Herstel badkamer en wc beneden afmaken

Herstel badkamer en wc beneden afmaken

20 mei 2021 2 Door Marìs

Herstel badkamer en wc beneden afmaken is de klus waarvan we recent eindelijk een offerte kregen. Dit is een offerte exclusief tegels en wc plus inbouw reservoir.

Herstel badkamer en wc beneden afmaken

Een klus die volgend jaar gaat gebeuren is herstel badkamer en wc beneden afmaken. Want door een lekkage moet de badkamervloer dus opnieuw gedaan worden én er moet een nieuwe wc in. Omdat de wc beneden nog niet af was, is dat meteen meegenomen in de offerte.

Leestip: Geld winnen!

De tegels en wc’s plus inbouw reservoir zijn al besteld bij de badkamer winkel. Deze prijs zit dus niet bij de offerte in, maar komt er nog bovenop. De tegels worden in zijn geheel vergoed, omdat dit te maken heeft met de lekkage, zo ook de wc boven verwachten we vergoed te krijgen. Dus eigenlijk moet alleen de wc beneden betaald worden en de arbeid van de wc beneden (tegels hebben we al).

Recent kwam er eindelijk een loodgieter langs voor een offerte. De totaalprijs komt neer op 5500 euro voor zowel het herstel van de badkamervloer/ wc boven en de wc beneden. Grotendeels wordt dit vergoed, we verwachten iets minder dan 4000 euro vergoed te krijgen van deze offerte. Wat betekent dat er nog zo’n 1600 euro voor eigen rekening komt.

Dit is ook eigenlijk precies het bedrag waar ik zelf op gerekend had. Want ik rekende op een bedrag tussen de 1000 en 2000 euro. De planning is op dit moment nog niet gemaakt, wel door mij, maar nog niet door de loodgieter. Deze meneer gaat eind dit jaar pas zijn planning voor volgend jaar maken. Ik heb al wel aangegeven dat ik dit graag begin april volgend jaar gedaan zouden willen hebben. Eerder is voor mij niet handig, omdat ik eerst nog de kosten voor de tuin heb. En daarna wil ik uiteraard weer vooruit sparen. Hij liet doorschemeren dat dat wel moest lukken, dus dat is erg fijn!

Ergernissen weg!

Wanneer die klus gedaan is én de tuin is af, zijn de grootste ergernissen van dit moment namelijk opgelost! Want een kale wc beneden hebben is toch wel echt te lelijk. En op bepaalde plekken in de tuin gaan de tegels steeds meer verzakken, omdat het zand onder het huis kan spoelen tijdens regenbuien. Dus ik verheug mij er zeer op dat deze klussen snel gedaan gaan worden!

Inmiddels is ook de klusser die op vakantie was langs geweest, en hiervan verwacht ik binnenkort ook diverse prijsopgaven te ontvangen. Zo wordt mijn lijst met prijzen steeds completer en kan ik steeds beter inschatten hoeveel klussen er volgend jaar gedaan kunnen worden. En natuurlijk ook in welke maanden dit gedaan kan worden.

Leestip: Tussendoel voor de buffer is behaald!

Op welke klus die jij hebt laten doen verheugde jij je het meeste? Was je blij met het eindresultaat?

Herstel badkamer en wc beneden afmaken