Hoe ik 5000 euro verdeelde

Hoe ik 5000 euro verdeelde

8 april 2022 3 Door Marìs

Vandaag lezen jullie in mijn artikel hoe ik 5000 euro verdeelde. Want onlangs kreeg ik geld terug van mijn moeder wat ik had voorgeschoten voor de tuin.

Hoe ik 5000 euro verdeelde

Hoe ik 5000 euro verdeelde

In dit artikel lees je hoe ik 5000 euro verdeelde. Eind vorig jaar trok ik al mijn spaarrekeningen leeg, om een grote rekening voor de tuin te betalen. Er was afgesproken dat ik dat deel van het geld terug zou krijgen zodra dat mogelijk was. En dat was nu! Dit bedrag was geld wat ik extra uitgaf aan de tuin. Ik heb natuurlijk even goed zelf ook meebetaald aan de tuin. En flink ook. Helemaal prima, want het is super mooi geworden!

Leestip: 2 nieuwe kleine spaardoelen!

Omdat de hypotheek opgehoogd is, was er nu ruimte om die 5000 euro terug te krijgen. Dit moest ik natuurlijk weer terug verdelen over mijn spaarrekeningen die ik destijds allemaal leeg trok. Wij wilden namelijk niet nóg langer wachten met de tuin laten opknappen dus ik had gezegd; ik schiet het wel voor, dan kunnen we gewoon starten.

Voordat ik verhuisde had ik een buffer van 5000 euro die ik leeg trok voor de verhuizing. Inmiddels had ik daarvan alweer 2000 euro opnieuw kunnen sparen op mijn bufferrekening. Maar dat vond ik echt nog veel te weinig. Daarom heb ik van de 5000 euro die mij nu terugbetaald is 3000 euro naar de bufferrekening gezet. Hierdoor sta ik weer (bijna) op 5000 euro. Ik had nog 105 euro van mezelf geleend die ik van mijn april-salaris terug kan zetten. Dan sta ik net iets boven de 5000 euro op mijn buffer. Hier ben ik dus enorm blij mee, want dat is gewoon een heel mooi startbedrag. Vanuit dat bedrag ga ik verder sparen.

Dan heb ik ook 500 euro teruggezet op mijn auto spaarrekening. Dus eigenlijk is dat het geld van mijn vierseizoenenbanden met nog een kleine 100 euro extra. Hierdoor staat er net even een iets fijner bedrag klaar voor mijn auto. Onlangs heeft mijn auto zijn APK en een kleine onderhoudsbeurt gehad, dus er worden pas over een jaar weer kosten verwacht. Ik heb nu dus in feite zo’n 1000 euro staat voor een nieuwe tweedehands auto, indien nodig. Nog veel te weinig, maar ook hiervoor geldt; er wordt gewoon rustig verder gespaard voor dit doel.

Daarnaast de aankopen spaarrekening. Die had nog even een goede boost nodig, omdat ik inmiddels 2 nieuwe kasten besteld heb. 1 gewone kast en 1 ladekast. Dit stond al een langere tijd in de planning en omdat de kamer waar het moet komen binnenkort afgemaakt wordt, zijn deze kasten inmiddels besteld. Op deze spaarrekening heb ik 1000 euro gezet. Daardoor blijft er ook na de betaling van de kasten nog geld op staan. En zo kan ik gaan kijken hoe ik het doelbedrag hiervoor kan gaan halen. Dit wordt nu een stuk gemakkelijker.

Tot slot heb ik ook nog 500 euro op de investeren spaarrekening gezet. Gewoon omdat het prettig is om ook die rekening weer aan te vullen. Zo heb ik dus weer een hele hoop bedragen op spaarrekeningen kunnen zetten, waarvan ik het nodig vond om ze even een boost te geven. Ik kan hierdoor weer flink wat van mijn lijstje afstrepen en dat geeft echt een heel lekker gevoel! Want ik vond van bepaalde spaarrekeningen dat er gewoon echt te weinig geld op stond voor die jaren bij de post werken en daarom heb ik daar nu iets aan gedaan!

Leestip: Onderhoud en APK 2022, de kosten!

Heb jij recent nog (veel) spaarrekeningen aangevuld?

Hoe ik 5000 euro verdeelde