Hoe beviel mijn vakantiekasboek?

28 november 2018 3 Door Marìs

Hoe beviel mijn vakantiekasboek? Vorige week konden jullie lezen hoe ik het doe met geld en kerstcadeaus. Deze week vertel ik jullie hoe mijn vakantiekasboek beviel.

Hoe beviel mijn vakantiekasboek?

Hoe beviel mijn vakantiekasboek? Ik ben inmiddels alweer ruim een maand terug van vakantie, maar toch wilde ik jullie nog even vertellen hoe mijn vakantie kasboek bevallen is. Ik gebruikte dit boekje voor 2 dingen, namelijk een verslag schrijven van de dag, en aan de andere kant (letterlijk) schreef ik steeds wat we die dag hadden uitgegeven.

Zo had ik een verslag én een kasboek in 1. Dit bevalt mij prima om het op deze manier te doen. Aan het eind van de elke dag schreef ik dus steeds op wat we die dag hadden uitgegeven en waar dat geld naartoe gegaan is, zodat we konden zien of we nou echt hele gekke bedragen hadden uitgegeven of dat het allemaal wel mee viel. Dit is een heel prettige manier om te zien of je niet overdreven bezig bent, ook al heb je vakantie.

Het hebben van vakantie betekend namelijk nog niet dat je nou meteen overdreven met je geld moet gaan rond smijten vind ik. Wel gaan wij een stuk losser met ons geld om, gewoon omdat we zoveel mogelijk willen genieten. En dus nemen we ook rustig een taxi daar wanneer we ergens naartoe gaan. Nou komt dat wel omdat de taxi’s daar gewoon énorm goedkoop zijn, maar toch 😉

Al met al moet ik zeggen dat het hebben van overzicht ook in de vakantie wel erg fijn is. Anders vraag ik me aan het eind van de vakantie wel echt af waar al dat geld naartoe verdwenen is. En nu staat alles gewoon keurig op een rijtje. Dus ik vind het wel zeker een goede tip om dit ook tijdens je vakantie bij te houden! Ondanks dat wij onszelf een dagbudget geven, waar we wel eens overheen gaan, is dit een extra geheugensteuntje.

Houden jullie ook een kasboekje bij als jullie op vakantie zijn, of niet? En waarom?