Hoe word ik rijk?

Hoe word ik rijk? Dat is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Maar dan is de eerste de beste tegen vraag; wat versta je onder rijk?

Hoe word ik rijk

Hoe word ik rijk

Hoe word ik rijk. Dat hangt er vanaf wat je precies onder rijk verstaat. Misschien ben je al rijk. Als jij een goede gezondheid rijkdom vindt, en je bent gezond, dan ben je al rijk. Of veel je familie zien en goede vrienden hebben. Ook dat kun je zien als rijkdom.
Maar heb je het over geld? Dan komen er vragen op als; welk bedrag wil je dan bezitten? Wanneer zie jij jezelf als rijk qua geld?

Leestip: Spijt van niet sparen!

Voor mij is rijkdom wat geld betreft genoeg hebben om nooit meer (verplicht) te moeten werken. En voor de rest van je leven je rekeningen kunnen betalen zonder daarvoor nog iets te hoeven doen. Dat noem ik rijk zijn. Dan ben je écht rijk. Wat geld betreft dan. Want in het leven vind ik zelf familie (vooral mijn moeder) erg belangrijk, maar ook het hebben van goede échte vrienden.

Vandaag ga ik verder in op rijk(er) worden qua geld. Ik zou graag op een dag genoeg geld hebben om vroeger met pensioen te kunnen gaan. Want no way dat ik tot mijn 73e of zo ga werken, dat zou moeten  als ik de levensverwachtingen mag geloven. Maar 5 jaar van tevoren staat je pensioenleeftijd pas echt vast. Maar wie zegt dat ik dan niet al lang dood ben? Ik ben namelijk geen gemiddeld persoon. Ik ben ik. Een individu. Van je ouwe dag moet je kunnen genieten, zonder verplicht te moeten werken omdat je anders je rekeningen niet kunt betalen. Dat is gewoon belachelijk.

Leestip: Stap voor stap sparen!

Los daarvan wil ik geen zorgen hoeven hebben om geld. Een bedrag heb ik nog niet echt in mijn hoofd. Op dit moment weet ik wel dat ik van 1000 euro per maand makkelijk rond zou kunnen komen, mits mijn woonlasten nihil of weg zijn. Maar dit bedrag kan in de komende jaren natuurlijk veranderen, want tja het leven wordt steeds duurder. Voor nu hou ik het op 1000 per maand.

Maar hoe word ik nou rijk?

Eigenlijk gaat dan niet in 1 klap, maar je kunt er wel voor zorgen dat je stukje bij beetje steeds rijker wordt. Dit kun je doen door beneden je stand te leven. Door ervoor te zorgen dat je permanent elke maand geld over houdt. Wanneer je dat geld voor jezelf houdt en niet uitgeeft wordt je stukje bij beetje steeds rijker. Wanneer je wilt dat dit sneller gaat is het natuurlijk slim om je geld te investeren, want dan groeit het geld wat je over hebt nou eenmaal harder. Maar je hebt ook het risico om het te verliezen. Dus dat is iets om over na te denken, het ligt er helemaal aan waarin en hoe je het investeert.

Permanent geld overhouden kun je bereiken door zoveel mogelijk te besparen op je vaste lasten en door uitgaven te schrappen. Misschien speel je uit gewoonte al jaren lang mee met de loterij, maar die kun je ook gewoon opzeggen, dan spaar je dat geld uit. De kans dat je de loterij wint is 1 op 12 miljoen hoorde ik laatst op tv. Erg klein dus. En vrij kansloos. Verder gewoon geen geld uitgeven aan overbodige dingen. Ik ga niet in de stad een kop thee drinken, dit kan ik thuis ook en dat is nog 10x zo goedkoop ook. Zonde van mijn geld wat mij betreft. Gezellig kun je het thuis ook maken.

Leestip: Zo spaar je veel geld!

Zo heeft iedereen zijn of haar dingen die hij overbodig vind. Maak daar voor de grap eens een lijstje van! Wat vind jij overbodig geld uitgeven? Bij mij komt daar echt een héle lange lijst uit. Net zoals elke avond je eten online thuis bestellen. Why? Dat kost klauwen met geld en wat is nou de moeite om even iets zelf te maken? Ja ik heb ook een hekel aan koken, maar ik maak zelf vaak een gerecht wat ik meerdere dagen kan eten, dat scheelt weer de helft van de week koken! Winwin! Want zo hoef ik niet elke dag van de week te koken en daarbij kost het me ook geen klauwen met geld.

Slim met je geld omgaan en ervaringen maken je ook rijk. Ik zei het eerder al even, maar; laat je geld groeien. Op wat voor manier dan ook. Dat is aan jou.

Welk bedrag zou jij willen bezitten? En wanneer vind jij jezelf rijk qua geld, koppel je daar een bepaald bedrag aan?

 

4 thoughts on “Hoe word ik rijk?”

  1. Leuk zo’n lijstje ja. Ik heb ook eens een lijstje gemaakt met dingen die ik ‘niet’ doe, die me geld besparen. Lange lijst! En lezers hadden ook leuke aanvullingen. Grappig, ieder zo zijn puntjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *