Hoe staat de verbouwing ervoor

Hoe staat de verbouwing ervoor. Sinds juni ben ik al bezig met de verbouwing in mijn nieuwe huis. Er moest gigantisch veel gebeuren en er kwam ook steeds meer bij.

Hoe staat de verbouwing ervoor

Hoe staat de verbouwing ervoor. Ik ben sinds juni al bezig met de verbouwing van mijn nieuwe huis. Er moest gigantisch veel gebeuren, alleen de muren konden blijven staan. Zoals altijd bij een verbouwing kom je onverwachte dingen tegen, dus er is heel veel extra geld uitgegeven. Op dit moment wordt er daarom ook even gestopt met verbouwen. Tenminste, bijna.

Leestip: Wat wordt mijn financiële weg?!

Voor nu wordt de badkamer afgemaakt, dat gebeurt in de week dat jullie dit artikel lezen. En daarnaast wordt ook nog voor een deel mijn nieuwe kozijnen erin gezet. Ook dat gebeurt bijna allemaal deze week. In elk geval het badkamerraam en mijn achterpui gaan er deze week in.

Dan tot slot gaat volgende week nog de nieuwe schuurdeur erin en dan is het op wat kleine klusjes die ze op die dagen tussendoor doen voor nu even klaar. Qua budget zitten we nu écht aan de grond, of eigenlijk onder de grond, want om de badkamer af te krijgen en (een deel van) de asbest weg te laten halen hebben we natuurlijk diep in de buidel moeten tasten, maar dan heb je ook wel resultaat! Dat zijn dingen die wel meteen betaald moeten worden, dus dat slaat wel even een flink gat in de begroting.

De badkamer af maken stond natuurlijk wel gewoon op de planning. De rest van dit jaar zijn we bezig met terugbetalen/ terug zetten van geld wat we geleend hebben (zowel van onszelf, als een deel van de asbest-verwijder-kosten die de klusser ons voorschoot zodat het werk door kon gaan). Dit deed hij overigens alleen omdat hij ons persoonlijk kent. En omdat wij dit eind november terugbetalen.

Leestip: Begonnen met beleggen!

Ik heb echt een hekel aan lenen, maar het kon even niet anders. Anders had ik een hele winter zonder achterpui moeten zitten en zonder verwarming in huis is dat geen optie.

Voor nu ben ik wel alvast aan het kijken hoe ik zoveel mogelijk extra geld kan verdienen. Gelukkig is het op het werk weer een stuk drukker aan het worden, zelfs zo druk dat ze binnenkort ook 1 dag op maandag willen gaan werken, dat gebeurt normaal echt nooit. Dus dat zegt wel iets over de drukte die eraan komt. Maar ik zeg; kom maar op! Even lekker uurtjes plussen! Dan krijg ik die in november weer mooi op mijn rekening gestort.

Uiteraard verdien ik ook nog bij met mijn kliksites zoals bijvoorbeeld Euroclix, hierbij ben ik hard op weg naar een uitbetaling van 325 euro, dus dat is een lekkere boost. Maar dan heb ik wel nog even flink wat clix nodig. Daarnaast is ook een blogbetaling is nu wel weer erg dichtbij aan het komen. Ik hoop dat ik in oktober genoeg verdien met mijn blog om de uitbetaling in november te kunnen ontvangen, dan heb ik er weer minimaal 70 euro bij! Want dat is de uitbetaling grens. Wetende dat dit alles eraan zit te komen heb ik er alle vertrouwen in dat ik dit jaar nog een heel eind ga komen met al het geleende geld terugbetalen en terug zetten bij mezelf.

Het voelt nu nog even als een grote chaos en daarom zal ik blij zijn als ik mijn oktober salaris ontvang, want dat is de eerste stap om weer naar boven te klimmen.

Leestip: Zo verdien ik mijn geld online!

