Hoe Nicole van R over geld denkt

Hoe Nicole van R over geld denkt

27 november 2020 2 Door Marìs

In het interview van vandaag lezen jullie hoe Nicole van R over geld denkt. Dus lees weer gezellig mee!

Hoe Nicole van R over geld denkt

Hoe Nicole van R over geld denkt

Vandaag kunnen jullie lezen hoe Nicole van R over geld denkt. Het zou leuk zijn als jullie ook mee willen doen aan dit interview! Dit is mogelijk door het google forms formulier met de vragen erop in te vullen. Ik zie geen persoonlijke gegevens, alleen jouw antwoorden. De link vind je onderaan dit interview.

Leestip: Nét onder de grens!

Stel jezelf voor, wie ben je, wat voor werk doe je, woon je alleen of heb je een gezin?

Mijn naam is Nicole, ik ben 26 jaar en heb een blog over financiën & besparen: The Budget Life. Ik blog al ruim 9 jaar en dat doe ik nog steeds met heel veel plezier. Ik vind het heel tof om anderen te inspireren om bewust te worden van hun inkomsten en uitgaven en in kaart te brengen hoe ze meer met minder geld kunnen doen.
In het dagelijks leven ben ik ondernemer. Naast mijn blog ben ik freelance online marketeer en help ik bedrijven met online marketing om hun website beter vindbaar te maken in de zoekmachines. Ik woon in een jaren ’60 appartement in Veenendaal dat ik eind 2018 heb gekocht.

Wat was jouw grootste miskoop ooit? En hoe denk jij over geld in het algemeen?

Écht grote miskopen heb ik gelukkig niet echt, omdat ik altijd goed nadenk over wat ik wil kopen. Maar als ik dan toch iets moet noemen, dan is dat een vest van €60,- dat ik maar één keer gedragen heb. 

Geld in het algemeen: Ik zie geld als een middel om je grootste dromen te realiseren. Bedenk eens wat jij echt graag wilt in je leven (een mooie reis maken, eerder met pensioen, een grote tuin met zwembad)… voor 9 van de 10 doelen heb je geld nodig om deze te kunnen realiseren. Daarom vind ik het een uitdaging om op zoek te gaan naar manieren om te besparen én om mijn geld meer waard te maken door slim te investeren.

Wat is jouw beste uitgave ooit waar je nu nog steeds blij mee bent?

Mijn koopappartement! Een heel fijn appartement van 90 vierkante meter dat ik echt tot mijn plekje heb gemaakt. Ik woon hier superfijn! En ook fijn dat ik inmiddels een leuke overwaarde van zeker €25.000 heb. Dat woont nog nét iets fijner 🙂

Wat is/ zijn jouw spaardoel(en)? Wanneer en hoe wil je deze behalen?

Bij de aankoop van mijn huis, heb ik een starterslening afgesloten bij de gemeente Veenendaal. Daardoor kon ik €32.000 extra lenen. De eerste drie jaar is deze lening aflossingsvrij. Volgend jaar november moet ik beginnen met aflossen, maar mijn doel is om dit bedrag bij elkaar te sparen en in één keer af te kunnen lossen. Als me dat lukt, betaal ik helemaal geen rente. Voor je beeldvorming: dat zou me zo’n €10.000 rente besparen over de gehele looptijd.
Daarnaast spaar ik voor een grote reis die ik hopelijk in 2021 kan maken. Als ik mijn starterslening heb afgelost, wil ik gaan sparen voor een vakantiehuisje dat ik samen met mijn zusje wil kopen voor eigen gebruik en verhuur. Een mooi, lange termijn spaardoel.

Spaar je via automatische overschrijving of schrijf je het gewoon lekker elke maand zelf over? En waarom?

