Hoe groot is de financiële schade?

13 oktober 2019 12 Door Marìs

Hoe groot is de financiële schade? Ik schrijf dit artikel mede om alles even voor mijzelf op een rijtje te zetten. Naar mijn mening is het gigantisch uit de klauwen gelopen. Maar met onze kennis (te weinig) hadden wij dit niet kunnen voorzien. Daarom kijk ik nu alleen nog maar vooruit!

Hoe groot is de financiële schade?

Hoe groot is de financiële schade? Bij mij enorm. Zo voelt dat tenminste. Ik heb inmiddels door de verbouwing nu een lege bufferrekening. Op 1,75 euro na dan. Maar daar kom je niet héél ver mee 😉 Er stond namelijk nét 1000 euro op.

Leestip: Extra inkomsten September 2019!

Daarnaast heb ik een minstand op mijn betaalrekening van ruim 900 euro. Min 974,27 euro om precies te zijn op dit moment. Ik verwacht wel dat dit bedrag binnen nu en anderhalve week alweer een stuk lager zal zijn. Lees: dat de minstand lager zal zijn. Want mijn verjaardag komt eraan, mijn salaris ook én er zijn wat uitbetalingen onderweg. Zo heb ik recent weer een smaaktest kunnen doen en de overige uitbetaling is van een spaarsite.

Maar met dit sommetje zijn we er nog niet. Ook leende ik nog 75 euro van mezelf van mijn kledingrekening. Nou is dat op zich geen ramp, ware het niet dat ik ontdekte dat mijn beide ‘zomer’ gympen die ik ook in de tussen seizoenen draag aan vervanging toe zijn. Op dezelfde plek zit er namelijk binnen in een gat in de zool, helaas is dat niet op te lossen met een los zooltje. Dus die 75 euro met ik ook gewoon terug gaan zetten.

Daarnaast hoort er op de vakantierekening 2020 ook nog 415 euro te staan die er nu niet op staat. En ook van de uitjes-rekening haalde ik een tijdje terug 60 euro af. Dit is dan wel de minst belangrijke rekening, maar toch is het geld wat gebruikt is voor een ander doel dan waar het voor bedoeld was.

Tot slot haalde ik ook nog eens 180 euro uit de vakantie portemonnee. Dit was al meeneemgeld voor de vakantie van 2020. Geen wereldramp dus, maar wel weer geld wat terug moet. In deze portemonnee stop ik namelijk al een hele tijd van tevoren diverse kleinere briefjes, zoals briefjes van 5 en 10 en een paar van 20 erbij ook. Zo hoef ik op vakantie nooit te laten zien hoeveel geld ik bij me heb, maar kan ik altijd een klein briefje pakken. Dan kun je met afdingen ook een beetje ‘zielig doen’, zo van; ik heb alleen nog maar dit! Dat wil nog wel eens helpen namelijk 😉

Leestip: Wat wordt mijn financiële weg?

Als ik alle schade dan bij elkaar optel, kom ik uit op een schrikbarend bedrag van 2704,27 euro. Allemaal op gegaan aan de verbouwing (overigens niet alleen voor de badkamer, hier zit bijvoorbeeld ook al 500 euro bij in voor het verwijderen van de asbest). Eigenlijk moet ik bij dit totaalbedrag nóg eens 1500 euro optellen. Want dat bedrag krijgt de klusser nog terug van ons, dat was het deel van de asbest-verwijderen rekening die hij zo lang voorgeschoten heeft. Dus ook dát geld moet nog terug. Dit wordt eind november terugbetaald. Totale schade dus; 4204,27 euro.

Hoewel dit ook weer niet helemáál klopt, want die 1500 euro hoef ik niet in mijn eentje alleen terug te betalen. Mijn moeder betaald hier ook aan mee. Hoeveel van dat bedrag precies voor mijn rekening komt weet ik nu nog niet. Dat hangt er vanaf hoe groot haar extra geld is wat ze komende maand gaat ontvangen bij haar salaris. En wellicht krijgt ze er in november nog wat reiskosten bij. Dus eind november weet ik pas precies hoeveel ik betaald heb van die 1500 euro.

Op moment van het schrijven van dit artikel werk ik ook hard toe naar meerdere uitbetalingen van diverse kliksites en ik wacht weer de uitnodiging van een smaaktest af of ik geselecteerd ben om mee te doen, dit hoor ik binnenkort. Daarnaast hoop ik ook deze maand (in oktober nog) de uitbetaling grens van mijn blog te behalen, want dan ontvang ik volgende maand weer minimaal 70 euro op mijn rekening.
Tot slot zou het ook heel fijn zijn als mijn clix verdiensten nog wat verder zouden gaan stijgen, zodat ik des te sneller mijn uitbetaling van 325 euro in ontvangst kan nemen!

Nu ik alles zo op een rijtje zet vind ik het heftiger om te lezen dan dat het voelt. Het is natuurlijk gigantisch veel geld, maar ik weet ook gewoon nu al dat ik eind december zó veel van dit bedrag opgelost heb/ mezelf terugbetaald heb. En dat geeft me nu al een goed gevoel, een gevoel van vertrouwen dat het allemaal wel weer sneller goed komt dan ik nu denk. Achteraf blijkt dit namelijk altijd zo te gaan. Ik hou eind december aan. Dan kan ik het nieuwe jaar mooi beginnen. Niet dat dan letterlijk het hele bedrag al teruggezet is hoor, maar wel dat sowieso de minstand opgeheven is.

Leestip: Clix verdienen doe je zo!

Als jouw financiële dal gestabiliseerd is, voel jij je dan ook alweer zo snel positief en vol vertrouwen dat je weer snel kunt gaan opkrabbelen?