Helemaal geen verwarming?

18 september 2019 17 Door Marìs

Helemaal geen verwarming? Recent wilde ik testen of de radiatoren die er nu nog hangen wel warm werden. Omdat er in het bouwkundig rapport stond dat er eentje niet warm werd. Maar er stond niet bij welke dat was.

Helemaal geen verwarming?

Helemaal geen verwarming? Vorige week testte ik mijn radiatoren. Er zijn er in het hele huis nu nog maar 2 die op zijn plek hangen en waar (dacht ik) niks mee gebeurt was. Omdat er in het bouwkundige rapport stond dat er 1 radiator helemaal niet warm werd, wilde ik weten of dat 1 van die 2 radiatoren was. Of dat het een radiator was die nu weg is. Want de herfst en winter komen eraan. Dus wel zo fijn om te weten waar je dan aan toe bent.

Leestip: Hoe sta ik er financieel voor?

De radiator in de keuken, badkamer en gang beneden heb ik helemaal laten verwijderen omdat dit plekken zijn die ik sowieso nog nooit verwarmd heb. Die heb ik dus ook gewoon niet nodig. In de woonkamer beneden komen nog nieuwe radiatoren, alleen de aansluiting was alvast gemaakt. Wel heb ik het vermoeden dat dit onder de grond (in de kruipruimte) nog niet aangesloten is, maar dit weet ik niet zeker. Aangezien het budget op is als de badkamer af is, wordt dit dus volgend jaar.

Ik dacht, ik kleed mij gewoon warm aan, laagjes over elkaar en dekentje beneden dan komt dat wel goed. Ik heb straks nieuwe kozijnen die al veel kou tegen houden, dus dat zal een hoop schelen. En mocht ik het écht koud krijgen, ga ik gewoon boven zitten op de kamer waar ik nu slaap, want daar hangt nog wel een radiator waar niks mee gebeurt is…

Niet aangesloten?

Dat had ik dus gedacht.. De 2 radiatoren die er boven nog hangen (in de dakkapel kamers) zijn namelijk helemaal niet meer aangesloten. Dat hebben die prutsers dus doodleuk afgekoppeld toen ze diverse buizen weghaalden. Ze zeiden dat dit kon en dat dat geen gevolgen had, maar toen ik nader onderzoek ging doen, begreep ik dat dat gewoon een leugen geweest is. Ze zitten namelijk niet meer aangesloten.

De buizen liepen via de ene dakkapel kamer naar de zolder, langs de achterwand van de zolder (waar ik nu een kast heb staan, die buizen liepen gewoon in de weg) en aan de andere kant van de zolder weer terug naar beneden om in de kast met stadsverwarming uit te komen. Heel omslachtig. Er is dus tig meter aan buizen weggehaald waar die verwarmingen op aangesloten waren, wat je ook niet meer even hersteld, want plafonds e.d. zijn al lang weer dichtgemaakt. Ik wilde de buizen weg hebben aangezien ik ook een stofallergie heb en die buizen zijn gewoon een giga stofnest.

Leestip: Zo kun je geld verdienen via internet!

En nu?

Gevolg; deze winter zit ik dus gewoon helemaal zonder verwarming. Inmiddels heb ik wel bedacht hoe ik dit kan oplossen, om in die slaapkamers achter wél weer verwarming te krijgen. Hier zullen elektrische radiatoren voor terug komen. Ik merkte tijdens het testen ook dat knoppen op de radiatoren niet meer compleet werkend waren, want je hoort ze tot 5 open te kunnen draaien, maar ze konden maar tot 3. Dus er had sowieso íéts aan vervangen moeten worden, maar dit wordt wel weer een dure grap.

Ook bij de verwarming van de 3e slaapkamer kon de knop niet verder open dan 3. En ik bepaal toch echt graag zélf op hoe warm ik een radiator wil zetten. Omdat deze kamer recht boven de kast ligt van de stadsverwarming, was deze leiding al omgelegd van boven de grond, naar in de vloer. Maar in de kast zelf is deze ook nog niet aangesloten. Hiervoor zal ik dus óf een losse nieuwe knop moeten aanschaffen of ook een nieuwe radiator, ik ben er nog niet over uit wat nou handiger is. Aangezien er dus 1 radiator in huis was die helemaal niet warm werd, zou dat ook wel eens deze kunnen zijn, want deze zat ook niet goed vast aan het ophangsysteem.

Mijn plan; snel gaan sparen zodat ik in elk geval beneden als eerste nieuwe radiatoren kan laten aansluiten, want daar zijn ze het hardste nodig.

Leestip: Spaarplan hoe gaat het nu Augustus 2019!

Hoe zouden jullie dit probleem gaan oplossen?