Omdat ik ondernemer ben, zijn mijn inkomsten nooit hetzelfde. Daarom spaar ik ook geen vast bedrag, maar kies ik ervoor om een variabel bedrag te sparen. Aan het einde van de maand kijk ik welk bedrag ik over heb. Op basis van prioriteit verdeel ik dat bedrag over mijn beleggingen en spaarpotjes. De komende 12 maanden zal de focus iets meer op sparen liggen dan op beleggen, omdat ik heel graag die €32.000 bij elkaar wil sparen om mijn lening af te lossen.

Welke uitgave had je liever niet gehad?

Ik betaal elke maand €160,- aan servicekosten in mijn flat. Dat vind ik best veel geld. Achteraf had ik misschien beter een eigen huis op eigen grond kunnen kopen en die €160,- kunnen gebruiken voor iets hogere hypotheeklasten. Anderzijds draai je bij een eigen huis wel volledig op voor de kosten aan onderhoud. Laatst las ik dat dat ook neerkomt op zo’n €300,- per maand, dus misschien ben ik nu als nog beter/ goedkoper uit.

Geef jij jezelf ook overal een budget voor per categorie? Of doe je niet aan budgetteren?

Alleen voor boodschappen heb ik een budget, mijn doel is om per maand niet meer dan €180,- uit te geven. Of dat lukt? In 50% van de gevallen wel, in 50% van de gevallen niet, haha. Een mooie om volgend jaar wat meer op te sturen.

Kopen of huren? Wat heeft je voorkeur, waarom & in wat voor huis woon je nu?

Zie eerdere antwoorden.

Wat is jouw zwakke plek qua uitgaven? En wat ga je er tegen doen/ wat doe je er tegen?

Oei, lastig! Over het algemeen ben ik tevreden met wat ik uitgeef aan elke categorie. Als ik dan toch iets moet noemen, dan kies ik de categorie kleding. Ik schrik elk jaar weer als ik alle bedragen optel van mijn uitgaven aan kleding. Ik schrik er vooral van omdat ik me echt afvraag: wat heb ik dan in vredesnaam gekocht? Kleding kopen is dus iets wat ik bewuster moet gaan doen. Gelukkig gaat me dat dit jaar al een stuk beter af door écht kritisch te kijken naar een kledingstuk en niet meer online te shoppen.

Hoe ziet jouw geld-toekomst eruit over 3 jaar?

Ik hoop dan dat ik mijn hypotheeklasten al drie jaar op rij heb kunnen verlagen door extra af te lossen en ik hoop dan een belegd vermogen van minimaal €20.000 te hebben. Daarnaast hoop ik ook over drie jaar in een wat groter huis te wonen met eigen tuin.

Wat is de beste tip op financieel gebied die je ooit gehoord, gelezen en/ of toegepast hebt?

Mijn beste tip is om zodra je financiële verantwoordelijkheden krijgt (vaak vanaf je 18e, maar bij voorkeur nog eerder), je financiële situatie doorlopend inzichtelijk te maken. Door elke maand bij te houden wat er inkomt en uitgaat (bijvoorbeeld in een Spreadsheet of app), ben je je veel bewuster van jouw financiële situatie en ontdek je waar ruimte is om te besparen of ruimte om meer te besteden.

Leestip: De financiële wereld van René van H!

Bedankt voor het interview Nicole! Leuk om te lezen hoe je met geld bezig bent en succes met het aflossen van je starterslening! Het was erg leuk om met je mee te lezen en te zien hoe jij over geld denkt. Hopelijk zullen nog veel mensen jouw voorbeeld volgen en meedoen!

Wil je ook meedoen met dit interview? Dat kan! Je kunt het formulier invullen via Google forms. Dan zie ik de antwoorden verschijnen. Ik zie verder geen persoonlijke gegevens van je, zoals je mailadres of wat dan ook. Dus je kunt het geheel anoniem invullen. Zou je dan wel een naam met een Initiaal van een achternaam willen opgeven? Zo kan ik de diverse interviews op mijn blog makkelijker onderscheiden. Alvast bedankt!

Wat vonden jullie van het interview? Doe ook mee en laat weten hoe jij over geld denkt!

Hoe Nicole van R over geld denkt