Hoe snel denk jij dat je weer naar boven kunt klimmen als je financieel aan de grond zit (dus zonder spaargeld)? Zelf denk ik dat ik in januari of anders uiterlijk februari wel weer klaar ben met geld bij mezelf terugzetten en weer een klein beetje spaargeld kan hebben.

9 thoughts on “Hoe staat de verbouwing ervoor”

 1. Ik volg je nog maar kort, maar complimenten. Het is leuk om te lezen hoe de verbouwing vordert en hoe je financieel vooruit aan het plannen bent. Af en toe ben ik in verwarring, als ik het goed heb heb je alleen je huis gekocht toch? Maar soms lees ik dan ‘we hebben geleend of we gaan terug betalen’ en dan twijfel ik weer of je het huis samen met je moeder gekocht hebt.. komt vast omdat ik een stukje info uit eerdere blogs mis. In ieder geval wilde ik zeggen leuk blog en goed ook dat je zo regelmatig blogt. Het maakt dat ik gemotiveerd raak om het bloggen ook weer op te gaan pakken.

  1. Dankje, leuk om te lezen! Succes alvast met het oppakken 🙂
   Even korte uitleg; ik ben niet gezond, kan daardoor niet fulltime werken en dus ook niet zelf een huis en alle kosten die erbij horen in mijn eentje betalen. Mijn moeder woont bij haar vriend, die heeft zijn hypotheek al volledig afbetaald waardoor zij geen woonlasten heeft. Daardoor kon ze voor mij een paar jaar terug een flat kopen. Daar woonde ik niet veilig (steeds meer criminaliteit) bleek na wat jaren en door pesterijen/ aso gedrag van buren wilde ik ook zsm weg daar. Die flat was in de crisis gekocht en dus een stuk meer waard geworden waardoor mijn moeder de huidige woning voor mij kon kopen en we de overwaarde konden gebruiken voor de verbouwing. Door deels foute inschatting van ons en deels veel pech kwamen we geld te kort om het huis echt goed bewoonbaar te maken, dus lening speciaal voor verbouwing erbij afgesloten.
   Hadden we alles van tevoren geweten hadden we andere keuzes gemaakt qua verbouwen, maar goed dat is achteraf altijd makkelijk praten.
   Als alles helemaal klaar is qua verbouwen ga ik mijn moeder weer een vast bedrag per maand betalen voor woonlasten die we in eerste instantie dan gaan gebruiken om de verbouwing lening af te lossen, daarna om extra af te lossen op de hypotheek zodat dus de maandlasten in de toekomst weer gaan zakken.
   Dat is dus de situatie even in het kort uitgelegd 🙂

   1. Dank je wel voor je reactie Wat fijn dat je moeder en jij dit zo samen regelen! En ach we maken ons hele leven keuzes en sommige keuzes zou je achteraf gezien graag anders hebben gemaakt. Maar ondertussen leren we het meeste van onze ‘verkeerde’ keuzes toch? Heel veel succes met alles. Groetjes, Jessica

 2. Tja, ik vind het altijd weer lastig als de buffer te laag is (of aan de grond zit, zoals bij jou). Dan vind ik sparen ook veel te langzaam gaan en kan ik niet wachten tot een volgende uitbetaling of salaris.
  Doe jij ook mee met panelwizard? Die betalen in nov/dec uit. Scheelt hopelijk weer wat.

  1. Heel herkenbaar! Ik vind het nu idd ook heel erg traag gaan. Normaal denk ik vaak; oh nu alweer salaris? Lekker! Maar nu voelt het alsof de maanden 2x zo lang duren. Maar gelukkig is het eind voor nu in zicht! Nog 3 dagen (12 okt de laatste dag) en dan is het even klaar en kan ik mijn tekorten weer écht gaan aanvullen.
   Ja daar ben ik ook lid van! Mijn saldo staat daar nu op 5,30 euro. Niet om van te gaan gillen, maar daar zit wel 1 euro bij dankzij vriendenwerving, dus dat vind ik dan wel weer erg leuk om te zien! Wat dat betreft groeit het saldo bij Euroclix vele malen sneller!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *