Hoe Ina M over geld denkt

Hoe Ina M over geld denkt

20 november 2020 5 Door Marìs

In het interview van vandaag kunnen jullie lezen hoe Ina M over geld denkt. Het is weer een leuk interview geworden, dus lees weer gezellig mee!

Hoe Ina M over geld denkt

Hoe Ina M over geld denkt

Vandaag kunnen jullie lezen hoe Ina M over geld denkt. Het zou leuk zijn als jullie ook mee willen doen aan dit interview! Dit is mogelijk door het google forms formulier met de vragen erop in te vullen. Ik zie geen persoonlijke gegevens, alleen jouw antwoorden. De link vind je onderaan dit interview.

Leestip: Nét onder de grens!

Stel jezelf voor, wie ben je, wat voor werk doe je, woon je alleen of heb je een gezin?

Mijn naam is Ina en ik woon samen met mijn man en ons hondje. Wat voor werk ik doe? Teer punt! Volgende vraag!

Wat was jouw grootste miskoop ooit? En hoe denk jij over geld in het algemeen?

We wilden ooit een bankstel. In de folder stond ‘Bankstel Perelement fl 500,–‘. In de winkel kwamen we erachter dat het de set geen ‘Perelement’ heette, maar dat het een drukfout betrof, en dat het bankstel zoals wij het wilden met vier relax-elementen op 2500 gulden kwam. De verkoper hield een slim betoog en wij besloten zomaar even een lening af te sluiten. Nog nooit zo’n spijt ergens van gehad. De bank bleek van matige kwaliteit en de lening hadden we pas na 8 jaar afbetaald. Sindsdien hebben we de afspraak niets boven de 100 euro te kopen zonder er een nachtje over te slapen. En alleen lenen om een huis te kopen!

Wat is jouw beste uitgave ooit waar je nu nog steeds blij mee bent?

Ik heb pas sinds 2 maanden internet op mijn mobiel en dáár ben ik toch wel zo blij mee! Ik gunde mezelf dat nooit, omdat ik heel veel thuis ben, maar heb er nu al super veel gebruik van gemaakt.

Wat is/ zijn jouw spaardoel(en)? Wanneer en hoe wil je deze behalen?

Op dit moment sparen we voor diverse projecten in en om het huis én tegelijkertijd voor een vakantiepotje. We hebben een camper en willen daar natuurlijk wel graag mee de weg op. Elke extra euro gaat doormidden tot de vakantiepot op 2500 zit.

Spaar je via automatische overschrijving of schrijf je het gewoon lekker elke maand zelf over? En waarom?

Salaris komt binnen op onze betaalrekening. Zodra dat binnen is, maak ik een deel over naar de vaste lasten-rekening zodat daar voor 2 maanden op staat. Het andere deel gaat naar de spaarrekening. Vanwege diverse toeslagen verschilt het bedrag per maand.

Welke uitgave had je liever niet gehad?

In augustus moesten we met spoed onze lease-auto inleveren, omdat we anders onze hypotheek niet kregen. Maar mijn man móet met de auto naar zijn werk, dus we hebben ook weer met spoed een tijdelijke auto moeten kopen. Die we helaas voor veel minder geld weer konden doorverkopen. Zo werkt de markt nou eenmaal, maar zuur was het wel.

Geef jij jezelf ook overal een budget voor per categorie? Of doe je niet aan budgetteren?

We werken met een huishoudbudget. Daarvan doen we alle uitgaven die niet onder vaste lasten vallen.

Kopen of huren? Wat heeft je voorkeur, waarom & in wat voor huis woon je nu?

Kopen, absoluut. We hebben net ons tweede koophuis verkocht en veel winst gemaakt. De overwaarde hebben we in ons nieuwe huis gestoken.

Wat is jouw zwakke plek qua uitgaven? En wat ga je er tegen doen/ wat doe je er tegen?

Impuls-aankopen. Ik shop daarom amper en werk altijd met een lijstje. Boodschappen doe ik eens in de week en nooit met honger.

Hoe ziet jouw geld-toekomst eruit over 3 jaar?

Over drie jaar hebben we hopelijk ons huis helemaal naar wens opgeknapt en kunnen we gaan sparen voor mijn droomreis. Ik hoop dan qua ondernemingen quitte te spelen.

Wat is de beste tip op financieel gebied die je ooit gehoord, gelezen en/ of toegepast hebt?

Oei, dat zijn er zoveel! Ik doe de meest dubbele, van Jean-Marie Pfaff (ja, zelfs daar kan je van leren, haha). “Mooie dingen zijn er om te gebruiken en van te genieten”. Die pas ik als volgt toe: laat iets niet ongebruikt in de kast staan, maar gebruik het en geniet ervan! Die speciale fles wijn, maar ook een chocoladeletter of een mooie kaars. Steek dat ding gewoon aan!

Leestip: De financiële wereld van René van H!

Bedankt voor het interview Ina! Leuk om te lezen over het bankstel en je auto en ook begrijpelijk, daar zou ik ook van hebben gebaald! Het was erg leuk om met je mee te lezen en te zien hoe jij over geld denkt. Hopelijk zullen nog veel mensen jouw voorbeeld volgen en meedoen!

Wil je ook meedoen met dit interview? Dat kan! Je kunt het formulier invullen via Google forms. Dan zie ik de antwoorden verschijnen. Ik zie verder geen persoonlijke gegevens van je, zoals je mailadres of wat dan ook. Dus je kunt het geheel anoniem invullen. Zou je dan wel een naam met een Initiaal van een achternaam willen opgeven? Zo kan ik de diverse interviews op mijn blog makkelijker onderscheiden. Alvast bedankt!

Wat vonden jullie van het interview? Doe ook mee en laat weten hoe jij over geld denkt!

Hoe Ina M over geld denkt