Hoe sta ik ervoor na salaris november

21 november 2019 6 Door Marìs

Hoe sta ik ervoor na salaris november. Omdat het de afgelopen maanden nogal hectisch geweest is, wil ik jullie even helemaal bijpraten. Hoe ik er nu voor sta, dat lezen jullie vandaag! Ik verklap alvast; het gaat de goede kant op.

Hoe sta ik ervoor na salaris november

Hoe sta ik ervoor na salaris november. Op het laatste moment van de verbouwing van dit jaar kwam ik er toch een heel stuk slechter voor te staan financieel. Maar hoe sta ik er nu inmiddels voor? Ik werk er natuurlijk hard aan om er zo snel mogelijk weer bovenop te komen. Vele van jullie leven ook heel lief mee, toppers zijn jullie! Daarom vind ik het ook leuk om te vertellen hoe ik er nu precies voor sta op dat gebied als mijn salaris komende maand gestort is.

Leestip: De financiële wereld van…!

Hoe het was; 1500 euro geleend van de klusser voor het verwijderen van asbest, anders hadden we nu op dit moment nog steeds met een mega koud noodpui van hout gezeten beneden. 1000 euro in min, wat al teruggebracht was naar 500 in de min met mijn salaris van oktober.
En tot slot kwam er 2 weken geleden ook nog even een rekening binnen van 484 euro voor de grote container die half oktober weggehaald was. Au! Dat was niet besproken. Maar dat komt omdat inmiddels zijn vrouw de administratie heeft overgenomen, dus communicatiefoutje. Zij kent ons niet en stuurt dat gewoon op.

Om te beginnen met punt 1, de 1500 euro die geleend is. De afspraak was dat dit geld eind november 2019 terugbetaald zou worden in zijn geheel. Als mijn salaris van deze maand binnen is kan dat ook gewoon in zijn geheel terugbetaald worden zoals afgesproken. Het was tot op het laatst even spannend, maar vandaag (woensdag 20 november) kon ik mijn loonstrook downloaden en dus zag ik dat het goed zit! Dat is voor mij wel echt de grootste opluchting. En komt mede doordat ik in oktober zo lekker veel extra uren heb kunnen maken, dus daar ben ik echt heel dankbaar voor! Ook mede-dankzij liever collega’s die soms zeiden; hier, neem jij deze wijk maar, dan heb je nog 15 minuten extra werktijd. Echte toppers! Zo fijn dat er nog mensen bestaan die echt met je meedenken en je ook echt alle goeds gunnen!

Lukken 2 en 3 ook?

Punt 2. De minstand. Hier is deze maand niet veel aan gebeurt, tussendoor heb ik nog schoenen moeten kopen a 50 euro omdat die van mij kapot waren. Dus kwam er eerst 50 euro bovenop de minstand. Inmiddels als ik zo snel even goed gekeken heb, kom ik met de minstand uit op min 475 euro nadat mijn salaris gestort is. Er zijn nog allerlei uitbetalingen naar me onderweg, dus ik kan vandaag nog niet zeggen of dit helemáál klopt, maar dat zien jullie in mijn maandelijkse overzicht terug van ‘spaarplan hoe gaat het nu’ binnenkort!

Sowieso heb ik sinds mijn salaris van oktober niet meer létterlijk in de min gestaan, want ik bewaarde een deel van het geld voor de klusser op mijn betaalrekening zodat ik gewoon in de plus stond! Scheelt weer een maandje rente betalen. Als het geld er straks afgehaald wordt sta ik wel weer heel even in het rood helaas. Maar dat los ik volgende maand definitief op.

Dan tot slot punt 3. Een niet zo welkome verrassing. Mijn oma was zo lief om haar beide dochters 200 euro te geven. Dus mijn moeder had gelukkig al 200 euro extra! Ook zij kreeg vandaag haar salarisstrook te zien en ze had ook nog 403 euro aan reiskosten bij haar salaris gekregen, dus dat was echt de perfecte timing, die had ze dus mooi op tijd ingediend om het deze maand nog te ontvangen! Hierdoor kan dus de extra factuur waarvan we wisten dat hij zou komen, maar wij dachten pas in december, gewoon betaald worden. En houdt zij zelfs nog wat over om ook haar tekorten aan te vullen.

Kort om; het gaat allemaal voorspoedig. Alles gaat nu eindelijk weer de goede kant op en nu is het een kwestie van volhouden en zoveel mogelijk geld binnen blijven halen. Zodat ik volgend jaar zoveel mogelijk in huis af kan maken.

Leestip: Hoe Maris B over geld denkt!

Ik kan oprecht zeggen dat ik trots ben op mezelf met hoe het financieel gaat. Als ik een keer in de shit kom zoals nu, kan ik er dus ook voor zorgen dat ik er héél snel weer bovenop kom. Omdat ik daar heel hard voor werk. Ben jij vaak trots op jezelf met hoe jij het doet op financieel gebied?