zitten. Dus dat vind ik wel ideaal. Boven zie ik verder nog wel wat ik doe. Eerst maar eens ervaren hoe het nu is zonder werkende radiatoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *