Hoe zou jij geld uit de pot houden?

Hoe zou jij geld uit de pot houden?

1 februari 2021 1 Door Marìs

Vandaag ben ik heel benieuwd naar het volgende; Hoe zou jij geld uit de pot houden? Dit artikel gaat over het tv programma Wie is de mol.

Hoe zou jij geld uit de pot houden

Hoe zou jij geld uit de pot houden?

Stel jij bent De mol, Hoe zou jij geld uit de pot houden? Daar ben ik wel heel benieuwd naar! Ik kijk nog niet zo heel lang naar dit programma (pas sinds 2020, shame on me!). Maar ik dacht altijd, zonder ook maar iets ervan gezien te hebben, dat ik er niks aan zou vinden. Juist omdat iedereen het zo geweldig vond. Ik dacht; dan kan het alleen maar tegenvallen. Maar niets bleek minder waar! Sinds ik in 2020 begon met kijken, ben ik echt fan geworden van dit programma.

Leestip: Openbank en corona bonus!

Voor wie het nog niet kent, wat ik me bijna niet kan voorstellen, want je moet er wel van gehoord hebben! Je zet een stel kandidaten bij elkaar én een mol. Je geeft de gehele groep opdrachten waar ze geld mee kunnen verdienen (bijvoorbeeld geld per goed antwoord). Zo kunnen zij per opdracht of een groot bedrag verdienen (wanneer zij alles goed doen), of een kleiner bedrag, wanneer er fouten gemaakt worden (of wanneer de mol de boel saboteert). De kandidaten willen natuurlijk zoveel mogelijk geld in de pot krijgen (want de winnaar gaat met dat bedrag naar huis). Maar de mol wil de pot zo leeg mogelijk houden, want dat is zijn/ haar taak. En als mol wil je niet betrapt worden, want dan is het klaar. Als kandidaat haal je soms ook mollenstreken uit, om jezelf verdacht te maken.

Iedere ronde vult men namelijk een vragenlijst in en degene met de meeste foute antwoorden valt af. (doorgaans). Tenzij je jokers inzet of een vrijstelling. Dus als jij jezelf verdacht maakt, heb je kans dat anderen hun vragen fout invullen omdat ze jou verdenken, maar jij bent het niet. Zo kom jij weer een ronde verder.

De pot

Als mol is het dus jouw taak om ervoor te zorgen dat de pot zo leeg mogelijk blijft. Je weet van tevoren welke opdrachten er komen gaan en hebt dus alle tijd om te bedenken hoe je de boel zo onopvallend mogelijk kunt saboteren.

Dit kun je doen door geld te jatten (als het ergens ligt), expres fouten te maken zodat er minder geld verdiend wordt, door te liegen. Of juist door de waarheid te spreken, in Wie is de mol kun je niemand vertrouwen, dus wie gelooft dat jij de waarheid spreekt?

Je kunt er natuurlijk ook voor zorgen dat de kandidaten het spel niet helemaal goed begrijpen, waardoor er minder of geen geld binnenkomt. Mits het niet al te opvallend gebeurt. Maar soms begrijpen mensen het toch al niet helemaal goed, daar kun je dan handig op inspelen, door te doen alsof jij het ook zo begrepen hebt. Terwijl dat eigenlijk fout is.

Leestip: Wat geld weg, maar klussen af!

Als jij de mol zou zijn, hoe zou jij dan zoveel mogelijk geld uit de pot proberen te houden? Op alle mogelijke manieren? Of alleen af en toe een beetje? Zou je geld jatten als je weet waar het ligt? Of omruilen voor iets anders? Of zou je het nog anders doen? Ik denk dat ik per opdracht zou bekijken wat ik uit kan vreten. Ook zou ik delen wie ik verdenk omdat diegene ‘wel erg verdacht doet’. Door bijvoorbeeld een bondje te sluiten. En mezelf soms dommer voordoen dan ik ben, om een opdracht in de soep te laten lopen, of te vertragen, zodat er geen of minder geld binnenkomt.

Hoe zou jij geld uit de pot houden