Het iShares estoxx dividend

Het iShares estoxx dividend

12 december 2020 2 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie over het iShares estoxx dividend. Want dat wordt binnenkort weer bijgeschreven.

Het iShares estoxx dividend

Het iShares estoxx dividend

Vandaag vertel ik jullie over het iShares estoxx dividend. Dit wordt bijgeschreven op 23 december 2020. Dit is de tweede ETF die ik ben gaan aankopen in mijn portefeuille.

Leestip: Het gouden ei van je gans!

Ik startte met VWRL ETF’s aan te kopen, maar natuurlijk wilde ik daar ook nog andere ETF’s bijkopen, want anders is de portefeuille wel erg saai en afhankelijk. Na een halfjaar kwam ik tot de conclusie dat de iShares estoxx dividend ETF wel wat voor mij was. Ik las er ergens online over toen iemand schreef hoeveel dividend hij/ zij daarvan ontvangen had.

Dus besloot ik deze ETF toe te voegen. Want ik heb graag ETF’s in mijn portefeuille die dividend uitbetalen, dat is altijd weer een leuk extraatje. En aangezien ik geen honderden euro’s per maand beleg, zijn alle extra euro’s altijd erg welkom!

Een voordeel is dat deze ETF ook nog eens een vrij lage aankoopprijs heeft, vergeleken met VWRL is deze namelijk een heel stuk goedkoper. In november kocht ik er daarom weer 5 aandelen bij. 6 stuks redde ik helaas nét niet. Maar 5 is ook een prima aantal. In totaal was ik hiervoor 88,75 euro kwijt. Dat zette mij op een totaal van 21 stuks iShares estoxx.

Daardoor kreeg ik dus ook over 21 stuks dividend bijgeschreven. Deze keer is dat 1,73 euro. Nou niet bepaald een bedrag waar je hard van gaat gillen omdat het zoveel is, maar zoals ik al schreef; alle extra euro’s zijn erg welkom! Ook verwacht ik dit jaar nog dividend over mijn 7 stuks VWRL, maar op moment van schrijven is dat bedrag nog niet bekend. Dus dat is nog even afwachten. In totaal staat mijn portefeuille nu (bij het afronden van dit artikel) op 970,84 euro, waarvan 141,89 euro winst. Ik begon in augustus 2019 pas met beleggen, toen deed ik 1 aankoop en dit jaar maandelijks, dus ik ben hier erg tevreden over.

Leestip: Nóg een doel voor 2021!

Welke dividend ETF’s heb jij in je portefeuille en waarom?

Het iShares estoxx dividend