Hoe Marlies B over geld denkt

Hoe Marlies B over geld denkt

11 december 2020 2 Door Marìs

Hoe Marlies B over geld denkt kunnen jullie vandaag lezen in dit leuke interview. Zij deelt onder anderen haar grootste miskoop.

Hoe Marlies B over geld denkt

Hoe Marlies B over geld denkt

Vandaag kunnen jullie lezen hoe Marlies B over geld denkt. Het zou leuk zijn als jullie ook mee willen doen aan dit interview! Dit is mogelijk door het google forms formulier met de vragen erop in te vullen. Ik zie geen persoonlijke gegevens, alleen jouw antwoorden. De link vind je onderaan dit interview.

Leestip: Nét onder de grens!

Stel jezelf voor, wie ben je, wat voor werk doe je, woon je alleen of heb je een gezin?

Mijn naam is Marlies en ik ben 35 jaar. Ben getrouwd, en woon samen met mijn man en 2 kinderen van 8 en 11 jaar. Ik werk als zzp’er, parttime, en mijn man werkt fulltime in dienstverband.

Wat was jouw grootste miskoop ooit? En hoe denk jij over geld in het algemeen?

Mijn grootste miskoop ooit, is denk ik dan een autootje die ik jaren geleden heb gekocht. Niet via een garage. Daar was al snel wat mis mee, er waren een hoop kosten aan, dus dat is een dure leerschool geweest voor ons. Dat doen we nooit meer.

Wat is jouw beste uitgave ooit waar je nu nog steeds blij mee bent?

Dat zal onze benedenverdieping zijn. Een paar jaar geleden hebben we alles aangepakt en nieuwe meubels en accessoires gekocht. Hier zijn we nog steeds erg blij mee!

Wat is/ zijn jouw spaardoel(en)? Wanneer en hoe wil je deze behalen?

Wij willen graag een buffer hebben voor nood, of als er in ons huis iets vervangen moet worden, van 12.500 euro. Die hebben we nu ook behaald gelukkig, maar deze mag altijd hoger. We sparen ook voor de studie van de kinderen, hier willen we graag 10.000 euro voor hebben staan. We zijn al over de helft! Ook voor andere doelen, zoals voor de auto’s hebben we potjes.

Spaar je via automatische overschrijving of schrijf je het gewoon lekker elke maand zelf over? En waarom?

Als het salaris gestort is, hebben we wel een vast bedrag (600 euro) dat we willen sparen. En dan bekijk ik op dat moment hoeveel ik naar welk potje stort. En als we van de kinderbijslag over hebben, kan er zo ook wel eens wat extra naar de spaarrekening gaan.

Welke uitgave had je liever niet gehad?

Vorig jaar moesten we het dakleer vervangen van ons huis, dat was toch zo’n 1000 euro.

Geef jij jezelf ook overal een budget voor per categorie? Of doe je niet aan budgetteren?

Met de boodschappen (soms ook een klein cadeautje voor kinderfeestjes bijvoorbeeld, of spulletjes bij de drogist) probeer ik het elke week voor 150 euro te redden. Zo hou ik toch een beetje grip op ons geld. Dit doe ik het liefste contant. Verder ga ik niet per categorie budgetteren. Ik weet precies wat we kunnen doen.

Kopen of huren? Wat heeft je voorkeur, waarom & in wat voor huis woon je nu?

Wij wonen in een koophuis. Dit heeft onze voorkeur, omdat we hopen dat ons huis uiteindelijk ook een spaarpotje voor ons is.

Wat is jouw zwakke plek qua uitgaven? En wat ga je er tegen doen/ wat doe je er tegen?

Te vaak in de week boodschappen doen. We werken wel met een lijstje, maar toch komen we allebei met extra dingen thuis.

Hoe ziet jouw geld-toekomst eruit over 3 jaar?

Over 3 jaar hopen we dat de spaarrekening voor de studie van de kinderen een stuk is bijgevuld, misschien zelfs tot ons streefbedrag, als er verder geen tegenslagen komen…

Wat is de beste tip op financieel gebied die je ooit gehoord, gelezen en/ of toegepast hebt?

Doe leuke dingen met je gezin, geniet nu! En natuurlijk ook elke maand wat geld apart zetten, ook al is het maar een klein beetje! Zo hou je je leven leuk, als je jezelf ook eens wat gunt.

Leestip: De financiële wereld van René van H!

Bedankt voor het interview Marlies! Leuk om te lezen hoe jullie het doen en een mooie tip op het laatst! Want van het leven genieten vind ik zelf ook erg belangrijk. Het was erg leuk om met je mee te lezen en te zien hoe jij over geld denkt. Hopelijk zullen nog veel mensen jouw voorbeeld volgen en meedoen!

Wil je ook meedoen met dit interview? Dat kan! Je kunt het formulier invullen via Google forms. Dan zie ik de antwoorden verschijnen. Ik zie verder geen persoonlijke gegevens van je, zoals je mailadres of wat dan ook. Dus je kunt het geheel anoniem invullen. Zou je dan wel een naam met een Initiaal van een achternaam willen opgeven? Zo kan ik de diverse interviews op mijn blog makkelijker onderscheiden. Alvast bedankt!

Wat vonden jullie van het interview? Doe ook mee en laat weten hoe jij over geld denkt!

Hoe Marlies B over geld denkt