Hoe ik de 1e klusweek ervaren heb

Hoe ik de 1e klusweek ervaren heb

28 april 2022 4 Door Marìs

In dit artikel lezen jullie hoe ik de 1e klusweek ervaren heb. Afgelopen week is de klusser begonnen. Die zal 4 weken bezig zijn en misschien na mijn vakantie nog terug moeten komen voor wat dingetjes. Maar hopelijk is hij voor mijn vakantie helemaal klaar.

Hoe ik de 1e klusweek ervaren heb

Hoe ik de eerste klusweek ervaren heb

Deze keer lezen jullie uitgebreid hoe ik de eerste klusweek ervaren heb, en wat er nog staat te gebeuren. Want ik heb een waslijst een klussen opgegeven, een a-viertje vol. Inmiddels hebben jullie al begrepen dat ze gestart zijn met het isoleren van alle tussenmuren van beide buren. Zowel boven als beneden.

Leestip: 3 bestellingen gedaan!

Dit heeft 2 redenen; geluid dempen, want je hoorde de buren letterlijk praten. Niet woordelijk, maar als er een woordje net even wat harder geroepen werd, dan hoorde je het wel letterlijk. Daar heb ik geen behoefte aan. En daarnaast merkte ik dat er via de buren warmte naar mij toe kwam, dat is leuk voor mij, maar als ik straks mijn eigen verwarming heb niet leuk voor mij, omdat er dan warmte verloren gaat. Dat vind ik zonde, vandaar dit besluit.

Vanaf volgende week

Vanaf volgende week wordt er ook een start gemaakt met alle muren en plafonds verven. En ook daar word ik héél erg blij van, ik vond het zo ongezellig om al die tijd tegen die kale kleurloze muren aan te kijken die alleen gestuukt waren. Maar omdat het nog geïsoleerd zou worden, had verven nog geen nut. Het plafond in de woonkamer wordt gespoten komende dinsdag, dus ik heb alle spullen weg moeten halen/ moeten inpakken, het voelt daardoor weer alsof ik nét verhuisd ben. Maar ik verheug mij echt zó enorm op het eindresultaat!

Nog even en ik heb EINDELIJK een gezellig huis met kleur op de muren!! En eindelijk nette plafonds, waar de lampen opgehangen kunnen worden. Al 3 jaar lang kijk ik tegen verhuislampen aan. Ik vind het geen nut hebben om lampen op te laten hangen die er later toch weer af moeten. Ik had natuurlijk in het begin nooit verwacht dat het 3 jaar zou duren voordat deze klus eindelijk opgepakt zou worden. Verder vind ik het allemaal vrij stressvol, omdat ik steeds dingen moet verplaatsen en mijn huis voor mijn gevoel niet van mij is op dit moment. Maar ik ben straks erg opgelucht als het helemaal mooi is! Dan ga ik daar heerlijk jaren van genieten.

En verder?

Verder staan er nog véél meer klussen op het programma. Op zolder heb ik houten luiken zitten, waarvan er 4 open kunnen met schroeven. Deze krijgen alle 4 een magneetsluiting en een handvat. Wel zo makkelijk. Ook worden deze komende week geschuurd en gewit. Zo wordt de zolder stukje bij beetje ook steeds wat lichter en mooier.

Leestip: Inflatie!

Ook staat er op de lijst; trap schuren en trapgat (beide etages) witten, alle muren en plafonds door het gehele huis verven dus, kort gezegd. Het ene blijft wit, maar het merendeel krijgt een kleurtje. Deels beige en deels een lichte zandkleur, waar een ietwat gele tint in zit. Precies de kleuren die ik ook in mijn flat had, want die bevielen mij prima. Ook krijg ik plinten door het hele huis op de muren. De klusser had een voorbeeld meegenomen van wat hij meestal gebruikt, maar dat is zo’n idioot hoge plint (11 centimeter!!) dat vind ik klassiek ogen en dus niet mooi.

Het past gewoon niet in mijn huis en is ook totaal niet mijn smaak. Eerlijk gezegd vind ik het oerlelijk. Ik wil graag iets van 5 a maximaal 6 cm hoog. Dus dat wordt nu netjes geregeld! De plinten worden overigens allemaal gewoon wit.

Tot slot

Tevens staan er buiten diverse klussen op het programma, zoals een afdakje isoleren. Het plafond daarvan is aan het verpulveren (dat zijn nu geperste rietplaten) en er komt kou door naar binnen. Ook staat er op het programma om alle kozijnen en nieuwe binnendeuren te verven, want die komen aan in de grondverf. Her en der komen er wat elektrapunten bij, omdat er rolluiken komen.

Ook wordt de gangkast vernieuwd, want die kast is al uit 1984 en hard aan vervanging toe. Het zijn 2 aparte kasten aan elkaar vast. In de ene zit het water en in de andere de stroom. In de kast van het water komen ook planken te zitten, zodat ik daar wat spullen in kwijt kan zoals handschoenen en mutsen en schoenen. Tot slot komen er ook nog koplatten op alle binnenkozijnen bij de deuren, omdat er tegen het hout aan gestuukt is, gaat het ernaast scheuren en dat is lelijk. Dat los je op met koplatten. Daarnaast wordt er ook nog gekit op diverse plekken in huis, omdat het of lelijk, of nog niet gedaan is. En als dat dan allemaal klaar is, gaan we dingen ophangen! Foto’s en schilderijen en plankjes en dergelijke.

Leestip: 40.000 euro erbij!

Wat vinden jullie van plinten a 11 centimeter hoog? Jouw smaak? Of ook totaal niet?

Hoe ik de eerste klusweek ervaren heb