Het verschil als je dingen zelf koopt

Het verschil als je dingen zelf koopt

22 april 2021 11 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie over het verschil als je dingen zelf koopt voor de tuin. Onlangs keken wij naar het verschil tussen wat een tuinman rekent voor producten zoals b.v. tegels, schutting en kunstgras, of als je het zelf koopt.

Het verschil als je dingen zelf koopt

Het verschil als je dingen zelf koopt

Vandaag vertel ik jullie dus over het verschil als je dingen zelf koopt. Want ik ging op jacht bij de leverancier waar ik de flagstones gevonden had. Zo bestaat dit verschil in bedrag puur uit; benodigdheden voor de flagstones (zowel incl. bestraten als afvoegen), schutting met ondermuurtje met rotsmotief en betonpalen, een stevige poort incl. slot en kunstgras incl. benodigdheden voor het leggen ervan.

Leestip: Dit kost een nieuwe tuin aanleggen!

Tuinman nummer 2 rekende daarvoor euro. Waardoor hij er flink wat geld op verdient. Want als we het zelf bij de leverancier halen (wij krijgen ook korting) dan scheelt dat 1115,98 euro. Dik 1000 euro dus! Dat vind ik nogal een flink bedrag wat ik niet zomaar even weg ga gooien.

Wel zei de tuinleverancier eerlijk dat het zo zou kunnen zijn dat de totaalprijs hoger wordt, als je het materiaal niet via de tuinman besteld. En dat er momenteel vrij weinig onderhandelruimte is omdat er nu zoveel mensen hun tuin willen laten doen, dat ze dan liever iemand kiezen die niet onderhandeld. Dat houden we in ons achterhoofd, maar we gaan natuurlijk evengoed gewoon onderhandelen! Want ze zitten in september echt nog niet vol.

Bij de tuinleverancier was het totaalbedrag 7710,52 euro. Wat mij betreft is de keuze gewoon snel gemaakt. Wat betekend dat ik dan liever zelf het materiaal bestel, dan weet ik ook zeker dat ik zelf de controle heb over of het er op tijd is, wanneer ik wil bestellen en dat ik ook precíés krijg wat ik wil hebben. Omdat de namen van sommige tuinschermen/ schuttingen die er stonden niet overeen kwamen met wat ik wil, naar mijn idee.

Ook hebben we weer wat kaartjes meegekregen van de tuinleverancier van tuinmannen met wie zij samenwerken. Dus ik denk er nu over na of ik nog meer offertes erbij wil, of dat ik gewoon met tuinman 2 in zee ga. Want het liefst wil ik het nu gewoon snel geregeld hebben. En ik heb niet zoveel zin om wéér 2x alles helemaal uit te moeten leggen wat ik wil. Als het tuinman 2 wordt, dan is er weer iets afgerond en ingepland! En bij tuinman 2 hadden we gewoon een goed gevoel. Dus ik denk er nog even over na wat ik ga doen.

Leestip: Tijd is kostbaar!

Zouden jullie al het materiaal door je tuinman laten bestellen, of ook lekker zelf van alles bestellen als dat je dik 1000 euro scheelt?

Het verschil als je dingen zelf koopt