Hoe Nicole W over geld denkt

Hoe Nicole W over geld denkt

23 oktober 2020 6 Door Marìs

Hoe Nicole W over geld denkt. Vandaag lezen jullie in dit interview hoe Nicole over geld denkt!

Hoe Nicole W over geld denkt

Hoe Nicole W over geld denkt

Hoe Nicole W over geld denkt. In dit interview van vandaag lezen jullie hoe Nicole over geld denkt. Dit is eventjes geleden ingevuld, maar nu eindelijk online! Iedereen kan meedoen, dus kijk vooral lekker verder en vul het interview ook in!

Leestip: Nét onder de grens!

Stel jezelf voor, wie ben je, wat voor werk doe je, woon je alleen of heb je een gezin?

Mijn naam is Nicole W, 49 jaar. Ik ben 25 jaar samen met manlief, waarvan 22 jaar getrouwd. Onze zoon is 20 jaar en onze dochter bijna 15 jaar. We wonen in een dorp naast Amsterdam. Al mijn hele werkzame leven, werk ik bij een gemeente. Eerst 27 jaar bij de gemeente waar ik woon, en sinds een jaar bij de mediastad van Nederland. Ik werk gemiddeld 25 uur per week.

Wat was jouw grootste miskoop ooit? En hoe denk jij over geld in het algemeen?

Toen mijn man en ik net samen woonden, hebben we impulsief een CDI speler gekocht. Een ontzettende miskoop. Heel duur ook, omdat je een speciale kaart erbij nodig had. We kozen ook voor een luxe uitvoering en wat CDI’s erbij en dat grapje kostte ons wel 1500 gulden. Er kwam bijna niets uit op CDI wat de moeite waard was. Nooit gebruikt verder, alleen voor gewone CD’s. Een goede les voor de toekomst.

Wat is jouw beste uitgave ooit waar je nu nog steeds blij mee bent?

Een gouden ketting die ik op aandringen van manlief kocht op Kreta. Die draag ik nog elke dag met plezier.

Wat is/ zijn jouw spaardoel(en)? Wanneer en hoe wil je deze behalen?

We hebben een buffer waar we nooit aankomen (staat ook op een andere bank dan de andere rekeningen). We hebben een spaarrekening waar we op sparen zonder doel. Dit kan echt voor van alles zijn. Daarnaast hebben we onder de spaarrekening een aantal spaarpotjes, te weten: een korte vakantie als ik 50 jaar word, aflossen hypotheek. Daar gaat elke maand geld naartoe wanneer het salaris van man gestort wordt. Ook sparen we voor de kinderen.

Spaar je via automatische overschrijving of schrijf je het gewoon lekker elke maand zelf over? En waarom?

Ik schrijf het elke maand zelf over. Dat geeft me een goed gevoel.

Welke uitgave had je liever niet gehad?

Toen manlief de lease auto inleverde bleek er wat verborgen schade, waarvoor we kosten moesten betalen. Dat liep nog aardig in de papieren en voelde minder goed. Uiteindelijk heeft de leasemaatschappij er wel wat af gedaan, maar toch.

Geef jij jezelf ook overal een budget voor per categorie? Of doe je niet aan budgetteren?

We hebben geen budgetten. Ook niet voor boodschappen, uit eten of leuke dingen. Ik kijk wel altijd of we voor de laatste twee geld over hebben. Bij boodschappen doen let ik niet op een budget. We kopen vlees meestal bij de slager en brood bij de bakker. De rest haal ik bij de supermarkt. We houden allebei van lekker en uitgebreid koken en eten. Dat mag wat kosten. Met twee grote kinderen gaat er veel geld uit aan boodschappen, schoolkosten en zakgeld. Wij zijn redelijk gul. Ze werken allebei en sparen zelf ook.

Kopen of huren? Wat heeft je voorkeur, waarom & in wat voor huis woon je nu?

Een koophuis heeft onze voorkeur en daar wonen we ook in. Nu in een eengezinswoning met ruime tuin. We gaan met een jaar of twee verhuizen naar een appartement in de buurt van mijn werk. Nu is dat nog niet handig met de kinderen en hun opleidingen.

Wat is jouw zwakke plek qua uitgaven? En wat ga je er tegen doen/ wat doe je er tegen?

Ik ben makkelijk met geld, vooral met uit eten gaan, eten afhalen etc. We hebben het goed, lage woonlasten en een auto van de zaak. Soms gaat het wel eens te makkelijk en dan trek ik de maand daarna even de teugels aan.

Hoe ziet jouw geld-toekomst eruit over 3 jaar?

Ik kan nog flink groeien qua salaris, in mijn functie en manlief maakt ook nog steeds stappen. We willen ook (meer) gaan beleggen, omdat we dan minder kosten hebben voor de kinderen (als het goed is :))

Wat is de beste tip op financieel gebied die je ooit gehoord, gelezen en/ of toegepast hebt?

Pay yourself first. De avond voor mijn salaris komt, boek ik het restant op de betaalrekening naar de spaarrekening. Van het nieuwe salaris boek ik altijd direct de bedragen weg naar de spaarrekening. Weg is weg.

Leestip: De financiële wereld van René van H!

Bedankt voor het interview Nicole! Het was leuk om met je mee te lezen om te zien hoe jij over geld denkt.

Wil je ook meedoen met dit interview? Dat kan! Je kunt het formulier met de vragen (gewoon Nederlands uiteraard) invullen via Google forms. Dan zie ik de antwoorden verschijnen. Ik zie verder geen persoonlijke gegevens van je, zoals je mailadres of wat dan ook. Dus je kunt het geheel anoniem invullen.

Zou je dan wel een naam met een Initiaal van een achternaam willen opgeven? Zo kan ik de diverse interviews op mijn blog makkelijker onderscheiden. Alvast bedankt!

Wat vonden jullie van het interview met deze vragen? Welk interview zou jij het snelste invullen? Die van vorige week of toch liever deze?

Hoe Nicole W over geld denkt