Hoe Mirre over geld denkt

Hoe Mirre over geld denkt

30 oktober 2020 1 Door Marìs

Hoe Mirre over geld denkt. Vandaag lezen jullie in dit interview hoe Mirre over geld denkt! Zij heeft ook een eigen blog en is bezig met haar financiën.

Hoe Mirre over geld denkt

Hoe Mirre over geld denkt

In het interview van vandaag lezen jullie hoe Mirre over geld denkt. Dit is weer een leuk nieuw interview en het zou leuk zijn als meer van jullie mee zouden willen doen! Dit is mogelijk door het google forms formulier met de vragen erop in te vullen. Ik zie geen persoonlijke gegevens, alleen jouw antwoorden

Leestip: Nét onder de grens!

Stel jezelf voor, wie ben je, wat voor werk doe je, woon je alleen of heb je een gezin?

Ik ben Mirre, 36 jaar. Ik woon met mijn gezin in Gelderland sinds een klein jaar. Daarvoor woonden we in Den Haag. Ik geniet enorm van de rust en ruimte die hier is. Ik heb een enorme tuin en daar probeer ik ook te moestuinieren en groener te leven.

Het is een heel bewuste keus geweest om de drukke randstad te verruilen voor ‘het platteland’ en dichter bij familie te gaan wonen. Ik werk nu een dag per week als assistent voor een medische praktijk en beheer hun website. Ik blog ook op www.life4mama.blogspot.nl. Ooit begonnen als mama-blog, maar mijn passie is: mensen helpen met hun geld. Dus daar schrijf ik vooral over.

Wat was jouw grootste miskoop ooit? En hoe denk jij over geld in het algemeen?

Mijn grootste miskoop ooit was onze slaapbank. We kochten hem voor ongeveer 900 Euro, en hij hoorde bij dezelfde meubelserie als onze gewone bank. Maar ze pasten niet samen in de woonkamer. De slaapbank is misschien 5x gebruikt door logées voordat hij de deur uitging, want hij stond vooral in de weg. Ik besefte vooral dat het een enorme miskoop was toen ik nadacht over hoeveel geld ik had uitgegeven aan ons bed (300 euro of zo), in vergelijking met die slaapbank. Idioot gewoon, gelukkig lang geleden.

Ik vind geld best wel belangrijk, en ik wil het ook op de beste manier uitgeven. Ik heb hierdoor soms moeite om geld aan mezelf uit te geven, of aan dingen die ik heel mooi of belangrijk vind. Als ik een taartje koop, koop ik niet de lekkerste, maar degene met korting. Krom eigenlijk. Gelukkig is mijn man hier totaal anders in en moedigt hij me aan om er anders in te staan. Zo zijn we samen in balans.

Wat is jouw beste uitgave ooit waar je nu nog steeds blij mee bent?

Onze huidige bank. Erg duur vond ik, maar hij zit zo heerlijk en is zo mooi. Blij dat ik me heb laten overhalen.

Wat is/ zijn jouw spaardoel(en)? Wanneer en hoe wil je deze behalen?

Ik heb zoveel doelen, maar helaas zijn ze niet allemaal te halen.
Op dit moment sparen we voor een aantal vaste potjes, maar de grootste pot is voor de aanbouw aan ons huis. De verbouwing begint in februari en we hebben een groot deel van het geld al staan (komt uit de verkoop van ons vorige huis). Maar de ‘onvoorziene kosten’ en extra kosten zoals verf, laminaat, kasten, gordijnen etc hebben we nog niet bij elkaar.

In mei is de oplevering, dus dan moeten we alles bij elkaar hebben, maar op dit moment zijn we er nog lang niet. Dus dat is een groot doel, maar hoe we het moeten halen weet ik nog niet. Ik werk zoveel mogelijk over om extra geld te verdienen, bespaar hard en ik doe online mee met heel veel spaarprogramma’s en klik-websites. Ik doe echt mijn best in elk geval.

Spaar je via automatische overschrijving of schrijf je het gewoon lekker elke maand zelf over? En waarom?

Automatische overschrijving. Lekker makkelijk en geen omkijken meer naar. Daarnaast passen we minimaal eens per jaar alle bedragen aan, en indien nodig tussendoor ook. Dus het voelt niet alsof ik niet bewust spaar.
Wat overblijft op de betaalrekening maken we wel handmatig over naar de spaarrekening.

Welke uitgave had je liever niet gehad?

Achterstallig onderhoud aan dit huis. De vorige bewoners hebben het helaas minder goed onderhouden dan gedacht/ verwacht/ gezegd dus daar hebben we wel last van.

Geef jij jezelf ook overal een budget voor per categorie? Of doe je niet aan budgetteren?

Wij budgetteren alles en kijken ook wel achteraf of het is gelukt, maar niet elke dag of zo. Ik check wel elke dag de rekening, en dan weet ik wel ongeveer welk bedrag er zou moeten staan in welke tijd van de maand. Daar let ik wel op.

Kopen of huren? Wat heeft je voorkeur, waarom & in wat voor huis woon je nu?

Kopen, we wonen inmiddels al in ons 3e koophuis. Misschien iets teveel huizen gekocht, maar nu zijn we van plan hier de rest van ons leven te blijven wonen (daarom ook de verbouwing en de slaapkamer beneden). Over 29 jaar hypotheekvrij, maar liever nog een stuk eerder.

Wat is jouw zwakke plek qua uitgaven? En wat ga je er tegen doen/ wat doe je er tegen?

Uit eten, lunchen op een terrasje, drankje doen in de stad… horeca fan! Maar nu met corona bespaar ik hier flink op 😉

Hoe ziet jouw geld-toekomst eruit over 3 jaar?

Geen idee! Ik hoop op een baan met iets meer uren en salaris. Mag ook alleen meer salaris zijn trouwens 😉 Of meer passieve inkomsten uit mijn blog en andere verdiensten. Op termijn zou ik wel weer lagere maandlasten willen, zodat mijn man iets minder kan gaan werken. Genoeg geld om zonder zorgen te kunnen leven en ook vrijgevig te kunnen zijn.

Wat is de beste tip op financieel gebied die je ooit gehoord, gelezen en/ of toegepast hebt?

Een budget is geen manier om je te beperken, maar een plan om te zorgen dat je geld naar de goede dingen gaat. De dingen die jij belangrijk vindt.
Ik begon ook niet met budgetteren omdat we niet genoeg geld hadden, maar omdat ik meer geld wilde overhouden voor belangrijke dingen. Aflossen van de hypotheek bijvoorbeeld. Dit heeft echt een positieve invloed gehad op ons.

Leestip: De financiële wereld van René van H!

Bedankt voor het interview Mirre! Hele mooie uitspraak bij je antwoord op de laatste vraag! Het was leuk om met je mee te lezen om te zien hoe jij over geld denkt. Hopelijk zullen nog veel mensen volgen!

Wil je ook meedoen met dit interview? Dat kan! Je kunt het formulier met de vragen (gewoon Nederlands uiteraard) invullen via Google forms. Dan zie ik de antwoorden verschijnen. Ik zie verder geen persoonlijke gegevens van je, zoals je mailadres of wat dan ook. Dus je kunt het geheel anoniem invullen.

Zou je dan wel een naam met een Initiaal van een achternaam willen opgeven? Zo kan ik de diverse interviews op mijn blog makkelijker onderscheiden. Alvast bedankt!

Wat vonden jullie van het interview? Doe ook mee en laat weten hoe jij over geld denkt!