Hoe het voelt om ‘weer terug bij af’ te zijn

Hoe het voelt om ‘weer terug bij af’ te zijn

17 mei 2020 14 Door Marìs

Hoe het voelt om ‘weer terug bij af’ te zijn. Ten eerste voelt het voor mij deze keer niet helemaal als of ik weer terug bij af ben.

Hoe het voelt om 'weer terug bij af' te zijn

Hoe het voelt om ‘weer terug bij af’ te zijn

Hoe het voelt om ‘weer terug bij af’ te zijn. Zoals ik al aan gaf, deze keer voelt het niet helemaal als of ik weer terug bij af ben. Voor een klein deel wel, omdat ik het natuurlijk niet leuk vind om weer allemaal lege spaarrekeningen te zien, terwijl ik net zo lekker bezig was om alles te laten groeien.

Leestip: Auto gekocht!

Maar ik weet ook, dat wanneer ik mijn auto weer terug verkoop aan de garage ik weer geld terug krijg, dus helemaal weg is het gelukkig niet. Dat verzacht de pijn wel wat. En daarbij ben ik er ook heel dankbaar voor dát ik nu een auto kon kopen. Zodat ik dus niet verplicht ben om 4 dagen per week het ov in te gaan in deze gekke tijden. Op zaterdag had ik natuurlijk sowieso altijd al de auto, dus daarom zouden het 4 dagen ov zijn geweest en geen 5.

Al die weken…

Ik merk namelijk al deze weken dat mijn moeder thuis was en ik haar auto had om naar mijn werk te gaan, dat het ondanks de drukte veel beter vol te houden was om meer uren te werken. Daardoor hoefde ik niet vroegtijdig te zeggen dat ik weg ‘moest’. Want ik hoefde geen bus te halen en dus ook geen halfuur te wachten als ik net de bus gemist had. En dat voelt heel fijn, dat scheelt voor mij al een hoop stress en ergernis.

Dat zijn dan ook de redenen waardoor ik weet dat ik de (voor mij) juiste beslissing genomen heb. En daarom leg ik me erbij neer dat mijn spaarrekeningen nog 1 keer tijdelijk leeg zullen zijn. Daarbij weet ik ook dat ik tijdens mijn huidige contract in elk geval mijn spaarrekeningen weer terug kan brengen op het niveau waarop ze na mijn vorige salaris uit kwamen. En wellicht nog wel meer. Over de vorderingen ga ik jullie natuurlijk maandelijks op de hoogte houden.

Zeker wanneer mijn contract nog een keer verlengd zou gaan worden (wat nu reëel is, omdat de verhuizingen nu tijdelijk van de baan zijn vanwege Corona), kan ik mijn spaarrekeningen gewoon verder laten groeien. Ik wil nog niet op de zaken vooruit lopen, maar ik heb wel goede hoop en ik zie het positief in.

Weer opbouwen!

Daarbij ga ik de komende tijd gewoon gigantisch hard mijn best doen om alle spaarrekeningen weer zo snel mogelijk aan te vullen nadat ik mijn moeder terugbetaald heb. Grapje feitje is dat zij in het verleden wel geld van mij geleend heeft voor haar auto. Nu is het dus andersom. Toch fijn om elkaar te kunnen helpen wanneer dit even nodig is.

Ik voel me dus voornamelijk heel dankbaar. Ik vind het niet erg om het geld uit te geven, omdat ik weet dat het geld ook gewoon weer bij mij terug komt. Stiekem wel een gevoel van ‘een beetje jammer is het wel’, dat gevoel mag er ook zijn, maar daar heb ik wel vrede mee. En daarom voel ik me ook enthousiast, omdat ik er nu alweer zin in heb om weer te gaan opbouwen! Ik was natuurlijk nog aan het  opbouwen, dus daar ga ik gewoon weer mee door. De aanhouder wint!

Leestip: Sparen, hoe ik begon met niks!

Zou jij snel vrede ermee kunnen hebben als je je spaarrekening leeg zou moeten halen? Of geeft jou dat alleen maar complete stress en baal je daar dan gigantisch van?

Hoe het voelt om 'weer terug bij af' te zijn