Hoe zou jij 150 euro verdelen?

Hoe zou jij 150 euro verdelen? Wat nou als je 150 euro per maand kunt sparen. En je hebt de spaardoelen die ik noem. Vertel eens hoe jij dan die 150 euro zou verdelen?

Hoe zou jij 150 euro verdelen

Hoe zou jij 150 euro verdelen?

Hoe zou jij 150 euro verdelen? Stel je kunt 150 euro per maand sparen en je hebt 3 spaardoelen die je erg belangrijk vindt. Namelijk: Vakantie/ Uitjes, Buffer rekening vullen en Verhuizen. Hoe zou jij dan die 150 euro verdelen?

Leestip: Weer een beetje geschoven!

Dat vraag ik niet omdat ik zelf niet weet hoe ik mijn geld wil verdelen, maar omdat ik nieuwsgierig ben naar hoe anderen het zouden doen.

Recent verdeelde ik namelijk mijn spaargeld weer anders. Ik hoorde dat ik waarschijnlijk nog even niet terug kan komen op mijn werk vanwege reorganisaties (waarschijnlijk wel weer na de zomer), dus ik nam direct maatregelen zodat mijn spaardoelen niet in gevaar komen.

Voor mij is het heel belangrijk dat ik eens in de 2 jaar op vakantie kan naar mijn vriendinnen, dus vanaf nu zelf ik daarvoor 70 euro per maand weg. Daarnaast wil ik ook mijn bufferrekening zsm weer vullen omdat die er weer wat triest uit ziet. Dus ik zou graag zsm de 1500 euro willen behalen op die rekening.

Maar ook wil ik mijn verhuisrekening verder vullen. Dus ik besloot om er eerst voor te zorgen dat ik zsm weer minimaal 1000 euro op de buffer heb staan en daarna de buffer te vullen met 60 euro per maand. De overige 20 euro plus verdere inkomsten van mijn blog of spaarsites zijn dan allemaal voor de verhuizing.

Leestip: Ongemerkt zoveel mogelijk geld sparen!

Hoe zou jij 150 euro verdelen?

9 thoughts on “Hoe zou jij 150 euro verdelen?”

 1. als dit de 3 doelen zijn zou ik eerst een noodbuffer opbouwen dan kan die tijdelij weggestreept worden,als vakantie om de 2 jaar belangrijk voor je is zou ik die 150 in 2en delen(nadat de buffer rond is) de vraag is of dat door de helft gaat of in 2 ongelijke delen,afhankelijk van de prioriteit

 2. Altijd eerst een buffer. Punt.

  Tja, en verder zijn ieders prioriteiten anders, dus ik kan niet zoveel met “Stel dat je deze 3 posten heel belangrijk vindt”, moet ik zeggen…

 3. Ik zou eerst voor de buffer kiezen, tenzij je zelf denkt dat je buffer nog wel even zo laag kan zijn.

  Wij hebben diverse spaarpotjes waar we elke maand in sparen, zelfs nu de buffer nog niet helemaal op peil is. Ik weet gelukkig dat over een paar maanden de buffer wel weer is aangevuld als de btw van de zonnepanelen terugkomt van de BD. Dus dan kan ik het prima zo doen.

  1. Inmiddels gaat die alweer richting de 800 euro en er komen nog wat uitbetalingen aan, dus dat komt weer helemaal goed! Dan ga ik gelukkig alweer richting die 1000 die ik er minimaal op wil houden. Dus voor nu vind ik het idd prima om niet de gehele 150 euro per maand daarheen te zetten.

   Dat jullie buffer over een paar maanden weer aangevuld is lijkt me idd een heel prettig idee, het is altijd fijn om geld terug te krijgen wat je toch al uitgegeven had! Welk bedrag houden jullie nu aan als buffer?

 4. Dat vind ik lastig te zeggen, omdat ik die doelen niet heb (tenminste de ‘verhuizen’ niet)
  Dan weet ik het ook niet…
  Ik heb ook Ć©cht geen idee van wat je apart moet hebben staan om met een gerust hart te kunnen verhuizen.

  Wij hebben inmiddels 5 potjes:
  * onvoorzien – 30 euro per maand.
  * vakantie/uitjes – 50 euro per maand.
  * huishoudelijke kosten – 50 euro per maand.
  * cadeautjes – 47,50 per maand.
  * algemene buffer – 185 euro per maand.

  Door teruggaves van energie zijn ze allemaal gevuld inmiddels šŸ™‚

  1. Zo dat ziet er goed uit dat lijstje van jullie! En wat fijn dat alle potjes gevuld zijn. Teruggaves zijn altijd leuk!
   Hoeveel je apart moet hebben staan ligt er ook helemaal aan wat er in je nieuwe huis moet gebeuren wat geld kost en natuurlijk ook hoe je wilt gaan verhuizen. Een verhuizer kost een stuk meer dan zelf een busje huren en mensen optrommelen. Daarom heb ik inmiddels besloten dat het dat laatste gaat worden! Ga mooi geen 1000 euro aan een verhuizer betalen om een paar meubels te verhuizen, dikke doei! Haha.

   1. Nee, dat soort kosten vind ik ook onnodig hoor! Zelf doen kan normaal gesproken prima.
    Het ligt er ook inderdaad aan wat er moet gebeuren in het nieuwe huis.
    Hopelijk kun je snel verhuizen šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *