Hoe vaak ging jij over je budget?

Hoe vaak ging jij over je budget?

30 december 2021 9 Door Marìs

Ik vroeg mij ineens af; Hoe vaak ging jij over je budget dit jaar? Dat kan voor van alles en nog wat zijn natuurlijk. Je boodschappen, maar ook bijvoorbeeld voor kleding, of eten bestellen, of nog iets anders.

Hoe vaak ging jij over je budget

Hoe vaak ging jij over je budget?

Als alles meetelt; Hoe vaak ging jij over je budget dit afgelopen jaar, 2021? Echt alles wat je maar kunt bedenken telt mee. Boodschappen, benzine, kleding, onderhoudskosten voor weet ik veel wat, je verbouwing, aanschaf van nieuwe spullen, kosten voor de horeca, vakanties of uitjes, noem het maar op.

Leestip: Schulden? Onderneem actie!

Om te beginnen zal ik natuurlijk met jullie delen hoe het mij vergaan is op dit gebied in het afgelopen jaar. Wat de boodschappen betreft kan ik zeggen; ik ben over een heel jaar gezien keurig binnen mijn budget gebleven. Als je hiervoor een strak budget hebt, kun je namelijk je geld voor écht leuke dingen gebruiken.

Wat betreft mijn auto is het verhaal iets anders. Naast een grote onderhoudsbeurt, kocht ik namelijk ook vierseizoenenbanden. Ik had gehoopt voor alle die kosten in totaal op maximaal 1000 euro uit te komen, maar daar ging ik toch overheen. Puur omdat er bij het onderhoud toch best wat prijzige dingen naar boven kwamen. Maar als nog heb ik zat geld over in mijn potje. Dit potje zal ik t.z.t. ook gebruiken voor de aanschaf van een ‘nieuwe’ auto, zodra mijn huidige auto vervangen gaat worden.

Dan de verbouwing, een grote kostenpost natuurlijk en daarmee is er dan ook zeker flink over het budget heen gegaan. Gelukkig is nu wel de allerduurste klus die nog moest gebeuren (de voor- en achtertuin) gedaan. Dus dat gaf mij een hele hoop rust.

Wat betreft kleding kocht ik alleen een tussenjas waarvoor ik wél over mijn budget heen ging, min of meer ook omdat ik de prijzen van jassen te laag ingeschat had. En omdat ik gewoon überhaupt geen budget vrijgemaakt voor kleding. Ik koop mijn kleding (de jassen en schoenen niet) eigenlijk altijd in het buitenland. En omdat ik toch niet ging, hoefde ik daar ook geen budget voor vrij te maken vond ik. Ik had er geen rekening mee gehouden dat ik de afgelopen jaren zoveel aangekomen ben dat ik mijn jas niet meer zou passen.

Wat betreft vakanties en uitjes ben ik voor de uitjes iets over mijn budget heen gegaan, omdat ik de kosten voor een hotel lager ingeschat had. Maar Scheveningen is niet bepaald goedkoop 😉 Wat betreft kosten voor de horeca, deze had ik niet. Als ik uit eten ging, werd dit voor mij betaald. Of ik betaalde het van mijn vakantie-budget tijdens de vakantie. Op vakantie ben ik wel netjes binnen budget gebleven.

Al met al ben ik dus eigenlijk wel heel tevreden over hoe het dit afgelopen jaar gegaan is met mijn budgetten. Hoe was dat voor jullie? Waren jullie tevreden of had het misschien beter gekund op bepaalde vlakken? Of hield je juist vaak budget over?

Leestip: Online geld verdienen voor op vakantie? Dat kan hier!

Hoe vaak ging jij over je budget heen in 2021?

Hoe vaak ging jij over je budget