Hoe vaak neem jij vrij?

Hoe vaak neem jij vrij?

30 mei 2020 17 Door Marìs

Hoe vaak neem jij vrij? En vind je dat zonde van je geld? Die 2e vraag is bedoeld voor mensen die als ze werken ook meer uren werken dan hun contracturen. Als je vrij bent krijg je alleen je contracturen uitbetaald bij ons.

Hoe vaak neem jij vrij

Hoe vaak neem jij vrij?

Hoe vaak neem jij vrij? Ik vind het altijd een lastig onderwerp; vrij nemen. Dat komt omdat ik standaard 5 dagen per week werk, maar ik een contract heb van 4 dagen per week. Ik werk dus wekelijks meer dan mijn contracturen. Maar als ik vrij neem, betalen ze alleen mijn contracturen uit voor die week dat ik vrij ben. Ze kijken niet naar het gemiddelde wat je gewerkt hebt de afgelopen weken. Dat zou eerlijker zijn vind ik.

Leestip: Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2020!

Ergens snap ik dat niet. Want des te eerder is iedereen door zijn vrije uren heen. Wat voor het bedrijf lijkt mij geen nadeel geeft. Maar van Hr-cases heb ik verder geen verstand 😉

Dat is wel gelijk de reden dat ik het lastig vind om vrij te nemen. Ik zit dan vaak thuis met het idee van; als ik gewoon gewerkt had/ doorgewerkt had, dan had ik deze week extra geld kunnen verdienen. Zo’n soort gevoel dat je jezelf benadeeld door vrij te nemen. Wat natuurlijk eigenlijk onzin is, want iedereen heeft eens in de zoveel tijd vakantie nodig om op te laden. En met vakantie bedoel ik dan; extra vrije dagen.

Heb ik lezers met dezelfde issue? En hoe pakken jullie dat aan? Genieten jullie volop van je vrije dagen en maakt het jullie niks uit dat je dan minder salaris hebt? Of balen jullie stiekem ook dat je dan ‘geld misloopt’?

En gewoon voor iedereen; hoe vaak nemen jullie vrij? Hebben jullie daar een soort van systeem voor? Er zijn namelijk mensen die gewoon random af en toe eens in de maand of zo een dag vrij nemen, maar ook mensen die zeggen ik wil elk kwartaal een week vrij hebben (bijvoorbeeld). Dus ben ik wel nieuwsgierig naar hoe jullie denken over vrij nemen van je werk.

Niemand kan altijd het hele jaar lang alleen maar doorwerken, theoretisch gezien zou het natuurlijk wel kunnen, maar gezond is het niet. We hebben nou eenmaal vrije tijd en ontspanning nodig om goed te kunnen functioneren. Maar het is voor mij wel een reden waarom ik terughoudender ben, dan wanneer ik gewoon hetzelfde salaris zou hebben elke maand. Dan maakt het niet uit of je vrij neemt of niet. Het financiële resultaat is dan toch gewoon hetzelfde.

Leestip: Vakantie- en belastinggeld 2020!

Hoe vaak neem jij vrij? En voel je je ook schuldig naar jezelf als je in dezelfde situatie zit als ik, dat je jezelf te kort doet?

Hoe vaak neem jij vrij