Hoe sta ik ervoor februari 2021

Hoe sta ik ervoor februari 2021

22 februari 2021 2 Door Marìs

Vandaag heb ik voor jullie het artikel; hoe sta ik ervoor februari 2021. Ik vertel jullie in dit artikel hoe het gaat met mijn crowdfunding investeringen en met mijn beleggingen. Gewoon even een tussenstand.

Hoe sta ik ervoor februari 2021

Hoe sta ik ervoor februari 2021

Vandaag lezen jullie; hoe sta ik ervoor februari 2021. Ik geef jullie een tussentijdse update over hoe het gaat met mijn beleggingsportefeuille en crowdfunding investeringen. Want het is leuk om daar af en toe een update over te geven vind ik.

Leestip: Mijn weg met investeren en beleggen!

Ik start met mijn portefeuille. Momenteel heb ik 10x VWRL en 23x IDVY (iShares) in mijn portefeuille zitten. De waarde van mijn portefeuille is op dit moment 1349,67 euro. Wat betekent dat ik precies 217 euro in de plus sta. Dat is een mooi bedrag, vind ik! Ik begon in augustus 2019 met beleggen. Toen kocht ik 1x VWRL. Daarna ben ik pas sinds begin 2020 maandelijks gaan inleggen, wat ik nu nog steeds doe.

In eerste instantie kocht ik steeds elke maand 1 aandeel, later veranderde ik dit naar een vast bedrag per maand. Momenteel gaat er standaard elke maand 100 euro naar mijn beleggingsportefeuille, daarvan kan ik dan aankopen doen.

Crowdfunding projecten

Momenteel heb ik geïnvesteerd in 8 projecten, waarvan ik voor 1 project nog het betaalverzoek moet ontvangen. Deze maand ontving ik 42,81 euro aan terugbetaling en rente. Door de huidige situatie betalen een aantal projecten nu maandelijks alleen maar rente. Maar er zijn ook diverse projecten die wel gewoon rente én aflossing betalen.

Ook heb ik een paar projecten lopen die bijvoorbeeld gestart zijn met 2 of 3 aflossingsvrije maanden vanwege hun verbouwing. Maar als die periode voorbij is gaan ze wel voluit betalen, want zij hebben zich vanaf de start gericht op afhalen en bezorgen. En daardoor kan het bedrag dat ik maandelijks ontvang per maand verschillen. Zo ontving ik deze maand dus 42,81, maar ik weet nu al dat dit volgende maand meer zal zijn. Want van 1 project eindigt namelijk de aflossingsvrije periode. En er is 1 project wat nu begint met betalen omdat zij vorige maand hun geld ontvingen.

Zo blijft het bijna elke maand weer een ander bedrag wat ik hiervan ontvang. Wanneer je de eerste keer rente én aflossing ontvangt wordt er namelijk een bemiddelingsfee ingehouden, wat in mijn geval altijd 5 euro is (omdat ik altijd 500 euro per project investeer). Dat is eenmalig, dus de maand dáárna zal het bedrag dan alweer meer zijn. Zo blijft het lekker groeien en dat is leuk om te zien.

Ondanks de huidige situatie doen mijn projecten het toch allemaal vrij goed! Tot nog toe wordt er elke maand netjes betaald wat er is afgesproken met het crowdfunding platform. Ik ben heel benieuwd hoe zowel mijn crowdfunding projecten als mijn beleggingen zich zullen gaan ontwikkelend de komende tijd. En af en toe zal ik jullie ook zeker hiervan op de hoogte houden!

Beleggen en crowdfunding brengen beiden risico’s met zich mee, maar geen risico dat ik niet kan, of wil dragen. Ik maak hierin hele bewuste keuzes, die bij mij als persoon passen.

Leestip: Mijn inkomstenbronnen!

Hoe gaat het met jouw beleggingen en eventuele investeringen?

Hoe sta ik ervoor februari 2021