
Hoe Rebecca S over geld denkt
Hoe Rebecca S over geld denkt lezen jullie vandaag in dit leuke interview. Lees dus weer lekker mee met het interview!
Hoe Rebecca S over geld denkt
Vandaag kunnen jullie lezen hoe Rebecca S over geld denkt. Het zou leuk zijn als jullie ook mee willen doen aan dit interview! Dit is mogelijk door het google forms formulier met de vragen erop in te vullen. Ik zie geen persoonlijke gegevens, alleen jouw antwoorden. De link vind je onderaan dit interview.
Stel jezelf voor, wie ben je, wat voor werk doe je, woon je alleen of heb je een gezin?
Ik ben Rebecca, getrouwd en heb twee kinderen onder de 3. Ik ben voornamelijk thuis bij de kinderen.
Wat was jouw grootste miskoop ooit? En hoe denk jij over geld in het algemeen?
We proberen zo zuinig mogelijk te leven, maar hebben ook geen moeite om voor iets geld uit te geven. In ons huis hebben we bijvoorbeeld verbouwingen gedaan die niet perse nodig waren, maar waar we nu heel erg blij mee zijn. Denk aan vloerverwarming en een dakraam op zolder. Een miskoop zijn de kussens op de bank, die zijn niet fijn en eigenlijk ben ik er al op uitgekeken. Maar ze zijn nog goed, dus weggooien is ook zonde. En vroeger spaarde ik boeken. Veel heb ik nooit gelezen.
Wat is jouw beste uitgave ooit waar je nu nog steeds blij mee bent?
Onze keuken. Het was een enorme verbouwing (leidingen aangepast en vanwege inductie ook de meterkast), en het heeft wat gekost, maar ik heb van nog geen enkel onderdeel spijt. Het is een grote keuken en dat is zo fijn als je van koken houdt!
Wat is/ zijn jouw spaardoel(en)? Wanneer en hoe wil je deze behalen?
Wij willen de hypotheek zo laag brengen, dat de maandlasten zo laag zijn dat we onze kinderen kunnen helpen bij het betalen van hun studie. Daarnaast sparen we voor verbeteringen aan ons huis. Omdat we geen pensioen opbouwen, zijn we ons aan het verdiepen in pensioenbeleggen /beleggen. Maar die stap is eng, dus dat is er nog niet van gekomen. Op dit moment sparen we voor de zorgverzekering die we in 1 keer betalen en een auto. We weten namelijk niet hoelang onze auto nog mee gaat. Hij is van het jaar 2001, maar heeft nooit iets. Maar dat feest houdt natuurlijk een keer op.
Spaar je via automatische overschrijving of schrijf je het gewoon lekker elke maand zelf over? En waarom?
We sparen geen vast bedrag. Wat er overblijft schrijven we over. Aangezien we heel bewust geld uitgeven, werkt dat prima voor ons. Een automatische overschrijving werkt niet voor ons. We leven op ongeveer 1 salaris. De ene maand geven we meer uit dan de andere, dat lijkt me teveel gedoe.
Welke uitgave had je liever niet gehad?
De jaarlijkse ozb aanslag. Dat is ieder jaar toch weer spannend hoeveel dat gaat worden. Het is ergens fijn om te merken dat je huis meer waard wordt, maar aan de andere kant, als je er toch blijft wonen mag de WOZ waarde wel zo laag mogelijk, en heb je niks aan zo’n prijsstijging.
Geef jij jezelf ook overal een budget voor per categorie? Of doe je niet aan budgetteren?
Ik doe daar niet aan. Wel denken we dus over elke grotere aankoop goed na en stellen we een maximaal uit te geven bedrag vast. Mijn ervaring is dat uitgaven soms onverwacht komen, zoals een nieuwe cv-ketel of auto. Daarom hebben we een buffer die we op een bedrag van 10.000 euro willen houden. Nu we grotere uitgaves zien aankomen, verhogen we de buffer. De rest gaat naar de aflossing van de hypotheek.
Kopen of huren? Wat heeft je voorkeur, waarom & in wat voor huis woon je nu?
Kopen! Ons hypotheekbedrag is zeer gunstig, daarvoor kun je nooit huren in de vrije sector. Bovendien, onze hypotheek zal nooit meer stijgen, bij huur is dat ieder jaar weer een verrassing.
Wat is jouw zwakke plek qua uitgaven? En wat ga je er tegen doen/ wat doe je er tegen?
Uitgaven aan boodschappen. In deze tijd van corona kan ik niet zomaar met 2 kinderen naar de winkel. Daardoor kopen we vaker kleinere beetjes, maar zijn we duurder uit. Misschien toch maar weer meer plannen…
Hoe ziet jouw geld-toekomst eruit over 3 jaar?
Dan is er een plan voor het pensioen, en is de hypotheek onder de ton. Hopelijk.
Wat is de beste tip op financieel gebied die je ooit gehoord, gelezen en/ of toegepast hebt?
Word niet afhankelijk van toeslagen en andere bedragen van de overheid, want die kunnen veranderen en een schuld ontstaat dan zomaar. We krijgen de hypotheekrenteaftrek daarom in 1 keer terug, en kunnen daar in principe zonder.
Leestip: De financiële wereld van René van H!
Bedankt voor het interview Rebecca! Leuk om te lezen en een mooie tip op het laatst! Het was erg leuk om met je mee te lezen en te zien hoe jij over geld denkt. Hopelijk zullen nog veel mensen jouw voorbeeld volgen en meedoen!
Wil je ook meedoen met dit interview? Dat kan! Je kunt het formulier invullen via Google forms. Dan zie ik de antwoorden verschijnen. Ik zie verder geen persoonlijke gegevens van je, zoals je mailadres of wat dan ook. Dus je kunt het geheel anoniem invullen. Zou je dan wel een naam met een Initiaal van een achternaam willen opgeven? Zo kan ik de diverse interviews op mijn blog makkelijker onderscheiden. Alvast bedankt!
Wat vonden jullie van het interview? Doe ook mee en laat weten hoe jij over geld denkt!
Ziet eruit als aardige buffer en gelukkig gaan ze goed nadenken over pensioen. Echt hoe eerder je daarin opbouwt, hoe makkelijker het is een goede voorziening te treffen. Op latere leeftijd gaat het je echt een flinke hap uit het salaris kosten.
Zijn jullie ook afhankelijk van het ene salaris, of leven jullie op 1 salaris?
We zijn inderdaad afhankelijk van dat ene salaris. Paar jaar geleden hebben we een huis gekocht met het idee dat we met 1 inkomen alle lasten kunnen betalen. Toen er kinderen kwamen werd het leven ons veel te gejaagd en we hebben er toen bewust voor gekozen dat ik ging stoppen met werken. Beste beslissing ooit, want het geeft veel stabiliteit in het gezin, helemaal nu met corona. Af en toe doe ik wat klusjes / opdrachten vanuit huis. Maar tips voor pensioenopbouw zijn welkom!
Klinkt netjes allemaal . Bewuste keuzes worden er gemaakt. Weloverwogen. Hou ik wel van 😉
[…] Hoe Rebecca S over geld denkt […]