Hoe staat het ervoor met verbouwen

Hoe staat het ervoor met verbouwen

8 mei 2021 2 Door Marìs

Hoe staat het ervoor met verbouwen, dat deel ik vandaag met jullie! Want recent gebeurde er weer redelijk veel.

Hoe staat het ervoor met verbouwen

Hoe staat het ervoor met verbouwen

Hoe staat het ervoor met verbouwen? We zijn weer een stap verder! De keuken is klaar, dus op de wc na, is beneden zo goed als alles af (verven van muren en plafonds even niet mee gerekend). De tuin hoort natuurlijk ook bij ‘beneden’, maar daarvoor hebben we dinsdag een afspraak.

Leestip: Verbouwgeld gekregen!

Dinsdag is het de bedoeling om samen met de tuinman een definitief bedrag af te spreken en dan ook echt de afspraak te maken dat hij het in september gaat aanleggen/ renoveren, hoe je het noemen wilt. Dan staat dat maar vast in de agenda! Ik kijk er echt enorm naar uit om dat geregeld te hebben, omdat dat de grootste kostenpost voor 1 klus is die er nog aan zit te komen. En natuurlijk zodat het eindelijk eens leuk wordt om naar buiten te kijken!

Verder ben ik druk bezig met overal prijzen van op te vragen. Ook dinsdag heb ik weer een afspraak staan waardoor ik alweer wijzer ga worden wat betreft de prijs van 1 klus. Degene die de meeste klussen gaat doen heeft momenteel vakantie, dus daarmee heb ik pas op zijn vroegst eind deze maand/ begin juni weer contact. Daarvoor moet ik dus nog even geduld hebben, want dat zal het plaatje compleet gaan maken.

Ook komt er dinsdag een loodgieter kijken voor de badkamer. Dus hopelijk komt daar wat goeds uit voort. Aan de telefoon klonk deze meneer sympathiek. We hebben uiteindelijk via de badkamerwinkel een lijst met loodgieters gekregen en daarbij werden er ook al meteen een aantal doorgestreept omdat die al tot en met ergens volgend jaar vol zitten. Wel zo prettig om te weten! Degene die nu komt kijken zit dit jaar ook al helemaal vol, maar is nog niet begonnen met afspraken inplannen voor volgend jaar. Dus wat dat betreft maak ik een goede kans om dan in het voorjaar in gepland te kunnen worden, omdat een lekkage dan toch wel prioriteit heeft.

Kort om; de komende dinsdag zit alweer aardig vol gepland en ik ben erg benieuwd wat daar allemaal uit gaat komen. Het voelt ook alsof het stukje bij beetje nu op zijn plek gaat vallen. En alsof het eind heel voorzichtig aan in zicht begint te komen. Want als dingen eenmaal ingepland staan, weet je ook dat ze uitgevoerd gaan worden. Dus ook dat geeft al rust. Daarnaast verheug ik mij enorm op het salaris van deze maand, want dan heb ik ook eindelijk een mooi startbedrag om weer goed mee te kunnen sparen. Omdat het vakantiegeld eraan zit te komen. En natuurlijk de belasting teruggave, want er zaten eind deze week al flink wat blauwe enveloppen tussen de machinepost! Dus ze zijn begonnen met betalen. Altijd fijn om te weten!

Dit jaar nog

De enige grote klus die dit jaar nog plaats gaat vinden is dus de tuin. Verder zijn de grote klussen pas weer voor volgend jaar. Welke klussen dit zullen gaan worden is (behalve de badkamer/ wc) nog niet duidelijk. Hiervoor wil ik dus eerst alle bedragen op een rijtje hebben. Dan kan er daarna een keuze gemaakt worden en afspraken in gepland. Want natuurlijk heb ik al wel diverse dingen in mijn hoofd die ik komend jaar graag wil laten uitvoeren.

Wanneer bekend is wat er allemaal precies gaat gebeuren deel ik dat uiteraard weer met jullie!

Leestip: Verbouw jaarplanning!

Waar wacht jij nu met smart op? Of waar heb jij gewoon heel veel zin in van wat (binnenkort) staat te gebeuren?

Hoe staat het ervoor met verbouwen